spot_img

Colecţia “Chic-lit”a Editurii Polirom le aduce pe Candace Bushnell şi Halle Berry în atenţia cititorilor din România

În prima colecţie chic-lit din România, coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu pentru Editura Polirom, care reuneşte titluri ecranizate cu succes la Hollywood, cu încasări de sute de milioane de dolari, distribuite în lumea întreaga, a apărut de curând romanul “Clubul de pe 5th Avenue” de Candace Bushnell. Totodată, Clubul dependentelor de pantofi”, romanul de debut al lui Beth Harbison, publicat de Polirom în anul 2008, va fi ecranizat pentru marele ecran, cu actriţa Halle Berry în rolul principal.

Candace Bushnell este cunoscută în întreaga lumea drept creatoarea fenomenului “Sex and the City”/ “Totul despre sex”. “Clubul de pe 5th Avenue” (în traducerea Alinei Popescu), romanul cu care Bushnell intră în oferta Editurii Polirom, este o poveste plină de umor, eleganţă şi strălucire despre bani şi celebritate, despre putere şi pericolele care o însoţesc la tot pasul, despre influenţa socială şi mariaje pline de succes – cel puţin pentru curiozitatea fără limite a ochiului public. O poveste din zilele noastre ce aminteşte de situaţiile încurcate şi de personajele scânteietoare închipuite de Edith Wharton în decorul New Yorkului de la începutul secolului XX, ori de Scott Fitzgerald în asa-numita „epocă a jazzului”. Actriţe, avocaţi, colecţionari de artă, editorialişti la ziare de scandal, „flecari şi fanfaroni, inadaptaţi şi mizantropi, nobili şi duşmănoşi” se întâlnesc într-o saga absolut savuroasă, nemaiîntâlnită până acum în genul chick-lit.
Candace Bushnell s-a născut la 1 decembrie 1958 în Glastonbury, Connecticut. A devenit celebră după publicarea în foileton, în ziarul “The New York Observer”, a cărţii “Sex and the City” (1997), care a stat la baza serialului de televiziune omonim (“Totul despre sex”), cu un succes de public fantastic. Au urmat romanele “Four Blondes” (2001), “Trading Up” (2003), “Lipstick Jungle” (2005), “One 5th Avenue” (2008), “The Carrie Diaries” (2010).

Romanul de debut al scriitoarei Beth Harbison, “Clubul dependentelor de pantofi”( în traducerea Ştefaniei Tircomnicu), apărut în colecţia CHIC a Editurii Polirom în anul 2008, va fi ecranizat pentru marele ecran. Cea care urmează să interpreteze rolul principal este nimeni alta decât laureata Premiului Oscar, Halle Berry, acest rol reprezentând, practic, întoarcerea lui Berry la comedie, după o absenţă de mai bine de doisprezece ani. Regia filmului îi aparţine britanicului Paul Weiland (“Made Of Honour”), iar scenariul este semnat de Kristen Buckley şi Brian Regan.
“Clubul dependentelor de pantofi” este povestea a patru femei din Washington D.C. cu vârste, slujbe şi situaţii diferite, pe care le leagă o pasiune comună: pantofii. Lorna Rafferty datorează mai mulţi bani decât ar fi în stare să numere şi este dependentă de eBay. Helene Zaharis e măritată cu un politician care îi controlează nu numai viaţa, ci şi cărţile de credit. Sandra Vanderslice îşi plăteşte facturile cu banii câştigaţi lucrând la liniile erotice şi încearcă în zadar să se vindece de agorafobie. Iar Jocelyn Bowen este dădaca progeniturilor unei familii din înalta societate, care îi fac viaţa un iad. Încetul cu încetul, întâlnirile lor de marţi se transformă într-o prietenie care le ajută să-şi vadă propria persoană, dar şi propriile probleme într-o lumină cu totul nouă.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508