spot_img

Deirdre Judith Angenent, câştigătoarea Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’ Opéra”

Cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”  s-a încheiat sâmbătă seara, 22 august 2015, la Opera Națională București, juriul internațional desemnându-i pe câștigătorii competiției din acest an. Din cei peste 150 de tineri artiști lirici provenind din 49 de țări care s-au înscris la ediția a treia, nouă concurenți au intrat în finala ,,Le Grand Prix de l’Opéra” concurând atât pentru aplauzele publicului cât și pentru premiile în valoare de peste 15.000 euro. Premiul întâi al celei de-a treia ediții a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra” a fost câștigat de soprana  Deirdre Judith Angenent din Olanda. Deirdre Angenent a absolvit Academia Națională Olandeză de Operă în anul 2010 şi, cu ajutorul unei burse oferite de Ministerul Olandez al Educației, Culturii și Științei, a studiat la New York cu Ira Siffin și la Berlin cu Thomas Michael Allen. A primit bursa societății olandeze Wagner în vara anului 2012, iar în decembrie 2013 a interpretat rolul Judith din ,,Castelul Prințului Barbă-Albastră”.  A debutat într-un recital la Concertgebouw Amsterdam anul trecut, când a interpretat ,,Vier letzte Lieder” de Richard Strauss. A fost finalistă la Concursul Internațional de la ‘s-Hertogenbosch și a primit Premiul Operei Daneze dar și două premii din partea publicului.

Juriul internațional al etapelor cu pubilc ale concursului care s-au desfășurat în perioada 19 – 22 august a fost compus din importanți directori de teatre lirice și critici muzicali : Marc Adam (director artistic al Operei din Nisa), John Allison (redactor-șef al revistei Opera Magazine, Marea Britanie), Aviel Cahn (director general al Operei Flamande), Mihai Cosma (manager de proiect și consilier artistic al Operei Naționale București), Brenda Hurley (director al Studioului Internațional de Operă din Zurich), Davit Kintsurashvili (director artistic al Operei de Stat din Tbilisi), Hein Mulders (director al Filarmonicii și al Aalto Theater din Essen) și Gianni Tangucci (coordonator Maggio Fiorentino Formazione, Opera din Florența).

Aceștia au apreciat nivelul ridicat al concursului, atenția pentru detalii a organizatorilor, dar și acustica îmbunătățită a Săli Mari a Operei Naționale București, locul în care s-au desfășurat cele trei etape cu public ale competiției. Aseară, în urma unei Finale desfășurată în fața unei săli arhipline și la care și-a dat concursul Orchestra Operei Naționale București dirijată de Adrian Morar, a fost stabilit palmaresul.

Concursul Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”

-Laureații ediției a III -a –

Premiul I: Deirdre Judith Angenent (soprană, Olanda)

Premiul II: Agatha Schimdt (mezzo-soprană, Franța/Polanda)

Premiul III: Jakub Jozef Orlinsk (contratenor, Polonia)

Premiu special al Publicului – Ibrahim Yeșilay (tenor, Germania/Turcia)

Premiului de Excelență ROSSIA pentru interpretarea unei arii a unui compozitor rus – Galina Averina (soprană, Anglia/Rusia)

Premiului de Excelență pentru interpretarea unei arii a unui compozitor italian – Kim Eunhee (Italia/Coreea de Sud)

Premiului de Excelență pentru cea interpretarea unei arii a unui compozitor german – Iustinian Zetea (bas, Romania)

Contract oferit de Aalto Theater Essen (Germania) pentru un spectacol în stagiunea 2016/2017– Judith Deirdre Angenent (soprană, Olanda)

Contract oferit de Opera Naționala București pentru un spectacol în stagiunea 2016/2017– Lasha Sesitashvili (bariton, Georgia)
Contract oferit de Opera Națională București pentru un eveniment în stagiunea 2016/2017 – Jakub Jozef Orlinski (contratenor, Polonia)

Premiul special al juriului pentru cel mai bun tânar interpret – Mikolaj Trabka (23 de ani, bariton, Polonia)
Premiul Radio Romania Cultural – George Ionuț Vîrban (tenor, România)

Premiul ,,Colla parte” – pianistul Michal Biel (Polonia)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508