spot_img

Dublă lansare de carte – Armonie în viață: parteneri și părinți conștienți

Joi, 14 mai 2015, ora 18:30, la Cafeneaua Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15, București), Editura Herald lansează două dintre cele mai îndrăgite cărți scrise de cuplul de psihoterapeuți Harville Hendrix, Ph.D,. și Helen LaKelly Hunt, Ph.D., care au revoluționat viețile a milioane de oameni din întreaga lume: ”Primește iubirea pe care o dorești” și ”Dăruiește iubirea care vindecă”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Timp de aproximativ două ore, între 18:30 și 20:30, organizatorii vă propun să luați parte la o discuție informativă și plină de căldură, în compania Otiliei Mantelers și a lui Gaspar Gyorgy, unii dintre cei mai buni cunoscători ai operei lui Harville și Helen și organizatori ai celui mai important eveniment PSI al anului: atelierele pentru cupluri și pentru părinți susținute chiar de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt la București, în 23 și 24 mai  2015 (informații suplimentare despre acest eveniment, pe (www.harville-helen.ro).

Otilia MANTELERS – este expert în parentaj, susține traininguri de playful parenting și se ocupă de blogul www.otilia-mantelers.urbankid.ro

Gaspar GYORGY – este psihoterapeut clinician și președinte al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Evenimentul este dedicat tuturor celor care își doresc să afle despre modul în care experiențele acumulate în copilărie le influențează profilul emoțional, relația de iubire sau stilul de parentaj. În plus, publicului i se vor prezenta soluții pentru o comunicare autentică și pentru obținerea unor relații împlinite, soluții pe care Harville Hendrix și Helen Hunt le dezvoltă în aceste cărți-eveniment.

„Pentru omul secolului XXI, relațiile interumane reprezintă cea mai importantă resursă la care avem acces. Relațiile bazate pe atașament și încredere sunt adăpostul nostru în momente de stres, durere și suferință. Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt au scris aceste ghiduri de relaționare care, la modul cel mai sincer, sunt două cadouri esențiale pentru viață și merită să-și găsească locul în fiecare bibliotecă personală din România. Prin parcurgerea lor avem șansa de a transforma iubirea într-o călătorie de-o viață, avându-i alături pe cei mai iubiți nouă – partenerii și copiii noștri.”- Otilia Mantelers și Gaspar Gyorgy

Harville Hendrix este terapeut clinician, cunoscut la nivel global pentru lucrul terapeutic cu cuplurile. În 1957 a absolvit Mercer University din Macon, Georgia, aceeaşi universitate care i-a conferit titlul de doctor onorific în ştiinţe umaniste în anul 1989. Deţine un doctorat în psihologie şi religie, după ce a absolvit School of Divinity din cadrul University of Chicago.

Helen LaKelly Hunt este cunoscută în Statele Unite ale Americii ca activistă pentru mişcarea drepturilor femeii şi deţine două masterate, în urma absolvirii cursurilor Southern Methodist University din Dallas, precum şi un doctorat în psihologie la Union Theological Seminary din New York.

Harville Hendrix şi Helen LaKelly Hunt sunt căsătoriți din anul 1982. Ei sunt cocreatorii Terapiei Relaționale Imago şi au dezvoltat conceptul de „parteneriat conştient”. Colaborarea prolifică dintre cei doi s-a concretizat prin publicarea a nouă cărţi dedicate relaţiilor intime şi parentajului.

”IMAGO-ul este nu doar imaginea interioară a sexului opus, este și o descriere a părților renegate din noi.”- Harville Hendrix

PRIMEȘTE IUBIREA PE CARE O DOREȘTI – Harville Hendrix

Vândut în peste două milioane de exemplare în întreaga lume, Primește iubirea pe care o dorești este cel mai apreciat ghid de transformare a unei relaţii intime într-o sursă neîntreruptă de iubire şi armonie. În această carte, Harville Hendrix prezintă abilităţile de relaţionare care au ajutat deja sute de mii de cupluri să înlocuiască eficient confruntarea şi criticile cu un proces de vindecare ce are la bază dezvoltarea şi susţinerea reciproce. Acest ghid extraordinar de practic descrie tehnica revoluţionară a Terapiei Relaţionale Imago, care combină mai multe discipline – printre care se numără ştiinţele comportamentale, psihologia abisală, terapia cognitivă şi terapia Gestalt – pentru a crea un program ce urmăreşte rezolvarea conflictelor şi înnoirea comunicării şi pasiunii.
Primește iubirea pe care o dorești descrie cele trei etape ale relaţiei de cuplu, furnizează studii de caz ilustrative şi oferă recomandări folositoare pentru a depăşi obstacolele care stau în calea unei legături puternice în interiorul cuplului.

În primul rând, Hendrix expune stadiile majorităţii relaţiilor – atracţia, iubirea romantică şi lupta pentru putere – şi sugerează modalităţi prin care partenerii pot asocia conflictele din relația lor cu fiecare dintre aceste stadii. Apoi explorează metode pentru obținerea unei „Căsnicii Conştiente”, în cadrul căreia sunt readuse în atenție fazele iniţiale ale iubirii romantice şi confruntarea este înlocuită treptat cu dezvoltarea şi susţinerea. În cele din urmă, autorul încorporează aceste idei într-un curs terapeutic unic, oferind o serie de exerciţii utile care conduc la înţelegere, rezoluţie şi revitalizare.

DĂRUIEȘTE IUBIREA CARE VINDECĂ – Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt

Dăruieşte iubirea care vindecă este un instrument extrem de prețios pentru construirea unei relații durabile și sănătoase cu propriii copii. Părintele conștient, după cum explică autorii, își cunoaște lipsurile (cel mai adesea provocate de o relație defectuoasă cu părinții, în propria copilărie) și este atent ca acestea să nu îi știrbească legătura cu copilul.

Unul dintre aspectele cruciale subliniate de Hendrix este utilizarea dialogului intențional, care s-a dovedit că optimizează comunicarea părinte-copil: folosind tehnica Dialogului Imago – oglindire-validare-empatizare –, părintele nu întâmpină problemele copilului prin critici sau acuzații, ci prin disponibilitatea de a asculta și de a-i recunoaște emoțiile așa cum sunt, nu așa cum consideră părintele că ar trebui să fie.

Adevărul profund transformator pe care îl dezvăluie Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt este că, urmărindu-și conștient reacțiile față de comportamentul și manifestările copilului, părinții pot învăța de la el, descoperind propriile „puncte de vindecare”. Tratându-i pe cei mici cu respect și înțelegere, părinții îi încurajează să fie ei înșiși și să se cunoască în profunzime.

INTRAREA la eveniment este LIBERĂ!!

PARTENERI MEDIA: Joc si Emotii, Pagina de Psihologie, UrbanKid.ro, Totul despre mame, Mamica urbana, GoKID.ro, SuntPitic.ro, CalendarulMagic.ro, bookblog.ro, Semne de carte, filme-carti.ro, Hyperliteratura, AgentiadeCarte Ro, Fundatia Calea Victoriei, Raftul cu idei, Cafe Gradiva, BooktopiaRO, Romania Pozitivă, Semne Bune, gratuitor.ro, 10beneficii.ro, Rabbit Media

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508