spot_img

Cinematografia în Europa Centrală și de Est și Austria: Provocările viitorului

Pe 23 și 24 martie 2017, cea de-a cincea ediție a Festivalului de Film LET’S CEE din Viena va găzdui Zilele Industriei, ce au ca temă în acest an „Cinematografia în Europa Centrală și de Est și Austria: Provocările viitorului”. Evenimentul se va desfășura în limba engleză și se bucură de o listă lungă de invitați de top și de un program bazat pe subiecte practice și de actualitate. Participarea este gratuită.

Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a două zile se înscrie în tema celei de-a cincea ediții a Festivalului de Film LET’S CEE și este organizat în colaborare cu Film New Europe, principala platformă de networking pentru industria de film din Europa Centrală și de Est. Programul include prezentări de cea mai înaltă clasă, studii de caz fascinante și sesiuni interesante susținute de specialiști de top ce vor aborda subiecte precum finanțarea producțiilor cinematografice sau coproducțiile, dar și distribuția de film, producția cinematografică și inovații și tendințe în industrie.

Organizatorii și-au propus să le ofere participanților o agendă vastă ce va cuprinde teme practice și de actualitate, prezentându-le atât cele mai bune oportunități pentru a obține finanțare pentru proiectele lor în anumite țări și la nivel european, cât și o imagine actuală a industriei de film din Austria și Europa Centrală și de Est, dincolo de aceste aspecte. De exemplu, participanții vor afla cum pot să își mărească șansele ca filmele sau documentarele lor să ruleze pe ecranele marilor lanțuri cinematografice sau în cadrul festivalurilor de top, ce le pot oferi marile studiouri de film, ce impact va avea realitatea virtuală în viitorul apropiat, cum să producă documentare la calitatea celor produse la Hollywood, cum arată contractul perfect pentru o coproducție internațională și multe altele. Experții austrieci și internaționali vor discuta despre viitorul festivalurilor de film europene și vor analiza perspectivele coproducțiilor între țările din Vest și cele din Europa Centrală și de Est, în cadrul a două sesiuni dedicate acestor aspecte. Evenimentul de închidere din cadrul Industry Days, Live! Ammunition Pitching Session, găzduit de Elliot Grove, fondatorul și directorul Festivalului de Film Raindance și al Premiilor Industriei Britanice de Film, le va oferi tinerilor cineaștilor șansa să își prezinte munca în fața profesioniștilor consacrați ai industriei.

Punctul culminant al Zilelor Industriei din cadrul Festivalului de Film LET’S CEE va fi prezentarea lui Harald E. Trettenbrein, șeful Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) din cadrul Comisiei Europene, care va vorbi despre canalele mediatice creative din Europa și cum îi pot sprijini acestea pe cineaștii de film europeni, în contextul unei lumi în schimbare.

Scena evenimentului va fi ocupată, pe rând, de speakeri de marcă precum Christof Papousek, CFO al Cinema Chain Cineplexx, cel mai mare lanț austriac de cinematografe, Stefan Laudyn, Directorul Festivalului de Film din Varșovia și Tina Lokk-Tramberg, directorul Festivalului de Film Tallinn Black Nights, Walter Köhler, CEO al Studiourilor Terra Mater Factual, Dániel Kresmery, din partea Studiourilor Korda și Samaya Asgarova din partea Studiourilor de Film Azerbaijanfilm, Tereza Polachová, Producător Executiv în cadrul HBO Europa, Robert Baliński, Project Manager International Co-Productions în carul Institutului Polonez de Film, Jelka Stergel din parte Centrului Solven de Film, Ari Bohrer, Directorul Location Austria, și Tudor Giurgiu, Președintele Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc și Președinte al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Programul detaliat al evenimentului este disponibil pe noua pagină: http://www.letsceefilmfestival.com/lets-cee-industry-days.html. Evenimentul se va desfășura în Raiffeisen Hall din Viena, locație situată pe strada Stadtpark, la numărul 9. Participarea este gratuită pentru toți oaspeții acreditați (ei vor putea urmări gratuit toate proiecțiile și prezentările, vor beneficia de o reducere pentru participarea la sesiunile de tip master class etc.). Vă rugam să trimiteți cererile de acreditare la adresa de e-mail industry@letseefilmfestival.com sau să vă înregistrați direct, pe https://vp.eventival.eu/letscee/2017.

Evenimentul Zilele Industriei este organizat de Festivalul de Film LET’S CEE din Viena în colaborare cu Asociația Film New Europe. Sponsorii principali ai evenimentului sunt Institutul Austriac de Film, Asociația pentru Sprijinul Industriei de Film (FISA) și Raiffeisen Bank International.

Cea de a cincea ediție a Festivalului de Film LET’S CEE va avea loc între 21 și 27 martie 2017, în cadrul evenimentului urmând să fie proiectate peste 140 de filme, documentare și scurtmetraje din Europa Centrală și de Est. Cele mai multe proiecții vor fi urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri, la care vor participa cineaștii implicați în realizarea acestora. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.letsceefilmfestival.com. Programul detaliat al festivalului, alături de datele proiecțiilor și prețul biletelor, vor fi disponibile de la 1 martie 2017.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508