spot_img

Humanitas, la mulţi ani de 20 de ani!

Humanitas îşi serbează de-a lungul anului 2010, cei 20 de ani de viaţă. Fie că se numesc Humanitas, Humanitas Fiction, Humanitas Multimedia sau Librăriile Humanitas, cadoul lor pentru noi, cititorii va consta în cărţi, lansări, evenimente. Cu acest prilej, pe 30 martie 2010, ora 18:00, la Librăria Cărtureşti din capitală (Str. Arthur Verona 13-15), inaugurarea o va face cea mai proaspătă carte a scriitorului Neagu Djuvara,Ce au fost „boierii mari” în Ţara Românească. Saga Grădiştenilor” (secolele XVI-XX). La eveniment vor vorbi: Ştefan Gorovei, Neagu Djuvara, Lidia Bodea.

Editura Humanitas, al cărei mesaj a fost în tot acest timp “Bunul gust al libertatii,” ca semn al trecerii de către români al unui prag al Istoriei, propune de acum cititorilor săi fideli – sau, poate, mai ales celor care o descoperă – o nouă provocare: “Ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit”.
În luna aprilie, Humanitas va oferi cititorilor, în seria “20 de ani în 20 de cărţi”, o selecţie de 20 de autori şi de titluri reprezentative care au marcat cultura română de după 1990. Volumele cuprinse în această selecţie marchează recuperarea unei istorii interzise timp de cincizeci de ani, punctează repere în reflecţia asupra societăţii şi spiritualităţii contemporane sau reprezintă opere care vor rămâne pe raftul întâi al literaturii române.

De asemenea, Humanitas Multimedia va lansa primele volume audio din seria de audiobook-uri aniversare cu unele dintre cele mai frumoase texte apărute în ultimele două decenii la Humanitas, în lectura unor mari actori şi personalităţi ale culturii române.

În perioada 10-20 mai, Humanitas vă aşteaptă  la Biblioteca Centrală Universitară, în Sala Galateea, unde puteţi parcurge istoria Grupului Humanitas în imagini, căţti şi evenimente.

Tot în luna mai, Librăria Cărtureşti Verona va fi gazda unei expoziţii având ca temă “Cele mai căutate cărţi Humanitas ale ultimilor ani.”

În perioada 24-30 mai, Humanitas sărbătoreşte 20 de ani şi la Iaşi, în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii Alexandru Ioan Cuza, unde va fi organizată o expoziţie ce va cuprinde o selecţie din oferta Librăriilor Humanitas.

În iunie, Bookfest-ul de anul acesta va fi un adevărat spectacol al cărţii pentru Humanitas: va exista un catalog de vară mai bogat ca niciodată. Cei mai cunoscuţi autori români Humanitas vor fi prezenţi cu cărţi lansate în premieră.

Evenimentele estivale ale aniversării se prelungesc cu Târgul “Carte la nisip” de la Mangalia, o săptămână de lansări, întâlniri cu autorii Humanitas şi evenimente speciale.

Luna septembrie va fi marcată de venirea la Bucureşti a laureatei Nobel pentru literatură, Herta Müller. La Ateneul Român va avea loc lansarea celor trei noi romane ale sale apărute la Humanitas în serie de autor.

Sfârşitul toamnei va aduce iubitorilor de nou o surpriză – cele mai frumoase 20 de e-book-uri de la Humanitas.

Evenimentele dedicate împlinirii a 20 de ani Humanitas se vor încheia la Gaudeamus în noiembrie, cu noile apariţii editoriale, darurile editurii pentru cei care sărbătoresc, cu fiecare pagină citită, cartea, de vreme ce – nu-i aşa? – “Ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit.”

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508