spot_img

Inside/Outside 2.0 Galateca. O nouă serie de proiecte în cadrul proiectului curatorial din vitrinele galeriei

Din 25 august Galateca lansează o nouă  serie de 5 expoziții în vitrinele proiectului curatorial INSIDE/ OUTSIDE. Noi artiști și noi concepte vor anima vitrinele galeriei, intr-o luna dedicata designului. Parteneri de această dată ne sunt Centrul Cultural Expo Arte, Romanian Design Week, NeoArt România și Romanian Jewelery Design Week. Intre 25 august și 28 septembrie Galateca aduce în fața publicului un artist atipic  – Mircea Moroianu – cu o temă extrem de actuala, Social distancing, seria de 3 ilustrații suprarealiste cu peisaje antropizate excesiv Post-nature, parte din proiectul Bios creat de Rizi, o avanpremieră a expoziției ce începe pe 9 septembrie și manifestări integrate în Romanian Design Week, Radu Abraham – Plastic Figures și sneak peak pentru prima ediție a Romanian Jewelery Week, inițiată de Assamblage.

Inside/Outsideconceptul expozițional lansat din 19 iunie, propune 5 spații de artă complementare pentru 5 dintre vitrinele galeriei Galateca, o declinare a proiectului #contactless creat în contextul condițiilor actuale de distanțare socială, adaptat și gândit până la finalul acestui an. Fiecare concept fiind dezvoltat în colaborare cu diferiți parteneri, primii fiind Centrul Cultural Expo Arte, George, primul banking inteligent și Teatrelli.

 

Inside/Outside se desfășoară în două etape, prima în  iunie-septembrie 2020 și a doua octombrie- decembrie 2020, implicând peste 30 de artiști, o expoziție virtuală, filme de prezentare și vernisaje virtuale. În plus a fost gândită și o zonă de interacțiune cu publicul, organizând o serie de conferințe on-line, tururi ghidate și în aer liber, ca parte din noul concept de vernisaj.

 

Astfel până în septembrie, noul concept Inside/Outside, propune cinci secțiuni:

 

      Instalație – Rizi – Post-nature – Bios. Dorința noastră de a controla natura e de multe ori depășită doar de sindromul salvatorului pe care-l avem în relație cu ea. Post-nature este o serie de 3 ilustrații suprarealiste cu peisaje antropizate excesiv. Lucrările fac parte din proiectul BIOS – o expoziție – manifest despre Antropocen – epoca în care viața pe planetă e puternic influențată de existența umană. Expoziția prezintă 11 lucrări de artă digitală și interactivă ce explorează conceptual specia umană și efectele sale asupra mediului. BIOS va fi deschisă pentru public între 9 și 27 septembrie la Galeria Galateca.

 

Design –  Preview ROMANIAN JEWELRY WEEK – Assamblage  Între 25 august și 27 septembrie 2020 Galeria Galateca găzduiește un preview al primei ediții ROMANIAN JEWELRY WEEK. Lansat cu ocazia aniversării a 10 ani de la fondarea Assamblage și co-finanțat de AFCN, ROJW își propune să fie cel mai amplu eveniment din Romania dedicat bijuteriei contemporane și un punct de reper pe harta evenimentelor internaționale de profil. Instalatie mix-media semnata de Andrei Argaetic.

 

      Artist in focus – Mircea Moroianu – Social distancing  – Ne desparte un zid invizibil. Un gând, o idee, un inamic imaterial. Ne privim prin frica noastră ca prin ochiurile unui gard de oțel. Ne căutăm într-o îmbrățișare asimptotică ce se va îndeplini doar într-un viitor ipotetic. Lucrarea „Social Distancing” face parte din noua serie a artistului Mircea Moroianu, desene din lumea nouă.Mircea este artist vizual, scriitor și muzician. În prezent lucrează în publicitate pe postul de copywriter. Ca artist vizual a expus în galerii precum Galateca și Artfooly, la festivalul Romanian Design Week și în Grecia, în cadrul Art Atena.

 

 

 Parteneri in focus – RDW in the city – Radu Abraham – Plastic Figures – – un proiect The Institute și UniCredit Bank în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte. RDW in the city reprezintă o serie de intervenții punctuale, în vitrinele și spațiile de utilitate publică din centrul orașului, printre care și intervenția pe care o urmăriți, semnată de designerul Radu Abraham. Lucrările sunt inspirate din elemente și principii arhitecturale moderniste, mergând și într-o zonă brutalistă, în primul rând prin formă, apoi prin tehnică și modul de realizare. Radu face parte din selecția RDW 2020, care va avea loc între 11 și 20 septembrie la Combinatul Fondului Plastic.

 

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca

Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România

Parteneri Centrul Cultural Expo Arte

 

Parteneri media Bizmodernism.roagentiadecarte.roRadio Romania Cultural

 

#insideoutside,#galateca,#contactlessartwall #galerievirtuala#art #separatdarimpreuna #doaronline #artonline #expoarte  #galatecagallery #neoart  #neoartromania  #niciozifaraarta #artaincarantina

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508