spot_img

Gala „Folk You! Florian Pittiş” 2019, în Piața George Enescu

Iubitorii de folk şi rock din Capitală au din nou prilejul de a se bucura de atmosfera şi muzica folk de cea mai bună calitate în cadrul Galei „Folk You! Florian Pittiş” 2019, ediţia a IX-a, organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB în parteneriat cu Asociaţia On Air – Event Management şi Mişcarea de Rezistenţă. În perioada 1- 2 noiembrie 2019, în Piața George Enescu, cele mai bune voci din folk și cele mai bune trupe rock, dar și multe alte nume sonore ale muzicii românești, printre care Cristi Minculescu, Vița de Vie, Mircea Baniciu, Alina Manole, Andrei Păunescu, Vali Boghean sau Alex Calancea vor urca pe scena Galei „Folk You! Florian Pittiş” pentru a-i încânta pe spectatori cu numeroase balade, piese de folk mixat cu rock alternativ, pop, folclor și jazz. Programul ediției din acest an cuprinde peste 15 concerte de înaltă ținută, iar accesul publicului este liber.  

Vineri, 1 noiembrie, concertele încep de la ora 17:00. Printre artiștii primei zile, se numără Adrian Sărmășan, folkist din Turda, care aduce pe scena din Piața „George Enescu” muzica celui mai nou album al său, „Dimineți în 2”, lansat anul acesta în aprilie. Prezență inedită la Gala „Folk You! Florian Pittiș” 2019, trupa basarabeanului Alex Calancea combină în show-ul său din 1 noiembrie, folclorul urban cu groove-uri de drum’n’bass, pasaje clasice și momente de improvizație. Câștigătoare a titlului „Artistul anului” la premiile ForeverFolk în 2015, trupa SPAM aduce, în prima zi de concerte, piesele romantice și versurile cu substrat care au consacrat-o în lumea muzicii românești. Dinu Olărașu revine la Gala „Folk You! Florian Pittiș” cu vocea sa caldă, inconfundabilă, muzica tandră și versurile sensibile.

 

Prima zi a Galei aduce pe scena din Piața George Enescu și pe unul dintre starurile muzicii folk, Mircea Baniciu care, împreună cu Vlady Cnejevici și Teo Boar, interpretează, în formula Mircea Baniciu & Band, cele mai de succes piese din repertoriul trupelor Phoenix, Pasărea Colibri.

După ce au cântat în deschiderea concertului Garbage din această vară, trupa Camioane în Mulțime sau, pe scurt, CnM au avut un concert incendiar la Folk You! din Vama Veche și fac parte și din line-up-ul Galei de la București. Formația Folk Frate! vine pe 1 noiembrie, la Gala de la București cu piese noi și muzică folk abordată într-o manieră dinamică și veselă.

 

Programul concertelor de sâmbătă, 2 noiembrie, din Piața George Enescu începe de la ora 16:00. Ritmurile de rock alternativ sunt aduse pe scenă de Vița de Vie, unul din capetele de afiș ale ultimei zile de concerte și de Arthur Project, trupa cu peste 20 de ani de ani experiență în spate, fondată de doi dintre membrii band-ului Interzis.

 

Tot în a doua zi de concerte, îndrăgitul muzician din Chișinău, solist și maestru al instrumentelor aerofone, Vali Boghean aduce în programul evenimentului un concert de pop, folk, jazz cu elemente de rock.

 

Prezență nelipsită din line-up-ul celor mai importante festivaluri de gen din țară, Mircea Rusu Band vine la Gala Folk You! cu un concert de calitate sâmbătă, 2 noiembrie. Cunoscută pentru muzica sinceră pe care o scrie, pentru concertele sale care bulversează prin emoție și pentru subiectele tabu despre care cântă, Alina Manole urcă pe scena din Piața George Enescu în ultima zi a Galei Folk You!, alături de artiști precum Lucian Duță și Andrei Păunescu.

 

Unul dintre cele mai așteptate concerte ale evenimentului este cel al trupei Cristi Minculescu, Valter & Boro. Programată în ultima zi de Gală, prestația celor de trei legende ale rock-ului românesc aniversează printr-un show exploziv 40 de ani de carieră pentru fostul solist al trupei Iris, Cristi Minculescu.

 

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB în parteneriat cu Asociaţia On Air – Event Management şi Mişcarea de Rezistenţă.

 

Mai multe informații despre programul evenimentului sunt disponibile pe arcub.ro precum și pe pagina de Facebook – Gala Folk You! Florian Pittiș

 

PROGRAM GALA „FOLK YOU! FLORIAN PITTIŞ” 2019

Piața „George Enescu”

 

Vineri, 1 noiembrie | ora 17:00

  • ADRIAN SĂRMĂȘAN
  • FOLK FRATE!
  • TRUPA SPAM
  • DINU OLĂRAȘU
  • CnM
  • MIRCEA BANICIU & BAND
  • ALEX CALANCEA BAND

 

Sâmbătă, 2 noiembrie | ora 16:00

  • MIRCEA RUSU BAND
  • ALINA MANOLE
  • ARTHUR PROJECT
  • LUCIAN DUȚĂ
  • ANDREI PĂUNESCU ȘI TRUPA TOTUȘI
  • VALI BOGHEAN BAND
  • VIȚA DE VIE
  • CRISTI MINCULESCU, VALTER & BORO

 

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508