spot_img

”DIAPHAN” sau o pledoarie despre frumusețea gestului artistic

Galateca vernisează miercuri 15 martie 2023 expoziția DIAPHAN, a artistei MARIEA PETCU CHIOIBAȘ, o pledoarie despre frumusețea gestului artistic care integrează tehnica acuarelei în contemporan și ne însoțește, cu diafane transparențe, în această calătorie care prezintă momente, etape din creația sa. ”În fața lucrărilor Mariei ai sentimentul secundei de imponderabilitate, te simți copleșit de spațiu și lumină, de curgerea aerului, figurat în albul strălucitor și alăturat   tușei cromatice care contruiește elementele compoziționale prin suprapuneri cromatice, balans între detaliu și întregul simplificat.”spune Anca Boeriu, curatorul expoziției. Expoziția deschisă între 14 și 24 martie 2023 la Galateca, cuprinde o serie de șaisprezece acuarele din cele mai recente lucrări ale artistei. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

Mariea Petcu Chioibaș este artist vizual, absolventă a Academiei Naționale de Arte, Secția Grafică, prof.Octav Grigorescu și prof. dr. Mircia Dumitrescu, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, Vicepreședinte Filiala Grafică – Bucuresti, profesor la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” – București. Cu o  activitate complexă, a participat la un număr impresionant de evenimente expoziționale, în țară și în străinătate și a primit premii importante pe tot parcursul carierei sale.

Scurt detaliu din activitatea sa

Inițiator și organizator- Bienala Internațională de Acuarelă,  Curator Expozitia de Grafica si Pictura “Accent”, Galeria Simeza, 2012 – Inițiator și organizator “Generația 1992 – prof. dr. Mircia Dumitrescu”- Galeria Simeza, 2011, 2013 – Inițiator Proiect Internațional Balcic – Bulgaria, Premiul I la Concursul Internațional de Acuarelă “Sinaide Ghi” – Academia Națională de Artă, Roma, Italia, 1995 – Premiul “ArtExpo”(director Mihai Oroveanu) la Concursul de Gravură “Dominus ‘95”, Premiul I la Concursul de Acuarelă “Constantin Găvenea”, Tulcea 

Premiul pentru Grafică- Uniunea Artiștilor Plastici din România .

Selecție de expozițiile personale 

2019 – INTERFERENCES – grafică și pictură, Fantom Gallery, Berlin, 2017 –Teatrul Nottara– “Arta la Intrare”, 2016 – Galeria Verona – Librăria Cărturești, București, “Arta la Fereastră”, Galeria Simeza, București, 2015 – “Contraste”, Galeria Simeza, București, “Sărbătoarea celor 2 Iulii”, Muzeul Memorial B.P.Hașdeu, Câmpina, 2013 – Alchemia Contemporary Art Gallery, București, 2009 – Galeria Simeza “Transparențe”, București,  2008 – Festival Maritim, organizator Association Doina și Ambasada Romana – Paris, Finistere Roumanie – Brest, Franța, 2006 – Centrul Artelor Vizuale Galeria Căminul Artei Parter, București, 1998 – Galeria Eforie, București,  1997 – Senatul României, București, 1996 – Galeria Academiei Române – Roma, ITALIA

Parteneri media: modernism.roBiz, Agenția C’Artedreamingof.netKreatoria, Propagarta, Aici a stat, Radio România Cultural Cultural, Metropola TV

Susținut de SQUARE MEDIA, AQUA Carpatica, Crama HAMANGIA, Nespresso

www.galateca.ro / www.facebook.com/GalerieGalateca/ www.instagram.com/galateca/

DIAPHAN /MARIA PETCU CHIOIBAS / 14 – 24 martie 2023

Curator Anca Boeriu

Vernisaj miercuri 15 februarie 2023, ora 19:00

DIAPHAN sau o pledoarie despre frumusețea gestului artistic

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508