spot_img

„Dilema veche” lansează colecţia „Capodoperele teatrului românesc”

Joi, 23 septembrie 2010, de la ora 18.30, la Teatrul Nottara din Bucureşti, Sala Horia Lovinescu, va avea loc o întâlnire de suflet dedicată istoriei teatrului românesc prilejuită de lansarea colecţiei de DVD-uri „Capodoperele teatrului românesc”. Alături de moderatorul evenimentului, Mircea Vasilescu, redactorul-şef al revistei „Dilema veche”, vor  urca pe scenă Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc,  Mircea Diaconu, Tora Vasilescu şi alţi oameni de teatru pentru a rememora momente importante ale carierei lor, dar şi pentru a dialoga cu publicul.

Cea mai apreciată revistă săptămânală de opinie, „Dilema veche”, continuă joi, 23 septembrie 2010, seria „Colecţiilor cu dichis” lansate în primăvara acestui an. De data aceasta, „Dilema veche” propune o serie de opt DVD-uri, la o calitate excepţională, care conţin capodopere ale teatrului românesc. Revista condusă de Andrei Pleşu mizează pe o serie de piese teatrale cu mare impact la public încă înainte de 1989. Este vorba despre „O scrisoare pierdută”, în regia lui Liviu Ciulei, „Gaiţele”, o adaptare semnată de Nae Cosmescu, „Conu Leonida faţă cu reacţiunea” (această piesă va include două variante de spectacol pe un singur DVD), „Titanic vals”, în regia lui Dinu Cernescu, „Take, Ianke şi Cadîr”, în adaptarea lui Ion Finteşteanu, „O noapte furtunoasă”, în viziunea regizorală a Soranei Coroamă Stanca, „Visul unei nopţi de iarnă”, în regia lui Dan Necşulea, şi „Doctor fără voie”, regizată de Cornel Popa.

Astfel, preţ de opt săptămâni, cititorii revistei se vor putea reîntâlni cu nume mari ale teatrului românesc, în frunte cu Dem Rădulescu, Octavian Cotescu, Ştefan Bănică, Alexandru Giugaru, Marcel Anghelescu, Ion Finteşteanu, Ştefan Tapalagă, Leopoldina Bălănuţă, Margareta Pogonat, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Mircea Diaconu, Florin Piersic, Valeria Seciu, Mitică Popescu, Tora Vasilescu, Radu Beligan, Draga Olteanu-Matei, Ion Lucian, Ileana Stana Ionescu şi mulţi, mulţi alţii.

„Începem sub semnul lui Caragiale – căruia, la noi în redacţie, i se spune ‹‹patronul›› şi continuăm cu piesele altor autori clasici. După ‹‹Colecţia Chaplin›› din primăvară, Dilema veche doreşte astfel să le ofere cititorilor încă un mănunchi de valori consacrate: opt DVD-uri cu teatru jucat de cei mai mari actori români ai ultimelor decenii. Sînt acele piese de teatru pe care orice om trebuie să le vadă şi să le revadă, pentru că ele oferă emoţii incomparabile”, declară Mircea Vasilescu, redactorul-şef al revistei „Dilema veche”.

Preţul unui DVD împreună cu revista „Dilema veche” va fi de 10.99 de lei, iar joi, 23 septembrie, primul DVD al seriei – „O scrisoare pierdută” – şi un box special de colecţie vor fi distribuite gratuit împreună cu „Dilema veche”.

Articole recomandate

5 COMENTARII

  1. Si ziarul,fara dvd,cat costa?:D
    Si as mai vrea sa stiu daca il comand de pe net platesc numai ziarul nu? Avand in vedere ca dvd-ul e gratis. Astept un raspuns. Merci:).

  2. Îmi lipsesc DVD 1,2,3,4,din colecţia Teatru.Vă rog să mă ajutaţi să intru în posesia lor!!!Doresc un telefon de contact! Vă mulţumesc mult!!!

  3. Îmi lipsesc DVD 2,3,4,5,6,7,8 din colectia teatru.
    Dacă se poate să mă ajutaţi pentru a intra in posesia lor. Am lăsat adresa de email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508