spot_img

Comunicatul de presă al Academiei Române privind executarea silită a Academiei Române

Academia Română a trimis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, un comunicat de presă privind executarea silită a Academiei Române efectuată de avocatul Lucian Pitaru prin executor judecătoresc Porojnicu Adrian şi vânzarea la licitaţie publică a suprafeţei de 3418,5380 ha teren cu vegetaţie forestieră, proprietatea Academiei Române. Vă prezentăm textul integral al comunicatului.

”Fundaţia Patrimoniu, în baza aprobării Biroului Prezidiului Academiei Române, în 27.07.2006 a încheiat cu avocatul Lucian Pitaru contractul de asistenţă juridică nr. 28 ce are ca obiect servicii avocaţiale pentru reprezentarea Academiei Române în recuperarea terenurilor cu vegetaţie forestieră donate de surorile Maican, Academiei Române, în baza aprobării Biroului Prezidiului Academiei Române din 25.07.2006. Acest contract prevedea un onorariu lunar şi un onorariu de succes într-o cotă procentuală de 15% din întinderea drepturilor câştigate. Contractul a fost denunţat unilateral de Academia Română, întrucât succesul nu a fost atins, iar pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost promovat dosarul nr. 33192/3/2017 având ca obiect constatarea nulităţii absolute a contractului în cauză.

Pentru plata în natură a pretinsului onorariu de succes, avocatul Lucian Pitaru a executat silit Academia Română în perioada 2014-2018, iar prin executorul judecătoresc Porojnicu Adrian a scos la vânzare de 7 ori suprafaţa de 3418,5380 ha teren cu vegetaţie forestieră.

În data de 28.02.2017, executorul judecătoresc Porojnicu Adrian a scos la vânzare suprafaţa de 3418,5380 ha teren cu vegetaţie forestieră şi, deşi la acel moment executarea silită era suspendată prin Încheierea din data de 24.02.2017 a Judecătoriei Pătârlagele, din dosarul nr. 358/277/2016, a întocmit procesul-verbal de adjudecare prin care declara adjudecatar pe Cabinet de Avocat Lucian Pitaru prin reprezentant Lucian Pitaru pentru suma de 40.227.692 lei. Judecătoria Pătârlagele, în dosarul 729/277/2017, a constatat că „întreaga procedură de licitaţie publică de vânzare publică a terenului din data de 28.02.2017, ca şi procesul-verbal încheiat la finalul acestuia, în aceeaşi dată sunt nelegale“ şi, pe cale de consecinţă, a dispus „anularea procesului-verbal de licitaţie încheiat la data de 28.02.2017 în dosarul execuţional nr. 268/2014 al BEJ Porojnicu Adrian, precum şi a actului subsecvent, proces-verbal din data de 28.03.2017 întocmit de acelaşi executor judecătoresc“. Pentru aceste fapte, DNA Ploieşti efectuează cercetări în dosarul nr. 49/P/2017.

În data de 05.04.2018, la cererea avocatului Lucian Pitaru, la sediul Biroului Executorului Judecătoresc Porojnicu Adrian din municipiul Buzău, a fost scoasă la vânzare suprafaţa de 3418,5380 ha teren cu vegetaţie forestieră, proprietatea Academiei Române şi adjudecată de firma BPW FOREST MUNTENIA SRL, pentru suma de 41.602.584,85 lei. Firma a fost înfiinţată în data de 08.02.2018, reprezentată legal prin administratorii, dl. Schuster Karl Martin şi dl. Kurt Otrin.

A fost sesizat Consiliul de Onoare al Academiei Române cu privire la această situaţie care afectează grav interesele şi imaginea Academiei Române.”

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508