spot_img

Ilinca Dumitrescu, în recital la Ateneul Român

Miercuri, 8 martie 2017, orele 19 :00, la Sala Mare a Ateneului Român, va avea loc un Recital extraordinar de pian susținut de Ilinca Dumitrescu. Invitat special : fagotistul Vasile Macovei. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul recitalului.

,, BIJUTERII MUZICALE’’

PROGRAM

●  ROBERT SCHUMANN  –  ,, Arabesca’’ op.18

–          2 Piese din ciclul ,, Scene de pădure’’ op.82 : ,, Flori solitare’’, ,, Pasărea – profet’’

PIOTR ILICI CEAIKOVSKI  –  2 Piese din ciclul ,, Anotimpurile’’ op.37 bis:

,, Cântecul ciocârliei ‘’ ( ,, Martie’’ ) , ,, Ghiocelul’’

( ,, Aprilie’’ )

–          Aria lui Lenski din opera ,, Evgheni Oneghin’’

( transcripţie pentru fagot şi pian de V. Macovei)

EDVARD GRIEG  –  4 ,, Piese lirice’’ op.43: ,, Poem de dragoste’’ ( transcripţie

pentru fagot şi pian de V. Macovei) , ,, În primăvară’’ ,

,,Ciripit de păsărele’’ , ,, Fluturele’’

JEAN  SIBELIUS  –  2 Piese din ciclul ,, Flori ‘’ op.85 : ,, Gura – leului’’,

,, Garoafa’’

FELIX  MENDELSSOHN – BARTHOLDY  – ,,Cântec de primăvară’’ op.62 nr.6

( din ciclul ,, Cântece fără cuvinte’’ )

SERGHEI  RAHMANINOV  –  ,, Liliacul’’ op.21 nr.5

CHRISTIAN  SINDING  –  ,,Murmurul primăverii’’ op.23 nr.3

( Norvegia, 1856 – 1941 )

PAUZĂ

MIHAIL  JORA  – Suita ,, Joujoux pour Ma Dame’’ ( ,, Jucării pentru Doamna

( 1891 – 1971) mea’’ ) op.7 : ,,Doamna mea’’ , ,, Doamna mea doreşte să

asculte Stravinski’’ , ,, Un foxtrot pentru Doamna mea’’ , ,, În

care se  visează despre un colier de perle fine’’, ,, Furtună

într-un pahar cu apă’’ )

SERGHEI  PROKOFIEV   – 3 Piese din Suita baletului ,, Romeo şi Julieta’’

( 1891 – 1953 ) op.75 : ,, Scenă’’ , ,, Dansul fetelor cu crini’’ ,

,,Dans de dimineaţă’’

THEODOR GRIGORIU  –  ,, Iconarul  –  Poemul unui zugrav de biserici’’ ( 2011 )

( 1926 – 2014 )                   ( aranjament pentru fagot solo de V. Macovei)

CLAUDE  DEBUSSY  –  ,, Micul negru’’

( transcripţie pentru fagot şi pian de Fernand Oubradous)

ION  DUMITRESCU  –  5 Cântece aromâneşti

( 1913 – 1996 )            ( transcripţie pentru fagot şi pian de V. Macovei)

ALBERTO  GINASTERA  –  2 Dansuri argentiniene : ,, Danza de la moza

( Argentina, 1916 – 1983 )        donosa’’ , ,, Danza del viejo boyero ‘’

CARLOS  GIUCCI  –  ,, Lotusul alb’’

(Uruguay, 1904 – 1958 )

CYRIL  SCOTT  –  ,, Ţara lotusului’’

(Marea Britanie, 1879 – 1970 )

REN GUANG  –  ,, Norii coloraţi acoperă luna’’

( China, 1900 – 1941 )

HEITOR VILLA – LOBOS  – 3 Piese din ciclul ,, Păpuşi’’ : ,, Mica blondină’’

( Brazilia, 1887 – 1959 ) ( ,, Păpuşa de faianţă’’ ) , ,, Mica brunetă’’

( ,, Păpuşa din carton’’ ) , ,, Polichinelle’’

DURATA CONCERTULUI : aprox. 2 ore ( cu pauză 15 minute )

Articole recomandate

1 COMENTARIU

  1. EXCEPTIONALA ARTISTA si MUZICIAN! si UN PROGRAM EXCEPTIONAL si inedit al RECITALULUI. FELICITARI TUTUROR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508