spot_img

EIBAB – BIENALA DE CARTE-OBIECT – BUCUREȘTI 2015

În perioada 04 – 30 iunie 2015 Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane va găzdui în spațiul cultural Gallery – din str. Leonida nr. 9 – 11, București – “EIBAB – BIENALA DE CARTE-OBIECT– BUCUREȘTI 2015”. Evenimentul este organizat împreună cu Dorothea Fleiss, președintele DFEWA, fiind și curatorul expoziției împreună cu Mirela Trăistaru. Vernisajul expoziției va avea loc joi, în data de 4 iunie 2015, începând cu ora 20.00. Cuvântul de deschidere îl va avea Dl Radu Boroianu – Președintele ICR. La vernisaj îl vom avea invitat pe Dan Mircea Cipariu – Președintele Filialei București Poezie a Uniunii Scriitorilor, care ne va vorbi despre semnificația acestei manifestări artistice internaționale, alături de Dorothea Fleiss și Mirela Trăistaru. Pe parcursul Bienalei de carte-obiect, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane va oferi un program dinamic de evenimente, organizând în spațiul cultural Gallery mai multe seri de poezie, seri de lectură, lansări de carte, discuții libere cu scriitori, prozatori și poeți consacrați, cronicari, bloggeri, graficieni, ateliere și discuții cu ilustratori de carte despre designul de copertă, expoziții, concerte, prezentarea unor edituri și multe alte surprize! AgențiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.

Artiștii care vor expune în cadrul Bienalei de carte-obiect sunt:

AUSTRIA:

Christine Kertz

Bianca Tschaikner

ARGENTINA:

Floki Gauvry

Mirta Gendin

Estela Halpert

M. Alejandra Koreck

BRAZILIA:  Jussara Pires

CHILE:  Ignacio Castilo – Chile

EGIPT:  Mohamed Abou el Naga

FINLANDA:  Anja Mattila – Tolvanen

FRANȚA: Laurence Patri

GERMANIA:

Fränkl Sofia

Nicoleta Jutka

Ayano Mouri

Christel Andreia Steiner

UNGARIA:

István Damó

Zsóka Pàqyi

Pàl Csaba
Maté Rainer

ITALIA:

Cinzia Farina

Orecchia Pierangela

Antonella Prota Giurleo

IORDANIA:

Wedad Alnasser

Sheikh Ibrahim

MAROC: Mezouar Wafaa

MEXIC:  Pedro Pàvamo

POLONIA:

Joanna Apanowicz

Michal Lach

Maciej Linttner

Maria Szczodrowska

ROMANIA:

Márta Adorjáni

Stefan Balog & Elena Cristea

Vlad Basarab

Angeta Cismasiu

Maxim Dumitraś

Daniela Frumuseanu

Raluca Ghideanu

Irina Iosip

Andor Kömives

Florin Mihai

Orsolja Poti

Marilena Predasânc

Andreea Rus

Iuliana Sāsārman Radu

Daniel Stanciu

Mirela Traistaru

Monica Vasinca

Károly – Zöld Gyöngyi

RUSIA:

Alexander Limarev

Vlasov Vasily

SPANIA:

Anna Maria Akdime Garzon

Ibirico – Toledo

Monica Tolia

SERBIA:

Gala Čaki

Morariu Dominika

Jelena Sredanovie

TURCIA:

Ipek Duden

Can Küçüktepepinar

U. K.:

Kate Black

Istra Toner

USA:

Candace Hicks

Astrid Hiemer
Joanne R. Luongo

Beata Wehr

” Fiecare artist își creează propriul jurnal, care transpune starea sa de spirit și care întruchipează o parte din sufletul său influențat în mod constant de momentele speciale din viața sa.”
– Dorothea Fleiss –

Invităm publicul să parcurgă alături de noi și de fiecare artist drumul către o părticică a sufletului său pe care a ales să ne-o dezvăluie!

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508