spot_img

Festivalul Internațional „Serile de chitară”, ediţia a X-a

Ediţia aniversară a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, se desfăşoară anul acesta la Bucureşti, Sibiu şi Braşov în perioada 4-17 noiembrie 2021 şi propune publicului meloman recitaluri şi concerte cu orchestra la care vor participa câţiva dintre cei mai importanţi chitarişti ai lumii, alături de muzicieni români consacrați. Festivalul capătă amploare prin colaborările cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, alături de care chitaristul argentinian Pablo Màrquez va cânta în premieră mondială „Concertul pentru chitară, orchestră de coarde şi 2 percuţionişti, op. 174”, intitulat „Aluvión”, de Dan Dediu, şi Orchestra de Cameră Radio avându-i ca solişti pe membrii duo-ului Bandini-Chiacchiaretta (chitară-bandoneon), care vor dedica o seară specială muzicii lui Astor Piazzolla, de la a cărui naştere aniversăm 100 de ani. 3 recitaluri solo la Bucureşti şi Braşov susţinute de către cei mai sus menţionaţi, cărora li se va alătura unul dintre cei mai titraţi şi apreciaţi tineri chitarişti ai momentului, italianul Andrea de Vitis, 2 concerte de duo susţinute de muzicieni români (Duo Kitharsis şi Duo Soare-Bănescu), 5 prime audiţii absolute, masterclass-uri pentru elevi şi studenţi – acestea sunt evenimentele care sperăm că, în aceste timpuri dificile, vor readuce bucuria în sufletele spectatorilor care urmăresc de 10 ediţii acest proiect devenit un reper cultural în peisajul chitaristic şi muzical românesc.

Pentru detalii, vă rugăm să accesaţi www.facebook.com/kitharalogos sau www.seriledechitara.ro . Evenimentele se vor desfășura conform reglementărilor în vigoare. Intrarea la concert se face pe baza prezentării certificatului verde de  vaccinare și se face în limita a 30% din capacitatea maximă a sălilor. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Purtarea corectă a măştii este obligatorie pe întreaga durată a concertelor.

Intrarea la concerte este liberă şi se face pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com , cu excepţia sălilor unde se desfăşoară concertele cu orchestra şi a concertului cameral de la Sala Patria din Brașov.

Concertele (6.11, 12.11, 13.11, 16.11/București) vor putea fi urmărite şi în direct, online, pe pagina de youtube a Asociaţiei Culturale Kitharalogos.

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Orchestrele şi Corurile Radio România, Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Filarmonica Braşov, Institutul Italian de Cultură, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), ICon Arts Transilvania 2022, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Fundaţia ACCUMM. 

Parteneri media: Radio România Muzical, Agerpres, Radio Trinitas, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, Revista Profil Cultural.

        

Program complet

CONCERTE

 

4.11 / Concert cu orchestra: Pablo Márquez (Argentina/Elveţia)

dirijor: Horia Andreescu, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

în program: Dan Dediu  – „Concertul pentru chitară, orchestră de coarde şi 2 percuţionişti”, op. 174 (primă audiţie absolută)

Sala Thalia, Sibiu, ora 19

 

6.11 / Recital Pablo Márquez 

în program: Milan, Sor, Chopin, Ponce

Sala de concerte “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti,

Ora 19:30

 

12.11 / Recital Duo Kitharsis

în program: Chopin, Tárrega, Bartók, Piazzolla, Mălăncioiu ş.a.

Palatul “Tinerimea Română”, Bucureşti, ora 19

 

13.11 / Recital Andrea de Vitis (Italia)

în program: de Falla, Gilardino, Villa-Lobos, Castelnuovo-Tedesco

Sala de concerte “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti,

Ora 19:30

 

16.11 / Recital „O, gloriosa Domina”

Duo Costin Soare – Ioan Bănescu

în program: Bakfark, Narvaez, da Milano, Weiss, Variu, Murariu, Petrache

Sala Auditorium a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, ora 19

 

16.11 / Recital „Le Grand Tango”

 Duo Bandini-Chiacchiaretta / chitară-bandoneon (Italia)

în program: Astor Piazzolla

Sala Patria, Braşov, ora 19

 

17.11 / Concert cu orchestra: Duo Bandini-Chiacchiaretta / chitară-bandoneon (Italia), dirijor: Marijn Simon (Olanda),  Orchestra de Cameră Radio

în program:

Astor Piazzolla – Anotimpurile şi Dublul concert pentru bandoneon, chitară şi orchestră

Sala Radio, Bucureşti, ora 19

 

MASTERCLASS

 

7.11 / masterclass Pablo Márquez

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 12-16

14.11 / masterclass Andrea de Vitis

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 12-16

15.11 / masterclass Giampaolo Bandini

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 15-19

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508