spot_img

FEST-FDR2015 își dă întâlnire cu Timișoara

Două zile! Atât a mai rămas până când FEST, a doua parte a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești, aflat la ediția cu numărul 20, transformă din nou Timișoara într-o uriașă lume a spectacolului. Și pentru că vorbim despre Spectacol în toate formele sale, FEST începe și se termină… AFARĂ, adică în stradă. Modulul Outdoor va deschide anul acesta cea de-a doua etapă a FEST-FDR, eveniment susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Timișoara, cu un spectacol – eveniment : ”Livada de vișini”, o călătorie fabuloasă și plină de imaginație prin lumea lui Cehov. Spectatorii, dar și trecătorii de pe str. Mărășești sau din zona centrală a Timișoarei, vor putea viziona acest spectacol premiat la marile festivaluri din Europa și Asia duminică, 7 iunie și luni, 8 iunie 2015, de la ora 22.00, în parcarea din fața Hotelului Timișoara.

Secțiunea OUTDOOR continuă într-o cu totul altă notă: un autobus vechi, doi acrobați pe sârmă, efecte speciale,  muzică și… o poveste despre iubire, despre întâlniri și despărțiri, o pledoarie prin și pentru imaginație ca purtător a tot ceea ce este uman în fiecare dintre noi. Miercuri, 10 iunie și joi, 11 iunie, de la ora 22.00, în Piața Victoriei, FEST vă dă întâlnire cu FUNAMBUS, un spectacol… funambulesc, la propriu și la figurat, prezentat de actorii / acrobații / muzicienii companiei franceze de teatru Underclouds și de autobusul lor.

Cel de-al treilea spectacol de stradă al FEST-FDR invitat de Teatrul Național continuă o poveste începută anul trecut. Zburătorii vor umple din nou cerul deasupra Pieței Victoria din Timișoara. După succesul nebun de anul trecut, când peste 6.000 de timișoreni au urmărit povestea aeriană a lui Alice în Țara Minunilor, spaniolii de la Grupo Puja! vor zbura din nou la Timișoara, de această dată în… K@OSMOS. Teatrul Național din Timișoara, organizatorul FEST-FDR, oferă publicului două reprezentații ale fabuloșilor zburători de la Grupo Puja ! vineri, 12 iunie și sâmbătă, 13 iunie 2015, de la ora 22.00, în Piața Victoriei.

Teatrul Național sparge toate barierele dintre stradă și teatru.  Astfel, Spectacole de extremă diversitate construiesc săptămâna FEST: instalații la confluența dintre teatru și artele vizuale (Medio Monte, marți, 9 iunie 2015, ora 19.00, Sala Mare), stand-up comedy (Cireada de pe tort, miercuri, 10 iunie 2015, ora 19.00, Sala 2), comedia românească (Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule ? după „Moromeții”, cu Marcel Iureș și George Mihăiță, joi, 11 iunie 2015, de la ora 19.00, Sala Mare, sau Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, un spectacol-vedetă al Naționalului timișorean programat sâmbătă, 13 iunie 2015, ora 20.00, Sala Mare), teatrul de expresie hip-hop, un gen inedit în România (Dreamscape al canadienilor de la South Coast Repertory Theatre, vineri, 12 iunie 2015, ora 19.00, Sala 2) sau teatrul de avangardă (Sfântul din Sfântul Gheorghe de Peca Ștefan, sâmbătă 13 iunie 2015, ora 17.00, la Sala 2). Toată această gamă de spectacole, atât de diferite, se reunesc sub semnul dinamismului, al energiei și fanteziei.

FEST-FDR2015 este un pas înainte în viața Timișoarei. Biletele se mai găsesc la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), zilnic între orele 11.00-19.00 sau online pe www.tntimisoara.com.

Accesul la spectacolele OUTDOOR este liber.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508