spot_img

Lansarea volumului ”Language and Literature Modernization and Modernity/ Limbă și literatură Modernizare și modernitate”, coordonat de Luiza Marinescu

Vineri, 20 noiembrie 2015, ora 12.00, la Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură 2015, ediţia a XXII-a, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, la standul Editurii Fundației România de Mâine, va avea loc lansarea volumului ”Language and Literature Modernization and Modernity/ Limbă și literatură Modernizare și modernitate” coordonat de Luiza Marinescu, publicat la Editura Fundației România de Mâine, București, 2015.

Au fost invitați să participe toți autorii volumului și referenții acestuia împreună cu: doamna conferențiar universitar dr. Ruxandra Vasilescu, Decan al Facultății de Litere, U.S.H. și conferențiar universitar doctor Luiza Marinescu.

Volumul ”Language and Literature: Modernization and Modernity /Limbă şi literatură: Modernizare şi modernitate” este rodul colaborării dintre profesorii Facultăţii de Litere ai Universităţii Spiru Haret şi profesorii de la Instituto Superior de Contabilidade e Administração (ISCAP) din Porto, Portugalia, cu care a fost iniţiat un contract Erasmus în 2011 de către doamnele profesoare Alexandra Albunquerque, directoarea Departamentului de relaţii internaţionale de la ISCAP, Clara Sarmento, coordonatoarea Centrului de Studii Interculturale (www.iscap.ipp.pt/cei) de la Institutul Politehnic din Porto şi conferenţiar universitar doctor Luiza Marinescu de la Facultatea de Litere a Universităţii Spiru Haret.

Profesorul Gheorghe Duda, coordonatorul de programe Erasmus al Universităţii Spiru Haret şi doamna Alexandra Albunquerque, directoarea Departamentului de relaţii internaţionale de la ISCAP au dispus prelungirea programului Erasmus iniţiat în 2011 între Facultatea de Litere şi ISCAP, sub forma Erasmus + până în 2020. În cadrul acestui program, organizarea şi participarea la conferinţe internaţionale, precum şi colaborarea dintre programele de licenţă şi de masterat sau dintre centrele de cercetare ale celor două instituţii constituie un exemplu de bună practică.

Programul de masterat ”Limbă şi literatură română: modernizare şi modernitate” de la Facultatea de Litere a Universităţii Spiru Haret, a reprezentat un prim punct al colaborării în cadrul programului Erasmus iniţiat în 2011 de Luiza Marinescu de la Facultatea de Litere, Universitatea Spiru Haret şi doamna profesoară Clara Sarmento de la Centrul de studii interculturale al Departamentul de filologie din cadrul Institutului Superior de Contabilitate şi Administraţie/Instituto Superior de Contabilidade e Administração (ISCAP) din Porto, Portugalia, conducătoarea programului de masterat Traduceri specializate şi interpretare de la ISCAP.

CUPRINSUL VOLUMULUI:

1. Luiza MARINESCU, Cuvânt înainte. Limbă şi literatură: modernizare şi modernitate

2. Luiza MARINESCU, Foreword or Preliminary Remarks. Language and Literature: Modernization and Modernity MODERN, MODERNISM, MODERNITATE

3. Ion Dodu BĂLAN, Lucian Blaga (1895-1961) poetul veşniciei româneşti

4. Maria João CAMEIRA, O surrealismo português, um movimento tardio, massingular (The Portuguese Surrealism, a Late but Peculiar Movement)

5. Mariana FRANGA, Teoria interpretării textului

6. Zamfira MIHAIL, Scrisul – martor al istoriei omenirii şi al culturii poporului român;

Consemnări epigrafice şi paleografice; Probleme de grafie – alfabetele folosite în zona carpatodanubiano- pontică

7. Maria OSIAC, Împrumuturi lexicale în limba română

8. Elena SILVESTRU, Mutaţii de sens în lexicul actual al limbii române

9. Ion TOMA, Limba română în context european

10. Clara SARMENTO, Landscapes of contemporary literature: the post-human city in Paul Auster and Don Delillo. CERCETARE, CULTURĂ SOCIETATE

11. Luiza MARINESCU, Oportunităţi în proiectele de cercetare şi E-learning în cazul literaturii române

12. Anabela Valente SIMÕES, Holocaust testimony literature: articulating the shadowy borderline between fact and fiction

13. Manuel Moreira da SILVA, Localizing domain ontologies: the context of collaborative network

14. Micaela da Silva Marques MOURA, Legal language as a language for special purposes “sui generis s

15. María Martínez LIROLA, Laura IBÁÑEZ CASTEJÓN Exploring the social nature of multimodal texts in a language classroom using texts from intermón Oxfam

Volumul poate fi cumpărat de la librăria Universității Spiru Haret, str. Ion Ghica 13, sector 3 București.

Pentru comenzi din străinătate prețul volumului este de 10 euro + cheltuielide expediere, bani care vor fi depuși în contul în euro al SC Mass Media Romania de Mâine SRL: RO23RZBR0000060012021577, agenția ROSETTI.

Chitanțele scanate precum și adresele de expediție a cărților vor fi expediate pe adresa negvictorita@yahoo.com, doamnei Neg Victorița, informații la tel 0737.021.742 .

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508