spot_img

Festivalul Carte şi Arte, ediţia a VIII-a

În perioada 23-26 septembrie 2010, la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti (Palatul Suţu) are loc Festivalul Carte şi Arte, ediţia a VIII-a, organizat de Asociaţia Difuzorilor şi Editorilor – Patronat al Cărţii (preşedinte: Lucia Ovezea). Deschiderea oficială a festivalului are loc astăzi, 23 septembrie 2010, ora 16:00, în cadrul unei conferinţei de presă. Directorul Festivalului Carte şi Arte este domnul Gheorghe Ioghen.

Din programul manifestărilor ce se vor desfăşura pe parcursul festivalului, prima zi este intitulată “Ziua picturii”. Astfel, în cadrul unui atelier de pictură, desfăşurat de la ora 16:30, vor participa elevi de la Liceul de Artă N. Tonitza, iar de la ora 18:00, va avea loc o expoziţie de artă plastică şi modernă a artiştilor: Valeriu Stoica; Laurenţiu Macarie; Melania Florescu; Ioana Enescu; Ana Maria Vasilescu

De asemenea, în aceeaşi zi vor avea loc următoarele lansări de carte: “Românul s-a născut Zamolsian” de  Octavian Sărbătoare, Editura DacoRomână Tempus DacoRomania Comterra.

Volumul va fi prezentat de dr. Geo Stroe, preşedintele fondator al Academiei DacoRomâne TDC, directorul editurii, dr. Aurel David, vicepreşedinte al Academiei DacoRomâne TDC, dr. Mihai Zamfir, director în Academia DacoRomână.

Ziua se va încheia cu un intermezzo muzical susţinut de Elena Albu, elevă la Liceul de Muzică G. Enescu din Bucureşti.

Ziua a doua se intitulează “Ziua Cărţii” şi va fi marcată prin numeroase lansări de carte şi de reviste. Va fi lansată, cu această ocazie, revista “Pe un picior de plai”, redactor prof. Mioara Bârsan. Totodată, vor fi lansate şi prezentate volume apărute la Editura Ex Libris Universalis:

“Cântece de lume” de Emil Burlacu; “Confesiunile râului gânditor”  de Marius Conu;

“Regresia lui A” de Marius Conu; “Toparcea – Repere monographic” de Gabriel Chelaru; “Istorie, legendă şi senzaţional în clepsidra timpului” de George M. Gheorghe; “Bama” de Nicolae Stelea, precum şi lansarea CD-ului, “Opere Complete – Corina Dumitru” de Laurenţiu Cernet.

Editura Cununi de stele va lansa volumul “Sărbători sezoniere din India” de Amitha Bhose.

Volumul va fi prezentat de Lucia Ovezea, Elena Andronache şi Carmen Muşat-Coman.

La Editura Ascendent va fi lansat volumul “Armonia dintre trup, minte, suflet prin sinergia celor cinci simţuri” de Clara Toma. Cartea va fi prezentată de dr. dermatolog şi aromaterapeut Angela Laur, iar Editura Princeps va lansa volumul “Jocul cu cercul” de  Maria Mănucă .

Seara se va încheia cu un intermezzo muzical susţinut de Elena Albu.

Ziua de sâmbătă, 25 septembrie 2010 este dedicată muzicii şi filmului. Vor fi susţinute concerte de muzică de cameră, cu participarea elevilor de la Liceul Dinu Lippatti, recitaluri de jazz, de muzică bizantină, precum şi prezentarea filmului “Brâncuşi”, în regia lui Romulus Popescu.

Ziua de încheiere, 26 septembrie 2010, este dedicată artelor marţiale. Vor avea loc, astfel, demonstraţii de Karate shotokan, de Aikido, de Qi gong şi Tai Chi. Tot duminică, va avea loc festivitatea de premiere a concursului de literatură “Arta de a fi tânăr”.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508