spot_img

Clubul de lectură VILLEKULLA, un nou tărâm de descoperit la Opera Comică pentru Copii București

Se lansează Clubul de lectură, dezbatere și creație VILLEKULLA ce va fi găzduit, începând din 25 septembrie 2021, de Opera Comică pentru Copii în Sala Villekulla – un spațiu special amenajat de Ambasada Suediei în România cu sprijinul IKEA România. Ideea proiectului a întârziat să fie pusă în practică din cauza restricțiilor impuse în 2020, an în care personajul seriei literare ce stă la baza conceptului, Pippi Șosețica, a împlinit 75 de ani de la naștere. Evenimentul de deschidere este programat să aibă loc sâmbătă, 25 septembrie, ora 11:00, în prezența Excelenței Sale Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei în România și a doamnei Felicia Filip, directoarea Operei Comice pentru Copii București.

 

“Suntem încântați să inaugurăm un spațiu dedicat copiilor, construit în jurul lui Pippi Șosețica, un personaj creat de autoarea suedeză Astrid Lindgren. Pippi este iubită de copii și de oameni de toate vârstele pentru libertatea și jovialitatea ei.

Ne dorim ca acest spațiu să fie un bun prilej pentru părinți și copii să petreacă timp împreună, în lumea magică a literaturii pentru copii, descoperind că joaca, cititul și învățatul nu sunt lucruri separate ci de o egală însemnătate pe drumul cunoașterii.

Spațiul va putea fi folosit pentru ateliere și diverse activitati dedicate copiilor, ca o mini bibliotecă sau loc de joacă unde pot descoperi personaje din literatura universală pentru copii.

Până la sfârșitul anului, în fiecare week-end, se va organiza Clubul Villekulla – club de literatură în care copiii vor face cunoștință cu Pippi Șosețica și alte personaje din literatura nordică.” spune Excelența Sa Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei în România.

 

Pe 25 septembrie, în prima zi în care noul spațiu își întâlnește publicul, organizatorii au pregătit un program plin din care nu lipsesc proiecțiile de film de scurt metraj sau spectacolul de lectură PIPPI ȘOSEȚICA SE MUTĂ oferit de cinci dintre participanții la clubul de arta actorului din cadrul Operei Comice pentru Copii.

Intrarea este libera iar înscrierile pot fi făcute printr-un mesaj pe pagina de Facebook: https://bit.ly/Vilekulla de unde puteți afla și mai multe informații despre întregul program.

 

Începând cu 1 octombrie spațiul va găzdui cluburile de lectură, dezbatere și creație, dedicate copiilor cu vârste între 8 și 11 ani. Până la sfârșitul anului vor fi citite și analizate următoarele volume: PIPPI ȘOSEȚICA de Astrid Lindgren, FETIȚA CARE VOIA SĂ SALVEZE CĂRȚILE de Klaus Hagerup, MITOLOGIA NORDICĂ de Neil Gaiman și ULTIMUL TROL; COMETĂ ÎN MOMILANDIA de Tove Jansson. Informații și înscrieri pe : https://www.operacomica.ro/atelierele-micul-artist.

 

“Pippi Șosețica îi inspiră de aproape 8 decenii pe copiii din întreaga lume să fie curajoși, jucăuși și inventivi. De astăzi, are propria sală la Opera Comică pentru Copii, un spațiu în care oricine poate visa în siguranță, captivat de lectură. Suntem bucuroși de colaborarea cu Ambasada Suediei pentru realizarea acestui proiect și avem încredere că va deveni în scurt timp un reper pentru familiile care ne trec pragul.” declară soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

 

Clubul de lectură Villekulla este o inițiativă a Ambasadei Suediei în România în colaborare cu  Asociația ENKIDU, cu sprijinul: Operei Comice pentru Copii București

Mulțumiri IKEA România pentru contribuție.
Parteneri media: Radio România Cultural, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, AARC – All About Romanian Cinema.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508