spot_img

Festivalul “Opera Copiilor” aduce poveștile în aer liber

În perioada 29 mai – 1 iunie 2015, Opera Comică pentru Copii organizează prima ediție a Festivalului “Opera Copiilor”, iniţiativă ce programează o serie de activităţi în aer liber, pentru întreaga familie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Evenimentele au loc în Parcul Herăstrău – la Foișor, la Peluză și pe Aleea Michael Jackson –  la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” și în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival având o tematică specială.

Festivalul debutează cu Ziua Prieteniei, în cadrul căreia echipa Operei Comice pentru Copii organizează Picnicul Copiilor (15:00 – 17:00), la Muzeul Satului, un eveniment caritabil menit să aducă un zâmbet pe chipurile a 200 de copii nevoiaşi din București. Următoarele două zile, Ziua Muzicii și Ziua Tradițiilor, sunt destinate activităților în familie: la Muzeul Satului are loc o vânătoare de comori (10:00 – 17:00), recompensată cu premii surpriză, iar Parcul Herăstrău găzduiește momente artistice din trei registre diferite: Cutia Muzicală (16:00-19:00) – mini-concerte susținute în Foișor de către ansambluri de copii din București și din țară; Tărâmul poveştilor (14:00-15:00) – povestea personajelor Operei Comice pentru Copii la Peluza de pe malul lacului; Concertele de la ţărm (20:00 -21:00) – seri de folk la Peluză. Invitații acestei ediții sunt Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Bațu, Maria Gheorghiu, Doru Stănculescu, Dinu Olăraşu și Ovidiu Mihăilescu.

Tot sâmbătă, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, se joacă ultimele trei reprezentații ale operei “Flautul Fermecat”, iar duminică, musicalul “Coana Chirița”, cu Stela Popescu.

Ultima zi de festival aduce în centrul atenţiei copiilor mişcarea şi muzica, prin Parada Școlilor de Balet (Jaqueline, Spirit of Sound, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, Contrapunct, Soleil, La Sylphide). Traseul acesteia porneşte de la Muzeul Satului, continuă pe Bulevardul Kiseleff, până la Arcul de Triumf, pe Aleea Michael Jackson, unde fiecare şcoală participantă va susţine câte un flashmob, și culminează cu scurte recitaluri la Foişorul de pe malul lacului Herăstrău.

De asemenea, chiar de Ziua Copilului, la Casa Chiojdu din Muzeul Satului, se vor desfășura interviuri cu personalități din cultură, artă, sport și jurnalism, înregistrate de Televiziunea Română, sub genericul “Copilăria mea”. Şi-au anunţat prezenţa Corina Dumitrescu, Mircea Baniciu, Cristian Țopescu, Gheorghe Zamfir, Miltiade Nenoiu, George Zafiu, Anna Ungureanu, Cristian Mihăilescu şi Felicia Filip.

“După succesul înregistrat cu Festivalul <<Hänsel și Gretel>>, când sălile de spectacol s-au dovedit neîncăpătoare, am decis să mergem mai departe, organizând primul festival în aer liber. Și ce altă perioadă poate fi mai proprice pentru a aduce poveștile, muzica și personajele noastre în parc decât la începutul verii, de Ziua Copilului? Vă aşteptăm cu drag la acest sfârşit de săptămână, în Herăstrău, cel mai mare parc bucureştean, alături de sute de copii-artişti, să luaţi parte la Festivalul <<Opera Copiilor>>!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Programul Festivalului “Opera Copiilor” poate fi consultat pe site-ul instituției organizatoare, www.operacomica.ro, accesul fiind gratuit la evenimentele care au loc în aer liber. Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două noi producții: “Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 12 iunie) şi “Münchhausen”, de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, în datele de 5 şi 6 septembrie). Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro – cu 48 de ore înainte de spectacol – și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) – cu o oră înaintea începerii spectacolului – în limita locurilor disponibile.

PROGRAMUL FESTIVALULUI “OPERA COPIILOR”

Opera Comică pentru Copii – Parcul Herăstrău – Muzeul Național al Satului

EDIȚIA I – 29 mai-1 iunie

Ziua I – vineri, 29 mai – ZIUA PRIETENIEI

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”

–          orele 15-17:  Picnicul copiilor (acțiune caritabilă cu jocuri în aer liber)

Ziua a II-a – sâmbătă, 30 mai – ZIUA MUZICII

Sala Mare a Operei Comice pentru Copii

–          ora 11:  Flautul Fermecat (operă de W.A.Mozart, adaptată pentru copii)

–          ora 13:  Flautul Fermecat (operă de W.A.Mozart, adaptată pentru copii)

–          ora 15:  Flautul Fermecat (operă de W.A.Mozart, adaptată pentru copii)

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”

–          orele 10-17:  Treasure Hunt (activitate de familie)

Parcul Herăstrău – Foișor

–          orele 16-19: Cutia Muzicală (momente artistice susținute de ansambluri de copii din București și din țară)

Parcul Herăstrău – Peluză

–          ora 14: Tărâmul Poveștilor (incursiune în poveștile Operei Comice pentru Copii, invitați: personajele Papageno și Papagena din opera “Flautul Fermecat” de W.A.Mozart)

–          ora 20: Concertul de la Țărm (seară folk, invitați: Doru Stănculescu, Dinu Olăraşu, Ovidiu Mihăilescu și Maria Gheorghiu)

Ziua a III-a – duminică, 31 mai – ZIUA TRADIȚIILOR

Sala Mare a Operei Comice pentru Copii

–          ora 11:  Coana Chirița (musical cu Stela Popescu)

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”

–          orele 10-17:  Treasure Hunt (activitate de familie)

Parcul Herăstrău – Foișor

–          orele 16-19: Cutia Muzicală (momente artistice susținute de ansambluri de copii din București și din țară)

Parcul Herăstrău – Peluză

–          ora 14: Tărâmul Poveștilor (incursiune în poveștile Operei Comice pentru Copii, invitați: Șoriceii din baletul “Cenușăreasa”)

–          ora 20: Concertul de la Țărm (seară folk, invitați: Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Bațu și Maria Gheorghiu)

Ziua a IV-a – luni, 1 iunie – ZIUA COPILULUI

Parcul Herăstrău – Aleea Michael Jackson

–          orele 11-19: Flashmob (Parada Școlilor de Balet)

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”

–          orele 13-17: Copilăria mea (interviuri cu personalități din cultură, artă, sport și jurnalism, înregistrate de TVR)

Parcul Herăstrău – Foișor

–          orele 16-19: Cutia Muzicală (momente artistice susținute de ansambluri de copii din București și din țară)

*accesul este gratuit la toate evenimentele din program care se desfășoară în aer liber

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508