spot_img

Editura Gama: bilanț la Gaudeamus 2019

Fiecare prezență a Editurii Gama la târgurile de carte din București este un bun prilej de întâlnire cu cititorii. De data aceasta, în vinerea Târgului de Carte Gaudeamus, la standul editurii ieșene a avut loc o adevărată reuniune de familie: sărbătorirea celor 25 de ani de existență a adunat, pe lângă cititori – copii și părinții –, colegi de breaslă, jurnaliști, agenți literari, traducători și, nu în ultimul rând, întreaga echipă entuziastă care stă în spatele unuia dintre cele mai originale proiecte editoriale de la noi.

Diana Mocanu, directorul general al editurii, sublinia la evenimentul aniversar de vineri, 22 noiembrie, tocmai acest fapt: cărțile Gama s-au născut din provocările ivite în calea celor care sunt implicați în educația celor mici – părinți și profesori, deopotrivă: „Povestea Gama este, de fapt, suma poveștilor de viață ale copiilor pe care i-am cunoscut și cu care am lucrat în tot acest răstimp. Vreau să vă spun că noi, la Gama, învățăm din astfel de povești și, de multe ori, un copil aflat într-un moment dificil al formării sale ne inspiră și ne incită să căutăm o soluție educativă potrivită care, deseori, devine o colecție nouă. Cărțile nostre le sunt dedicate părinților căutători și copiilor curioși. Sunt cărți interactive, de învățare camuflată în joc, dedicate în principal lucrului acasă.

 

Donația de cărți făcută în cadrul evenimentului aniversar către Centrul Educațional „Casa bună” s-a dovedit a fi cel mai potrivit mod de a marca una dintre misiunile editurii: promovarea educației pentru lectură.

„Ne-am dus la Gaudeamus cu 5 copii și am primit un cărucior de cărți de la oamenii minunați de la Editura Gama. Copiii au fost tare fericiți!”, a mărturisit Valeriu Nicolae, fondatorul centrului, cunoscut pentru proiectele sale de voluntariat legate de accesul la educație al copiilor proveniți din mediile defavorizate.

 

Pe lista invitaților care au povestit la Gaudeamus 2019 despre cărțile și istoria Editurii Gama s-au mai numărat jurnalista Oana Dobre-Dimofte, alături de cunoscutele bloggerițe Cristina Buja și Laura Frunză.

 

BESTELLER-URI GAMA LA GAUDEAMUS 2019

volumele din colecția Montessori / volumele dedicate dezvoltării inteligenței / cărțile de Crăciun / cărțile de bandă desenată dedicate învățării cititului

 

Cărțile dedicate pedagogiei Montessori sunt printre cele mai bine vândute titluri ale Editurii Gama la Târgul Gaudeamus, în top aflându-se colecția de „Rutine Montessori” – cărți care îi ajută pe cei mici să învețe alfabetul, numerele –, precum și volumul pentru părinți 65 de activități Montessori pentru copii 6-12 ani. Editura Gama este prima editură din România care a publicat ghiduri de activități Montessori și care a creat materiale educaționale specifice acestei pedagogii.

 

Dezvoltarea inteligențelor are o colecție dedicată, „MultiQ”, care include un număr impresionant de titluri și care se numără, de asemenea, printre cele mai căutate proiecte editoriale la ediția din acest an a Gadeamus.

 

Cărțile specifice sărbătorilor de iarnă s-au aflat și ele în topul preferințelor cititorilor, iar pentru anul acesta Editura Gama a pregătit o apariție specială: Noaptea de Ajun în Țara Minunilor, de Carys Bexington și Kate Hindley – o splendidă poveste ilustrată, în versuri, inspirată de clasicul poem „’Twas The Night Before Christmas” și de Alice în Țara Minunilor.

 

Una dintre cele mai populare colecții ale Editurii Gama, „Învăț să citesc”, s-a îmbogățit anul acesta cu o nouă serie: „Be De citit ușor”, extrem de apreciată de micii cititori prezenți la standul editurii la Gaudeamus 2019.

 

Trei titluri noi au fost lansate anul acesta la Gaudeamus în subdivizia Gama Imago – Băiatul din bulă de Stewart Foster, Orangeboy de Patrice Lawrence și Acum sunt normală?, primul volum al trilogiei feministe „Clubul Fetelor Bătrâne” de Holly Bourne – , iar dintre acestea Băiatul din bulă de Stewart Foster a fost în topul vânzărilor de cărți pentru copii 10+, iar Orangeboy a fost ales de adolescenții 16+.

 

Cererea mare de jocuri pentru copii, care pot fi jucate cu prietenii sau familia, este tot mai mare, și tocmai de aceea Editura Gama a pregătit o colecție specială sub numele „Genius”, care au fost bestseller la categoria de învătare prin joc.

 

Cum să reușești fără să tocești la mate de Ioan Dăncilă a fost cel mai „vânat” titlu la categoria cărților pentru școală.

 

TOP 5 VÎNZĂRI LA GAUDEAMUS 2019

  1. Mașa și Ursul (Colecția „Învăț să citesc de mic!”)
  2. Rutine Montessori
  3. Cine-i cine? Joc de cultură generală „Genius”
  4. Cum să reușești fără să tocesti la mate de Ioan Dăncilă, Eduard Dăncilă
  5. Orangeboy, de Patrice Lawrence (colecția „Must-Read YA”)

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508