spot_img

Cătălin Milea Quartet – concert și lansare de album TETRISMATIC

Miercuri 25 ianuarie 2023, Cătălin Milea – nume reprezentativ al jazzului autohton, va concerta pe scena clubului Control în formula de Quartet în care a înregistrat albumul TETRISMATIC, ce va fi lansat cu această ocazie. „Venim cu un stil nou, acustic și electronic, vintage și modern în același timp, fără limitări, direct. TETRISMATIC e o coloană sonoră cinematică, cu schimbări de dinamică, de atmosferă, neașteptate și surprinzătoare ca un joc. Muzica a fost compusă ca niște piese de tetris care să te facă să plutești într-o aventură sonoră și vizuală în care avem libertatea să alegem în orice moment o direcție diferită.” – Cătălin Milea

   „Game Over” ( TETRISMATIC, Cătălin Milea Quartet)

Cu o activitate vastă în sfera sonoră, saxofonistul Cătălin Milea pendulează elegant între experiența concertistică efervescentă si cea pedagogică, prin care își propune să transmită nu doar detaliile tehnice legate de compoziție, ci si sensibilitatea sau emoția procesului creativ și a perceptiei sunetului. Fiind inițiatorul Jazz Compas – prima revistă de jazz românească sau prin seria de workshop-uri și masterclass-uri organizate, Cătălin Milea și-a consolidat rolul de susținător al mișcării românești de jazz. Multiplele sale colaborări și proiecte muzicale au surprins publicul meloman cu abordări dintre cele mai diverse, de la jazz lounge, la free jazz, la muzică de meditație și sound healing.

Line-up-ul concertului susținut pe data de 25 ianuarie în București, la Club Control, reunește unii dintre cei mai buni muzicieni de jazz de la ora actuală, care au potențat complexitatea sound-ului TETRISMATIC:

Liviu Negru – chitară și efecte,

Iulian Nicolau – baterie și alte instrumente de percuție,

Adrian Flautistu – contrabas, bas electric și efecte,

Cătălin Milea – sax tenor, sax bariton, EWI (electronic wind instrument), efecte și samples,

Invitată specială – Ana Maria Roșu (voce).

”Mă simt privilegiat să am alături cei mai buni muzicieni de jazz de la noi, unii dintre ei din generația tânără: Iulian Nicolau, un tobar modern, tehnic, inspirat, un ‘enfant prodige’, fără îndoială cel mai bun la ora actuală; Liviu Negru, un ghitarist redutabil, spectaculos și în același timp un armonist sensibil; invitată este și Ana Maria Roșu a cărei voce completează minunat aranjamentele a două dintre piesele de pe album; contrabasistul Adrian Flautistu, un muzician deja consacrat și care balansează energia fresh a acestui album cu experiența sa.” – mărturisea Cătălin Milea într-un interviu acordat revistei Capital Cultural.

Compoziția pieselor incluse pe TETRISMATIC îi aparține lui Cătălin Milea, iar albumul a fost înregistrat de Victor Panfilov/Real Sound & Vision Bucharest.

Biletele pentru concertul din Control, se pot achiziționa în avans din rețeaua Eventbook la prețul de 60 RON sau în seara evenimentului, la intrarea în sala de concert, în limita spațiului disponibil: http://eventbook.ro/…/bilete-catalin-milea-lansare-de…

Ușile Sălii Berlin se deschid începând cu ora 19.00, iar concertul va începe la ora 20.00.

Albumul TETRISMATIC este disponibil:

★ sub forma de VINIL pentru PRECOMANDAla un preț promoțional de 159 RON ce include și accesul la concertul de lansare din Control.

 in format digital pe  TETRISMATIC | Cătălin Milea (bandcamp.com)

Cei care nu pot ajunge la concert și doresc să susțină proiectul, o pot face prin DONAȚIE via  https://www.paypal.com/donate/…

★✰★  Cătălin Milea ★✰★

TETRISMATIC se bucură deja de aprecierea muzicienilor și a specialiștilor în domeniu din țară și de peste hotare:

„Great jazz thrives in Romania with tenor saxophonist Catalin Milea at the forefront of the modern Transylvanian scene. His new album Tetrismatic has certainly won me over this early in the new year. Each track contains a different flavour with tints and tones from a cinematic soundscape – full of varied moods and meters. Tetrismatic definitely mirrors our multi-layered and challenging times.” –John Stevenson (Arstash, UK)

Până acum, Cătălin Milea a mai înregistrat albumele:

 „Re-Bop Unit featuring Dick Oatts”, cu participarea unuia dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai genului din New York

 „Something for Now’ cu trio-ul de muzică improvizată RAM (Rodriguez/Aksunger/Milea)

 ‘Evocative’ în duo alături de ghitaristul Dan Mitrofan.


Considerat unul din cei mai creativi artiști ai momentului, apreciat ca interpret, compozitor sau profesor, și-a început studiile la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, le-a continuat în Olanda (Conservatorul Prins Claus, Conservatorul din Amsterdam și Haga) și în S.U.A. (Long Island University – Brooklyn, New York). În perioada 2008-2010 i-a fost acordată bursa Huygens Beurs a Guvernului olandez şi a fost sprijinit de fundaţia Makarov.

‘Remarkable command of his instrument and great ability in his playing’. – [Jasper Blom – Conservatorul din Amsterdam]

De-a lungul anilor, Cătălin Milea a colaborat cu figuri marcante ale scenei muzicale intenaționale și autohtone, cum ar fi Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Dick Oatts, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Garbis Dedeian, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Sorin Zlat, Răzvan Cojanu, Sebastian Burneci, Tavi Scurtu sau Luiza Zan.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508