spot_img

Editura CUANTIC lansează cartea ”Valorile si evoluția conștiinței”, de Adriana S. James

În luna septembrie 2022, editura CUANTIC aduce în atenția cititorilor primul proiect din ambițiosul său plan editorial – cartea ”Valorile și evoluția conștiinței”, de Adriana S. James. Editura Cuantic a luat ființă în 31 august 2022, chiar de Ziua limbii române și își propune să editeze, în primul rând, cărți cu teme de dezvoltare personală, business, istorie, lucări care să aducă în atenția cititorilor realizări importante ale societății din ultimii 30-50 de ani. Editura a identificat un segment de piață ce are ca surse de conținut experiența profesională și personală  a autorilor (români – în primul rând – fără a exclude autorii străini), relevanți pentru domeniile lor de activitate (de exemplu: marketing, sociologie, programare neuro-lingvistică, istorie, politică, biografii). Numele ales al editurii – Cuantic – are la bază saltul în invățare, în dezvoltarea personală a fiecărui cititor, salt dat de cunoastere, de aflarea unor informatii relevante si valoroase la nivel individual si colectiv.

Prima carte apare în 18 septembrie 2022, titlul complet acesteia fiind <VALORILE și evoluția conștiinței. Sursele conflictului în valorile noastre moderne>, de Dr. Adriana James.

Este o  traducere din limba engleză, iar lansarea oficială, moderată de scriitorul Ovidiu Pecican va fi la Cluj-Napoca, in 18 septembrie, la ora 17.00, la Festivalul International de Carte Transilvania

Despre conținutul cărții

Cartea descrie existența a opt moduri diferite de gândire, strâns conectate cu valorile noastre individuale. Aceste opt moduri de gândire corespund celor opt tipuri diferite de valori pe care le numim niveluri de valori

Nivelurile de valori vor arăta, dintr-un punct de vedere diferit, de ce ne confruntăm cu conflicte atât în viața personală, cât și în lumea care ne înconjoară și cum se raportează asta la viața noastră de zi cu zi. 

Valorile personale sunt determinate individual și sunt răspunzătoare pentru motivația noastră și, ca urmare, și pentru comportamentele noastre.  Ele pot fi descoperite, modificate și reorganizate. Cu toate acestea, valorile noastre formează baza sistemelor noastre de convingeri și operează în cea mai mare parte inconștient și, deci, automat.

Cei mai mulți oameni sunt îngrozitor de ignoranți față de efectele pe care le au valorile asupra vieții lor. Cartea de față explică aceste efecte.

De ce trăim? De ce murim? Ce este această viață pe care părem că nu o înțelegem? Răspunsurile la aceste întrebări sunt la fel de multe și de variate ca oamenii de pe această planetă.

Cum facem față lumii din jurul nostru, aflată în continuă schimbare? O lume în care automatizarea duce la pierderea locurilor de muncă, iar dispariția banilor face ca viitorul să fie atât de nesigur? 

Cum facem față conflictelor în care intrăm cu alte persoane, culturi, cu membri ai familiei, cu colegi de muncă, ba chiar cu noi înșine? Din nou, ideile reliefate în carte contribuie la aflarea răspunsurilor la aceste întrebări.

Despre autoare

Dr. Adriana James este expert în domeniul programării neurolingvistice (NLP), al hipnozei, al NLP și al Time Line Therapy. Ea este autoarea Time Line Therapy Made Easy și coautoarea The Secret of CreatingYourFuture® (alături de Tad James).

Totodată organizează cursuri și seminare în SUA, Africa de Sud și Australia, dar și în Japonia și în țări europene, dobândind recunoaștere internațională în acest nou domeniu ca una dintre foarte puținele femei de succes care au atins gradul de Master Trainer of  NLP. Este și o autoare activă de articole pe www.NLPCoaching.com, dezvoltând noi tehnici de analiză, logică și gândire critică. Adriana este Master Trainer al tehnicilor Time Line Therapy®, metodă prin care le arată oamenilor cum să scape de temerile acumulate și de alte emoții negative din trecut.

Adriana s-a născut în  România, într-o familie pătrunsă de tradițiile și valorile clasice ale individualismului și muncii asidue. La 22 de ani, și-a încheiat studiile de licență la Conservatorul de Muzică din București. A dobândit apoi o diplomă de master în muzica clasică, specializarea Vioară, ajungând într-un final concertmaistru la Opera din Sydney.

În 1998, ea a devenit Trainer Certificat de NLP, absolvind câțiva ani mai târziu programul de Master Trainer în domeniu. Adriana a părăsit lumea muzicii clasice pentru a-și deschide propria Companie de Training NLP în Sydney, Australia. Și-a continuat studiile în domeniu, obținând o diplomă de doctorat în studii ezoterice. În prezent locuiește în SUA. A călătorit și a studiat culturile din aproximativ alte douăzeci de țări și a remarcat cum nivelurile valorilor se reflectă în gândire și creează fie conflict, fie pace. Asta i-a oferit o cunoaștere profundă a nivelurilor și a evoluției. Dr. Adriana James este un model puternic și pozitiv pentru femeile din întreaga lume. Căldura și inteligența ei autentică, împreună cu dorința ei de a împuternici oamenii, sunt încântătoare și irezistibile.

Din prefața la ediția în limba română, semnată de Gina Veveriță, Master Trainer NLP, am extras următoarele:

Există un stadiu ultim de maturizare a unui adult? Cum am putea defini perfecțiunea ființei umane? Care ar fi criteriile… și cine le decide? Cum am putea să evaluăm la ce nivel de evoluție al conștienței umane se află o persoană și cât de reală este această evaluare? Există vreo legătură între nivelurile de valori și coeficientul de inteligență? Poți să sari peste unul dintre niveluri? Este evoluția garantată tuturor ființelor umane? Care sunt factorii care o declanșează, în ce condiții se întâmplă și dacă e permanentă sau există și regresii, sunt o parte din întrebările la care cartea VALORILE și evoluția conștiinței răspunde.

Într-o Românie care trece printr-o criza mare de valori, cartea Adrianei James aduce claritate și înțelegere în interpretarea diferitelor comportamente precum și a cauzei care le declanșează.

Cartea este recomandată de Eusebiu Burcaș, cunoscutul antrenor de educație financiară:

Adriana James, ne oferă un ghid practic de identificare si ierarhizare a valorilor personale cu aplicare imediată în viața fiecăruia dintre noi. Extrem de utilă este lectura pentru fiecare rol pe care-l jucăm în viață, de la copil la părinte, soț/soție sau lider. Structura ierarhiei valorilor face lumină atât pentru cei ce se găsesc la începutul explorării rolului valorilor cât și pentru cei aflați pe treptele superioare ale conștiinței. 

Informații legate de carte

Traducător:   Bogdan Olteanu

Partener media:        GOLD FM

Nr de pagini: 624

Format:                      13 x 20 cm

ISBN:              978-606-95576-0-0

Preț lansare: 149.90 lei

Cartea va fi disponibilă din 15 septembrie pe emag.ro, librex.ro, libris.ro, Librăria Mihai Eminescu București, Librăria Bookstory Cluj și la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, în perioada 15-18 septembrie, la standul Librex.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508