spot_img

Lansările și noutățile Editurii Cartier la Gaudeamus, 2019

Editura Cartier vă așteaptă la Gaudeamus în perioada 20 – 24 noiembrie 2019, la stand 53, pavilionul B2, Romexpo.

Noutăți din Cartier de colecție:

Orgi și altare demontate (Poeme alese 1968-2018), de Constantin Abăluță. Antologie alcătuită de Claudiu Komartin; minunata lume (Poeme alese), de Teodor Dună; înainte ca ochiul să-și fi terminat privirea, de Nora Iuga. Poeme alese de Rita Chirian; Un secol de poezie română scrisă de femei (vol. I. 1990-2019), de Alina Purcaru și Paula Erizanu; Față către față (Poeme alese 1992-2019), de Ioan Pintea;

din colecția Cartier istoric:

România în secolul XX, de Francesco Guida; Socialiștii. O moștenire (1835-1921), de Adi Dohotaru; Eseu asupra încremenirii. O istorie subiectivă a Republicii Moldova, de Iulian Fruntașu; Aromânii: pretutindeni, nicăieri, de Nicolas Trifon; Coșmar în Balcani. Un transilvănean în cel de-al Doilea Război Mondial, de Anna M.Wittmann. După relatările lui Fred Umbrich; Rusia la răspântie (ediția a II-a, actualizată), de Oleg Serebrian;

din colecția Rotonda:

Cum se inventează un huligan? Mihail Sebastian, ziarist la Cuvîntul (eseu), de Laszlo Alexandru; Jurnal la sfîrșitul lumii (eseu), de Vasile Ernu; Lagărul 33 (roman), de Lilia Bicec-Zanardelli;

din colecția de artă:

Dicționar Auafed 4, de Doru Ciocanu. Ilustrații de Sebastian Buric;  Basarabia necunoscută. Ediție în trei volume (volumul II), de Iurie Colesnic

din colecția Biblioteca deschisă: Cartea râului Una (roman), de Faruk Sehic. Traducere din bosniacă de Octavia Nedelcu;

din Cartier popular: Revolta lui Atlas (trilogie), de Ayn Rand.

 

Lansările Editurii Cartier la Gaudeamus 2019

Romexpo, pavilion B2, stand 53

 

miercuri, 20 noiembrie, 18:00-18:30

Standul Editurii Cartier, stand nr. 53

Lansare de carte & sesiune de autografe: Socialiștii. O moștenire (1835 – 1921), de Adi Dohotaru (colecția Cartier istoric)

Invitați: Adi Dohotaru, Mihai Burcea (Institutul Național pentru Studierea Totalitarismului),

Tudorina Mihai (Institutul pentru Solidaritate Socială)

Moderator: Em.Galaicu-Păun

 

vineri, 22 noiembrie, 17:00-17:30

Standul Editurii Cartier, stand nr. 53

Lansare de carte & sesiune de autografe: Jurnal la sfîrșitul lumii, de Vasile Ernu (colecția Rotonda)

Invitați: Vasile Ernu, Paul Cernat, Arthur Suciu

Moderator: Em.Galaicu-Păun

 

vineri, 22 noiembrie, 17:30-18:00

Standul Editurii Cartier, stand nr. 53

Lansare de carte & sesiune de autografe: Față către față, de Ioan Pintea (Cartier de colecție)

Invitați: Ioan Pintea, Monica Pillat, Ion Bogdan Lefter, Ștefan Manasia

Moderator: Em.Galaicu-Păun

 

vineri, 22 noiembrie, 18:00-18:30

Standul Editurii Cartier, stand nr. 53

Lansare de carte & sesiune de autografe: minunata lume, de Teodor Dună (Cartier de colecție)

Invitați: Teodor Dună, Eugen Vuțescu

Moderator: Em.Galaicu-Păun

 

sâmbătă, 23 noiembrie, 16:00-16:30

Standul Editurii Cartier, stand nr. 53

Eveniment: Lansare de carte & sesiune de autografe: România în secolul XX, de Francesco Guida (colecția Cartier istoric)

Invitați: prof. Francesco Guida, Raluca Tomi (Institutul Nicolae Iorga), prof. Ion Bulei (Universitatea București)

Moderator: Em.Galaicu-Păun

 

Sâmbătă, 23 noiembrie, 16:30-17:00

Standul Editurii Cartier, stand nr. 53

Eveniment: Lansare de carte & sesiune de autografe: Hipsteri, bobos și clase creative, de Dinu Guțu, Ciprian State (colecția de artă)

Invitați: Costi Rogozanu, Dinu Guțu, Ciprian State

Moderator: Em.Galaicu-Păun

 

sâmbătă, 23 noiembrie, 17:00-17:30

Standul Editurii Cartier, stand nr. 53

Lansare de carte & sesiune de autografe: Nicio certitudine din partea aceasta de lume, de Nora Iuga. Poeme alese de Rita Chirian (Cartier de colecție) și Orgi și altare demontate, de Constantin Abăluță. Poeme alese de Claudiu Komartin (Cartier de colecție)

Invitați: Nora Iuga, Constantin Abăluță, Claudiu Komartin

Moderator: Em.Galaicu-Păun

 

sâmbătă, 23 noiembrie, 17:30-18:30

Standul Editurii Cartier, stand nr. 53

Lansare de carte, maraton poetic & sesiune de autografe: Un secol de poezie românească scrisă de femei, de Paula Erizanu și Alina Purcaru (Cartier de colecție)

Invitați: Paula Erizanu, Alina Purcaru și autoarele antologate

Moderator: Em.Galaicu-Păun

 

duminică, 24 noiembrie, 12:00-12:30

Standul Editurii Cartier, stand nr. 53

Lansare de carte & sesiune de autografe: Cum se inventează un huligan? Mihail Sebastian, ziarist la Cuvîntul, de Laszlo Alexandru (colecția Rotonda)

Invitați: prof. univ. dr. Alexandru Florian, prof. univ. dr. Michael Shafir, prof. dr. Laszlo Alexandru

Moderator: Em.Galaicu-Păun

 

Reduceri de până la 30 la sută.

Noutăți, cărți bine alese, bine făcute.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508