spot_img

Kino-maidanul “One World Romania 2015”, ediția a 8-a

Luni, 16 martie 2015, începe cea de-a opta ediție a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului ”One World Romania”. Anul acesta motto-ul festivalului este „kino-maidan” – locul de unde pleacă privirile documentariștilor și către care se întorc filmele lor – la București, ca și la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncăm o privire asupra maidanelor de pe 5 continente și îi așteptăm pe bucureșteni la proiecții și evenimente conexe să discutăm împreună despre câteva dintre cele mai presante probleme ale societății în care trăim.

Cele 42 de filme ale selecției de anul acesta sunt împărțite în mai multe secțiuni: „Demo +/- Crație”, „Tovarășe capitalism”, „Războaie contra naturii”, „Adulți de nevoie”, „Traume” și „Focus: Africa”.  Ca în fiecare an, festivalul a invitat la București o personalitate a filmului documentar – de data aceasta producătorul german Heino Deckert, care va susține un masterclass sâmbătă, 21 martie, începând cu ora 12:00 la Cinema Elvire Popesco. De asemenea, secțiunea dedicată lui, „Portret de producător” oferă spectatorilor șansa să vadă patru dintre filmele premiate de el, cu subiecte legate de drepturile omului. O secțiune specială anul acesta este dedicată justiției, iar în cadrul ei va fi prezentat documentarul „The Serbian Lawyer”, al cărui regizor, Aleksandar Nikolic și protagonist, Marko Sladojevic vor fi prezenți la București în timpul festivalului.

Trei filme realizate în 2014 de regizori români sunt prezente în selecția acestei ediții de One World Romania, „Toto și surorile lui” și „Waiting for August” s-au mai bucurat de proiecții în țară, dar documentarul „Outside” al regizorului Andrei Schwartz va fi proiectat joi, 19 martie, de la ora 20:30 la Elvire Popesco, în premieră în România.  De asemenea, festivalul păstrează tradiția de a arăta o nouă selecție de documentare realizate la Studioul „Alexandru Sahia”.

Pe kino-maidanul One World Romania își fac loc și mai multe evenimente conexe – dezbateri, workshop-uri, spectacole de teatru, o expoziție de fotografie și un circuit turistic – al căror program complet îl puteți consulta aici : oneworld.ro/2015/l/ro/evenimente/.

Luni,16 martie 2015, începând cu ora 20 :00 are loc la Cinema Pro deschiderea oficială a festivalului One World Romania, în cadrul căreia va fi prezentată ediția de anul acesta și va fi proiectat primul documentar : „Our Terrible Country”.

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania

ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania & Centrul Ceh Bucuresti

PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung

CU SPRIJINUL: Centrul National al Cinematografiei

SUSTINUT DE: Uniunea Cineastilor din Romania, Fundatia ERSTE, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania,Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, RoAid – Programul Romaniei de Cooperare pentru Dezvoltare,Ministerul Afacerilor Externe, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti,Primaria Municipiului Bucuresti

PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe in Romania, Institutul Francez din Romania, Ambasada Frantei in Romania, Muzeul National al Taranului Roman, Ambasada Statelor Unite ale Americii in Bucuresti, Fundatia Ratiu din Marea Britanie, Apa Nova Bucuresti, Goethe-Institut Bucuresti, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Regala a Danemarcei, Ambasada Finlandei in Romania, Ambasada Regatului Tarilor de Jos in Romania, Ambasada Elvetiei in Romania, British Council Romania, Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti, Abis, DocuMentor, Centrul National al Dansului Bucuresti, Frontline Club Bucuresti, CEZ Romania:

BILETE PRIN: Eventbook

RESTAURANT & MORE: Journey

MASINA FESTIVALULUI: Skoda

APA FESTIVALULUI: Aqua Carpatica

VINUL FESTIVALULUI: Domeniile Samburesti

BEREA FESTIVALULUI: Staropramen

PARTENERI MEDIA: TVR 2, Digi24 Radio România Cultural, Revista 22, Șapte Seri, Igloo, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte, Aarc.ro, Fundatia Calea Victoriei, Green-Report.ro

PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro

PARTENER DE MONITORIZARE: ZeList Monitor

PARTENER PERFORMANCE MARKETING: 2Parale

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508