spot_img

Copiii se pot întâlni cu doi reni adevărați, Rudolf și Blitzen, la Școala Step by Step

Școala  Gimnazială Step by Step din capitală organizează  pe 7 decembrie 2014, între orele 11.00 – 13.00, în premieră,  un eveniment inedit de Crăciun cu reni adevărați. Sunt așteptați părinții și copiii care vor să-i scrie o scrisoare lui Moș Crăciun și să se fotografieze cu renii. Intrarea este liberă, în baza înregistrării prealabile și în limita locurilor disponibile.

Școala Gimnazială Step by Step îi invită pe părinți și pe copii duminică, 7 decembrie 2014, de la ora 11.00 la 13.00, la sediul școlii situat pe Strada Cezar Bolliac, Nr.42, Sector 3, București să-i cunoască pe renii Rudolf și Blitzen și să îi scrie o scrisoare lui Moș Cărciun!  Renii se vor afla în curtea școlii, alături de o sanie de gală, exact ca în poveștile cu Moș Crăciun din Laponia!  Alături de reni va fi un Spiriduș care îi va invita pe copii să îi scrie lui Moș Crăciun. În clasele de la parterul școlii vor fi bomboane, instrumente de scris și decorațiuni de Crăciun pe care cei mici le vor putea folosi în mod creativ pentru decorarea fiecărei scrisori, pentru a intra într-un un dialog original și plin de imaginație cu Moș Crăciun.

Intrarea la eveniment este liberă, în baza unei înscrieri prealabile la adresa office@scoalastepbystep.ro și în limita locurilor disponibile. Precizăm că distribuirea locurilor se face în funcție de momentul înscrierii până la atingerea limitei de locuri disponibile.

“Pentru Școala Step by Step sunt importante dezvoltarea competențelor și exersarea aptitudinilor pentru reușita în viață. Prin metoda Step by Step se crează o legătură dincolo de sala de clasă, o comunitate: părinți, copii, profesori, iar informația este întotdeauna alternată cu jocul și stimularea creativității atât de necesare pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, acesta fiind și principalul motiv pentru care este în identitatea noastră să organizăm astfel de evenimente.”, a declarat pentru presă Cristiana Boca, director Școala Gimnazială Step by Step.

Școala Gimnazială Step by Step este singura din capitală care organizează un eveniment cu reni adevărați în sezonul de iarnă. Metoda de educație alternativă Step by Step are în centru principiul ca fiecare copil să fie educat pentru a reuși în viață pe toate planurile – nu doar profesional și academic, ci și emoțional și social.

Despre Step By Step

Din 1994, Alternativa Educaţională Step by Step promovată de Centrul de Educație și Dezvoltare Profesională (CEDP) se aplică în 40 de judeţe din România, în creşe, grădiniţe şi clase din învăţământul primar și gimnazial.

În anul  şcolar curent 2013-2014  alternativa funcţionează în 40 de judeţe cu 600 de  clase pentru nivelul primar, cu aproximativ 11.000 de elevi.

Din 2012, CEDP a creat prima școala particulară care aplică metodologia Step by Step, un centru model de bune practici în ceea ce priveşte educația de calitate la nivelul învățământului primar și gimnazial, Școala Gimnazială Step by Step, școală autorizată prin OMECTS 5893/27.09.2012 pentru nivel primar și OMECTS 5490 din 15.11.2013 pentru nivel gimnazial. www.scoalastepbystep.ro. Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educaţie timpurie, CEDP completează spaţiul educaţional şi literar cu primul târg de carte pentru copii, MiniLibri – spectacolul cărţii pentru copii. www.minilibri.ro. Din 2007, CEDP promovează cel mai inovativ program de educaţie complementară, FasTracKids www.ftk.ro.

Curriculum naţional pentru învăţământul primar prinde viaţă prin intermediul aplicării metodologiei alternative Step by Step (activităţile desfăşurându-se în centre de activitate: Centrul de Scriere, Bibliotecă, Matematică, Ştiinţă, Arte şi Construcţii). Curriculum naţional pentru gimnaziu este aplicat cu utilizarea principiilor alternativei Step by Step (metode activ-participative de predare-învăţare-evaluare, individualizarea învățării), activităţile desfăşurându-se atât în grupuri mici cât şi individual, interactiv, cu accent pe interesul pentru cunoaştere şi învăţare continuă.

scoalastepbystep.ro  | www.facebook.com/scoalastepbystep

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508