spot_img

Conferințele ”7 eMotions”

image description

Facultatea de Filosofie din cadrul Universității Naționale din București (Splaiul Independenței 204) va găzdui zilele următoare Conferințele „7 eMotions”, ducând astfel proiectul într-o nouă etapă – cea a perspectivei filosofice asupra emoțiilor primare. Emilian Mihailov vă invită la dezbateri pe teme precum „Indignarea morală pe social media” (joi 27 octombrie, ora 16:00, amfiteatrul „Constantin Rădulescu Motru”), „Viitorul empatiei” (vineri 28 octombrie, ora 16:00, sala „Lucian Blaga”) și „Digitalizarea fricii” (sâmbătă 29 octombrie, ora 16:00, sala „Lucian Blaga”). Intrarea este liberă. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentelor.

Emilian Mihailov este conferențiar universitar la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti. Interesele sale de cercetare vizează etica aplicată, filosofia morală, psihologia morală, bioetica şi neuroetica. Este Directorul Centrului de Cercetare în Etică Aplicată (CCEA) şi în această calitate contribuie la dezvoltarea de parteneriate şi proiecte cu universităţi şi centre de cercetare ca Oxford Uehiro Centre for Practical Ethics şi Institute of Biomedical Ethics din Basel. A publicat în 2017 cartea „Arhitectonica moralității” (editura Paralela 45). În prezent coordonează proiectul de cercetare exploratorie „Etica oamenilor viitorului: dezvoltarea unui cadrul pluralist de evaluare a tehnologiilor de bioameliorare”.

Organizat de Asociația Culturală ISVOR, proiectul cultural „7 eMotions” reprezintă o platformă editorială dedicată introspecției și explorării creative a emoțiilor primare (surpriza, bucuria, frica, furia, tristețea, disprețul, dezgustul) din perspectivă literară, vizuală, muzicală, jurnalistică, psihologică și filosofică. În perioada 7 septembrie – 21 octombrie 2022, platforma http://7emotions.isvor.ro/ a publicat o serie de materiale multimedia participative, cu abordare transdisciplinară: articole, ilustrații, interviuri, înregistrări audio, video, coaching emoțional și dezvoltare personală în sesiuni online dedicate artiștilor.

Tema celor 7 emoții a fost dezvoltată în tot atâtea eseuri literare (scrise de Ioana Bâldea Constantinescu), însoțite de o serie de 7 ilustrații grafice (realizate de Daniel Ivașcu), materiale publicate atât sub forma articolelor digitale / text, cât și în format audio și video.

Au fost compuse 7 lucrări muzicale pentru instrumente solo, interpretate de Raluca Stratulat (vioară), Maria-Diana Petrache (pian), Sebastian Antoneac (clarinet), Alexandra Stanciu (fagot), Andreea Țimiraș (violoncel), Răzvan Florescu (vibrafon), Carla Stoleru (flaut). Compozitorii invitați să participe în proiect (Andrei Petrache, Bogdan Pintilie, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, Aurelian Băcan, Sebastian Androne Nakanishi, DanDe Popescu, Gabriel Mălăncioiu) au vorbit despre muzică și emoții într-o serie de dialoguri / interviu realizate de Călin Torsan, scriitor și muzician.

Platforma „7 eMotions” a susținut o serie de sesiuni de coaching emoțional și dezvoltare personală (sub titlul „Ce nu știm despre ce simțim”) deschise artiștilor din România indiferent de domeniul de manifestare, sesiuni coordonate de Adina Bortă, coach și psihoterapeut.

În perioada 7 septembrie – 19 octombrie, ICR New York a difuzat în premieră, începând cu ora 21.00 (ora României), eseurile literare și compozițiile muzicale, în producții artistice video adaptate pentru piața culturală new-yorkeză: Ioana Bâldea Constantinescu a citit cele șapte eseuri în limba engleză, fiecare eseu fiind urmat de o compoziție muzicală dedicată aceleiași emoții – temă.

Echipa artistică a proiectului este completată de: Bogdan Vuluță – regizor muzical, Andrei Barbu – sound designer, Florin Ghenade – regizor video, Irinel Cîrlănaru – DOP, camera, editare, colour grading, Daniel Ivașcu – graphic & web designer, Olga Mariș – specialistă în comunicare, Oana Ivașcu – producătoare și coordonatoare.

„7 eMotions” este un proiect cultural organizat de Asociația Culturală ISVOR, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Parteneri: ICR New York, Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Filosofie / Universitatea din București. Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Zile și Nopți, BookHub, Agenția de cArte, România Pozitivă, Pilgrim.Project, ConnectArts.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508