spot_img

Lansare carte ”Tarot in Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stalpi ai Tarotului”, de Georges Colleuil, la Bookfest 2022

În data de 4 iunie 2022, Georges Colleuil, își lansează cartea ”Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului” la Salonul Internațional de carte Bookfest, Pavilionul B2, Romexpo. Ce este tarotul? Ce sunt arcanele? Cine le-a inventat și cum au apărut ele în fiecare colț al lumii? Pe 4 iunie, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, Editura ”Niculescu„ vă dă întâlnire cu Georges Colleuil, autorul cărții “Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului”, o carte care nu poate răspunde acestor întrebări, dar care dorește să ofere o viziune diferită asupra acestora. Se spune că cele 56 de arcane minore reprezintă un subiect misterios și mai puțin explorat. ”Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului” vine cu o abordare nouă, reînscriindu-le în universul simbolic al Tarotului, unde ele au un loc privilegiat.

”Neglijându-le pe cele minore, pierdem aproape o treime din psihismul nostru. O treime din energiile noastre fundamentale, o treime din arhetipurile care ne animă, o treime din condiția umană. Tarot în mod minor este, așadar, o ocazie pentru toți iubitorii de tarot de a descoperi lumi care le sunt încă necunoscute. Originalitatea acestei lucrări este și aceea de evidenția faptul că arcanele majore sunt alcătuite din imagini care ne permit să ne identificăm și să ne proiectăm, în timp ce arcanele minore sunt elementele de bază care au permis elaborarea acestor imagini. Arcanele minore ale Tarotului, strămoșii jocurilor de cărți, conțin deci forțe simbolice și energetice neexplorate, extrem de puternice.” a spus George Colleuil.

”Simțim tot mai mult nevoia unor ancore în interiorul nostru, să percepem esențialul pentru a ne defini realitatea prin propriile simțuri. Cei trei ani de pandemie ne-au schimbat complet și au deschis porțile spre o continuă autocunoaștere și evoluție personală. Noi suntem constant preocupați să venim în întâmpinarea nevoii de informare a cititorilor, cu cărți de cea mai bună calitate, atent analizate din punct de vedere al conținutului și care să poarte semnătura unei autorități în domeniul abordat. Colaborarea cu Georges Colleuil ne onorează și este pentru noi o imensă satisfacție de a putea aduce în fața publicului din România un pionier în arhetipurile personale” ne-a împărtășit Andrei Niculescu, Director General al Editurii NICULESCU” – Andrei Niculescu, Editura Niculescu.

Cercetător, scriitor, filozof, pasionat de tot ceea ce ține de științele sufletului, Georges Colleuil ne invită să redescoperim un limbaj uitat și noi instrumente terapeutice.

De aproape 30 de ani, Georges Colleuil transmite pasiunea sa pentru lumea simbolurilor, pe care o studiază în special prin intermediul arhetipurilor din Tarot, mitologie, filozofie și chiar chimie, cu ajutorul tabelului lui Mendeleev. Cariera sa personală și profesională l-a condus, de asemenea, la explorarea unor domenii atât de variate precum lingvistica, psihanaliza, poezia, lumea viselor, heraldica etc.

Creator original și inspirat, el predă propriile sale metode prin cursuri și conferințe: Mitograma, Onomasofia, Filoterapia, Incinta și mai ales Referentialul Arhetipurilor Personale, o metodă de autocunoaștere care permite arhetipurilor să prindă viață în experiența fiecărei persoane.

De la crearea sa în anii ’80, acest instrument a cunoscut o mare dezvoltare în Franța și în străinătate (Italia, Canada, Columbia, Brazilia, Spania, Elveția, România, Portugalia, Mauritius, Marea Britanie etc.).

De asemenea, la lansare va lua parte și Monica Măgureanu, practician și formator în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale, fondatoare a ReImagine, o platformă dedicată celor care vor să se reinventeze, să redescopere pe sine într-o călătorie a cuvintelor.

” Lansarea cărții lui Georges în limba română îmi aduce o mare bucurie mai ales că acest lucru face posibil accesul celor interesați de simboluri și autocunoaștere la un univers bogat în potențialitatea de a oferi un cadru pentru lucrul cu sine cu atât mai mult cu cât despre arcanele minore avem foarte puține publicații în limba română și, după părerea mea, nici una atât de cuprinzătoare.” a spus Monica Măgureanu.

***

Despre Editura NICULESCU

Editura NICULESCU este una dintre cele mai vechi și respectabile din România. Înfiinţată în anul 1993, prin eforturile prof. univ. dr. ing. Cristian Niculescu, editura a trecut printr-o serie de transformări, odată cu evoluția pieței de carte. În prezent în oferta editurii veți găsi o vastă colecție de carte informativă pentru copii, adolescenți, tineri, adulți și seniori, care are în centru dezvoltarea și evoluția umană.

Misiunea noastră este de a veni în întâmpinarea nevoilor cititorilor prin aducerea pe piață a celor mai căutate titluri, sub semnătura autorilor de marcă pe domeniul de interes. Suntem consecvenți în munca editorială, pasionați de conținutul relevant și creativi în activitatea grafică.

Domeniile editoriale includ carte pentru copii, ghiduri, auxiliare și memoratoare pentru pregătirea școlară individuală suplimentară, informare și evoluție personală, beletristică și nu în ultimul rând limbi străine (cursuri pentru începători şi avansaţi, ghiduri de conversaţie, gramatici, cursuri intensive, cursuri pentru copii şi adulţi).

Editura NICULESCU, distribuitor autorizat Oxford University Press, a inaugurat unicul Centru de testare Oxford din România, în parteneriat cu Oxford Test of English.

Informaţii suplimentare: http://www.niculescu.ro/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508