spot_img

EUROPAfest 2015 și-a desemnat câștigătorii

După 10 zile de muzică bună, seri savuroase de jazz și acorduri de vioară, EUROPAfest și-a prezentat sâmbătă, 23 mai 2015, pe scena Teatrului Odeon, laureații ediției cu numărul 22. Spectacol la puterea a patra la Bucharest International Jazz Competition unde juriul a avut dificila sarcină de a alege câștigătorul după o finală mai mult decât incendiară. Shalosh | Israel, Mynah | Italia, Atom String Quartet | Polonia și Pilot | Australia au încercat să cucerească publicul spectator prin momente artistice inedite și proiecte îndrăznețe. Câștigătorii ediției 2015 sunt: Atom String Quartet | Polonia – Grand Prize Winner, în timp ce titlul de „Best Band” le-a revenit celor de la Pilot | Australia.

Nu doar fanii jazz-ului au stat cu sufletul la gură. Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti și-a anunțat laureații la cele 3 categorii de vârstă. Dacă ar fi să caracterizezi pe scurt seara decernării premiilor, fără doar și poate experiența unui concurs internațional desfășurat la standarde înalte, emoția și bucuria sunt elementele cu care ar fi identificată. De asemenea, Casa Regală a acordat Diploma de excelență unei companii partenere a festivalului, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României fiind prezent la festivitate. După 2 ore și jumătate de muzică, emoție și plăcere, publicul a părăsit cu greu sala, oscilând între nostalgia unui final și entuziasmul ediției viitoare.

Laureații EUROPAfest 2015

Trupele care au evoluat în Finala Bucharest International Jazz Competition 2015 au fost:

SHALOSH – Israel

Gadi Stern – pian

Daniel Ben Horin – contrabas

Matan Assayag – tobe

MYNAH – Italia

Antonio De Donno – tobe

Gabriele Di Franco – chitară

Federico Pecoraro – bas

ATOM STRING QUARTET – Polonia

Dawid Lubowicz – vioară

Mateusz Smoczynski – vioară

Michal Zaborski – violă

Krzysztof Lenczowski – violoncel

PILOT – Australia

Richard Butler – saxofon

Kanyakumar Shome – chitară electrică

Liam Butler Webb – clape

Jack Davies – bas electric

Joshua Koop – tobe

Best Band: PILOT – Australia

Grand Prize Winner: ATOM STRING QUARTET – Polonia

Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti 2015

Categoria B ( până la 14 ani )

Finaliști

Sabina Silaghi – România

Aleksandar Zayranov – Bulgaria

Simon Zhu – Germania

Antoni Ingielewicz – Polonia

Premii

Premiul I: Antoni Ingielewicz – Polonia

Premiul al II-lea: Aleksandar Zayranov – Bulgaria

Premiul al III-lea: Simon Zhu – Germania

Categoria C ( 14-18 ani )

Finaliști

Nikola Pajanovic – Slovenia

Mengna Zou – China

Songha Choi – Coreea de Sud, Marea Britanie

Radu Kis – România

Vanessza Korb – Ungaria

Kostiantyn Lukyniuk – Ucraina

Premii

Premiul I: Songha Choi – Coreea de Sud, Marea Britanie

Premiul al II-lea: Radu Kiș – România

Premiul al III-lea: Mengna Zou – China

Premiul special: Nikola Pajanovic – Slovenia

Categoria D (18 – 30 ani )

Finaliști

Ekaterina Valiulina – Rusia, Elveția

Amalia Hall – Noua Zeelandă

Stepan Lavrov – Rusia, Austria

Premii

Premiul al II-lea: Amalia Hall – Noua Zeelandă

Premiul al III-lea: Ekaterina Valiulina – Rusia, Elveția

Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508