spot_img

Constantin Severin expune la Forumul pentru Inovare Socială Dunăre-Marea Neagră

Artistul plastic Constantin Severin a fost invitat să expună la Forumul pentru Inovare Socială Dunăre-Marea Neagră, în perioada 23- 24 mai 2013. Evenimentul are loc sub egida Institutului Bancar Român, Fundaţiei EUROLINK-House of Europe, sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei Uniunii Europene şi cu sprijinul Ambasadei Austriei la Bucureşti. La deschiderea Forumului, joi, 23 mai 2013, ora 10.00, artistul sucevean va vernisa o expoziţie de fotografie, ”Austrian Dream” şi o expoziţie de pictură, ”Ianus”. Parteneri la realizarea acestui eveniment artistic sunt Consiliul Judeţean Suceava şi BibliotecaBucovinei ”I. G. Sbiera” din Suceava.

Austria este unul din locurile de vacanţă preferate ale artistului, în opinia sa principalele atracţii turistice fiind Natura, Muzica şi Arta/Arhitectura. De aceea selecţia pentru această expoziţie se bazează pe aceste valori, dar şi pe calităţile şi
expresivitatea locuitorilor. Salzburg, oraşul lui Mozart, peisajele încântătoare din Tirol şi Alpii Vienezi, imagini citadine sau portrete de copii, animale sălbatice din munţi sau muzeul Zwarovski sunt câteva din ”personajele” selectate de artistul Constantin Severin.

Pentru expoziţia de pictură artistul a realizat o selecţie cu 13 din cele mai bune lucrări ale sale, din ciclul care l-a impus în ţară şi în străinătate, Expresionismul Arhetipal. Aceste picturi vor fi însoţite şi de o instalaţie inedită, ”Ianus”, o picture bifrons, pictură devenită instalaţie.

Constantin Severin este artist vizual, membru fondator al grupului internaţional 3rd Paradigm şi scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România. În prezent lucrează la Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” din Suceava, Secţia de artă.

Până în prezent a vernisat 12 expoziţii personalela galerii de artă şi muzee din Suceava, Stuttgart, Bacău, Piatra Neamţ, Oslo, Galaţi, Drobeta Turnu Severin, Iaşi şi Bucureşti şi a participat la 18 expoziţii de grup la Helsinki, Chişinău, Bochum, New York, Bacău, Marsilia, Boston, Budapesta, Lisabona, Santiago de Compostella, Viena, Wiesloch, etc. Trei dintre expoziţiile sale personale de pictură, din Suceava, Stuttgart şi Piatra Neamţ, au fost promovate de canalul de televiziune EuroNews, fiind incluse în agenda cu evenimente artistice majore din Europa şi întreaga lume. Despre arta sa au scris critici de artă, scriitori şi jurnalişti români şi străini, precum Madison Morrison, Maria Ana Tupan, Olga Borte, Valentin Ciucă, Luca Curci, Maria Bălăceanu, Nikolai Pavlushko, Gheorghe A. Stroia, Carla Goldberg, Corneliu Stoica, Brigitte Moritz, Dan Basarab Nanu, Sabina Fînaru, Susanne Gross, Doina Cernica, Tiberiu Cosovan etc.

Pentru activitatea sa ca artist vizual a primit Premiul de Excelenţă decernat de Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin şi de Consiliul Judeţean Mehedinţi (2009), titlul de cetăţean de onoare al oraşului Baia de Aramă, Mehedinţi (2011), Premiul OPERA OMNIA acordat de Consiliul Judeţean Suceava (2012), Trofeul “Black Sea – Danubian Social & Economic Innovator” oferit de Fundaţia EUROLINK-House of Europe, în cadrul reuniunii organizate cu ocazia Zilei Maritime Europene 2012, sub auspiciile Comisiei Europene, pentru “crearea şi promovarea unui nou concept în arta europeană, expresionismul arhetipal”, tot în anul 2012 fiind selectat Artist în Prim Plan (Featured Artist) de revista italiană de artă, arhitectură şi design, IT’S LIQUID. Blogul artistului: http://constantinseverin.wordpress.com/.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508