spot_img

Întâlnire cu autorul Alex Plescan, la Librăria Open Art

Vineri, 11 septembrie 2015, ora 16:00, la Librăria Open Art (str. Pitar Moş nr 12, Bucureşti), va avea loc o întâlnire cu autorul Alex Plescan. Actorul Silviu Geamănu şi pianista Ema Geamănu vă vor introduce în atmosfera volumului ”Scriitorul de vagoane şi alte povestiri apoape adevărate”, iar Alex vă va povesti despre romanul care urmează a intra în curând în tipar. Evenimentul este realizat  cu ajutorul Editurii Tracus Arte și al Librăriei Open Art. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Alex Plescan a publicat poezie, proză şi critică literară în reviste din România (Contrapunct, Astra, Viaţă Românească, Convorbiri literare, România literară, Pro Saeculum, Antiteze) şi Statele Unite (Meridian, Agora).  În 1990 a fost co-fondator al grupului Clubul literar, sub egida căruia a funcţionat un cenaclu în Universitatea din Bucureşti (prima grupare independenţa de acest gen în perioada post-comunistă, grupare al cărei Manifest a fost lansat în România literară).

În 1993, a debutat dramaturgic la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti cu piesă Matilda (adaptare după Roald Dahl, regia Thomas de Mallet Burgess, scenografia Spiros Coscinas – primul proiect de teatru în educaţie cu participare româno-britanică şi prima piesă de un dramaturg român pusă în scenă la Bucureşti de o echipa londoneză).

Ultimele sale apariţii editoriale sunt Scriitorul de vagoane şi alte povestiri aproape adevărate (Tracus Arte, 2014) şi Clubul literar – versuri (Tracus Arte, 2015, alături de Fevronia Novac şi Andrei Zlatescu). Aceste două volume se bucură de excepţională contribuţie ideatică şi grafică a Cristinei Silaghi, artist, teoretician, doctor în istoria artei. profesor şi incomparabil prieten apropiat.

Alex Plescan a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti (secţia română-spaniolă) în anul 1992 şi are studii de jurnalism. A primit numeroase premii şi ditinctii pentru proză şi versuri, iar unul ditre documentarele la care a lucrat că productor a fost nominalizat în 1998 printre cele mai bune programe TV din lume la Festivalul de la Monte Carlo.

În 1999 Alex s-a stabilit în Christchurch, Nouă Zeelandă, unde lucrează în domeniul relaţiilor comerciale de-a lungul Insulei de Sud. Nu îl deranjează pescuitul, bărcile cu motor, tenisul, grădinăritul sau gătitul, dar  pasiunile cu adevărat serioase sunt copiii Alex Jr, Andrew şi Nadia. Alex Plescan se consideră un cetăţean al ficţiunii universale, un gânditor în engleză, dar un povestitor în română.

Facebook: www.facebook.com/scriitoruldevagoane

Silvia Geamănu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, laureată a unor concursuri naţionale şi internaţionale de pian. A susţinut recitaluri instrumentale şi camerale în ţară şi în străinătate (Franţa, Germania, Grecia, Italia, SUA, Belgia). A colaborat cu dirijori importanţi că: Paul Popescu, Ovidiu Bălan, Dorin Frandes, Romeo Rimbu, Matei Corvin, Radu Postăvaru, Gheorghe Costin, Cristian Brâncuşi şi Jean-Claude Dodin etc.

Silviu Geamănu este actor la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” din Bucureşti, cunoscut publicului cinefil pentru rolurile din Weekend la mare, Despre alte mame, Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarăşi, frumoasă e viaţă!, Restul e tăcere, Filantropica, E pericoloso sporgersi etc.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508