spot_img

Cristian Sida expune ”Martori”, la Atelier 030202

Miercuri, 25 noiembrie 2015, ora 18.30, la Atelier 030202 (Sala Nouă Teatrul de Comedie), Str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti, va avea loc vernisajul expoziției ”Martori”- Cristian Sida. Cuvânt de deschidere: Dan Mircea Cipariu. Curator Atelier 030202: Mihai Zgondoiu. În cadrul vernisajului se va lansa catalogul „Martori” – Cristian Sida, Editura Brumar, 2015. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 25 noiembrie 2015 – 25 ianuarie 2016. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

„În cazul Martorilor, trebuie negreşit să subliniez faptul că nu m-a interesat şi nu mă interesează problema asemănării cu cineva. Aş putea foarte bine sa afirm că sunt portretele unor anonimi, deşi asocierea cu anonimulmă plictiseşte, e previzibilă. ’’La resemblance a beaucoup habite la peinture’’ Asemănarea a locuit prea mult pictura!’’

De fapt ciclul Martorilor debutează exact la trei ani după reintegrarea figurativului în lucrările mele, deci după momentul august 2006, când după o vacanţă la Paris mi-am dat seama că ceea ce făcusem eu între 1998 şi 2006, nu era nimic altceva decât un antrenament cromatic în vecinătatea unui abstract-informal, atât de frecventat de către marii exponenţi ai generaţiei anilor 50 şi 60 în Europa şi în Statele Unite ale Americii.”  (Cristian Sida)

Cristian Sida (n. 1974 în Arad, România) este Conf. Univ. Dr. la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara, secţia pictură și Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Timișoara.

În anul 2011 a obținut „Premiul pentru pictură” la Bienala Internaţională de Artă de la Izmir, Turcia, iar in 2014 este invitat să picteaze un ansamblu monumental „La mort mange des citrons II” (600×400 cm, tehnică mixtă, aluminiu PVC), în Mericourt, Franţa.

Expoziţii personale (selecții):

2015 Galeria Anne Broitmann, Biarritz Franţa / Galeria Des Marches, Aubusson, Franţa / 2013 Multiverse, 418 Gallery, Bucureşti / Muzeul Naţional de Artă al Turciei, Izmir / 2012 Galeria Artyourself, Bucureşti / 2012 Galeria Jecza, Timişoara / 2010 Galeria Triade, Timişoara / 2007 Galeria Calina, Timişoara.

Expoziţii de grup (selecții): 2014 Five Plus Art Gallery, Viena / 2012 Halle Des Expos, Saint Lo, Franţa / Barique Art 2, I.C.R. Budapesta / Espace La Gare, Resistances 1, Mericourt, Franţa / Espace La Gare, Re- sistances 2, Mericourt, Franţa / 2012 “7’’ Usine Utopik,Tessy / Vire, Franţa / 2012 Karlsruhe, Bundesregierung Galerie / 2011, Maison Des Arts, Le Barcares, Franţa / Barrique Art, Muzeul De Artă, Timişoara / Gărâna 1, Muzeul De Artă, Timişoara.

www.atelier030202.ro / www.atelier030202.blogspot.ro

facebook event: www.facebook.com/events/429581903911603/

Organizator: ATELIER 030202

Parteneri: Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt, FADT

Sponsor: Murfatlar România SA

Parteneri media: AgentiadeCarte.ro, Radio România Cultural, Senso TV, TV City, Cultura, ArtClue, Revista ARTA Modernism.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508