spot_img

Festivalul Internațional de Teatru Idiș- TES FEST, ediția a II -a

În perioada 15-22 octombrie 2017, Teatrul Evreiesc de Stat (TES) vă invită la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST, cu ocazia aniversării a 141 de ani de la înființarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden. În cadrul TES FEST vor avea loc zilnic, de luni până vineri, workshop-uri, conferințe și simpozioane, începând cu ora 11.00, la sediul Teatrului Evreiesc de Stat. Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Evreiesc de Stat. Eveniment organizat cu sprijinul: Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relații Interetnice, Institutul Cultural Român, Uniunea Teatrală din România.

Deschiderea oficială a avut loc duminică, 15 octombrie, la ora 18.00, în foaierul teatrului, cu conferința de presă. A urmat concertul artistului american Zalmen Mlotek, cu începere de la 18.30, iar de la ora 19.00 producția Teatrului Evreiesc de Stat – ”DIBUK”, de S. Anski, în regia lui Chris Simion-Mercurian.

A doua zi a festivalului (16 octombrie) debutează, de la ora 19.00, cu spectacolul polonezilor de la Teatrul Evreiesc de Stat Esther Rachel și Ida Kaminska, Varșovia – TÂRGUȘORUL KASRILEVKE, de Șalom Alehem, în regia lui Shmuel Atzmon-Wircer, urmat, de la ora 21.30, de concertul trupei americane SOUL TO SOUL.

Ziua de marți (17 octombrie) începe cu vernisajul expoziției TES – Tradiție, Emoție, Spectacol, urmat de concertul Orchestrei TES și a trupei Bucharest Klezmer Band. Ambele evenimente vor avea loc în aer liber, la Piața Universității (Fântâna Vioara Spartă), de la ora 17.00. De ora 19.00 vom prezenta la sediu, în PREMIERĂ, co-producția Teatrului Evreiesc de Stat și a Teatrului Folksbiene, din Statele Unite ale Americii – VRĂJITOAREA, de Avram Goldfaden, regizat de Motl Didner. De la ora 21.30 este programat spectacolul de cabaret PISICILE ALBASTRE, din Israel, în regia lui Aleksander Fisz.

Miercuri (18 octombrie), de la ora 18.00, este programat la sediul teatrului vernisajul expoziției Teatrul Evreiesc din România. Începuturi, de la Muzeul Literaturii din Iași. Primul spectacol al serii va începe de la ora 19.00. Trupa Teatrului Evreiesc de Stat Shalom, de la Moscova, va prezenta spectacolul PEȘTE UMPLUT CU GARNITURĂ, în regia lui Alexander Levenbook. De la ora 21.30, trupa Nephes, din Israel va prezenta spectacolul GHIMPL NETOTUL.

În a cincea zi de TES FEST (19 octombrie) va avea loc un nou concert al Orchestrei TES și al trupei Bucharest Klezmer Band, începând de la ora 17.00, în Piața Universității (Fântâna Vioara Spartă). Acesta va fi urmat, de la ora 19.00, la sediul TES, de concertul extraordinar al trupei KLEZMATICS, din Statele Unite ale Americii.

Ziua de vineri (20 octombrie) începe tot de la ora 17.00, cu un al treilea concert al Orchestrei TES și al trupei Bucharest Klezmer Band. Primul spectacol – CEI DOI KUNI LEMEL, de Avram Goldfaden, în regia lui Alexander Hausvater, al Teatrului Yiddishpiel din Israel, va începe de la ora 19.00, urmat de one-man show-ul ĂSTA SUNT EU, pe un text scris, regizat și interpretat de artistul american Avi Hoffman.

Penultima zi a festivalului (21 octombrie) va începe de la ora 19.00 cu musicalul O NOAPTE ÎN CASINO, o producție a Wandering Jew Troupe și va continua, de la ora 21.30, cu one-woman show-ul LA JUMĂTATEA DRUMULUI DE DOR, de Boris Sandler, în regia lui Charlotte Messer, producție a Teatrului Troim, din Franța.

Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST  se va închide, pe 22 octombrie, cu spectacolul VISĂTORUL, de Jean Henri Blumen, regia Rafael Goldwaser, o producție a Teatrului Evreiesc de Stat, urmat de concertul Orchestrei TES și a trupei Bucharest Klezmer Band.

Parteneri: Televiziunea Română, Muzeul Național de Artă al României, Regia Autonomă de Transport București

Biletele pentru toate evenimentele prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST pot fi achiziționate exclusiv din rețeaua mySTAGE atât online, cât și de la casa de bilete a teatrului (str. Iuliu Barasch, nr. 15).

Mai multe informații despre Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST puteți afla de pe site-ul oficial al festivalului www.tesfest.ro, site-ul oficial TES www.teatrul-evreiesc.ro , precum și de pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/tesfest.ro și https://www.facebook.com/teatrulevreiesc/.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508