spot_img

Cărți despre Coronavirus

Editurile încep să scoată deja pe piață cărți despre coronavirus. Prima dintre ele, Editura Integral. Este vorba de o colecție promovată de ziarul Libertatea și Bucatarescu.ro – proiectul se cheamă Coronavirus 2020.

Iată primele titluri:

 

Dr. Bernd Lee & Jo-Anne Anderson-Lee –

Coronavirusul între adevărul științific și teorii ale conspirației

Pandemia provocată de coronavirus – COVID-19 – suscită tot mai multe interpretări și controverse, explicațiile științifice cunoscând felurite metamorfoze de la o zi la alta și fiind sensibil concurate de tot felul de scenarii apocaliptice specifice unor filme precum X-Men sau Avengers. Chiar dacă, deocamdată, este imposibil de tras o concluzie perfect pertinentă, lucrurile aflându-se într-o evoluție continuă și adesea imprevizibilă, încep să se acumuleze tot mai multe seturi de informații aparent imposibil de contrazis…

Volumul cuprinde: Coronavirusul – primele semne de întrebare datează de aproape o sută de ani! Mică istorie SARS, AH1N1, MERS, COVID-19; Rasism, xenofobie și pandemia de coronavirus; „Banii sunt ochiul Coronavirusului!” Pe fondul războiului comercial cu SUA stârnit de Donald Trump, se dau cele mai mari lovituri din istoria Bursei?; Suspiciuni privind tehnologia 5G și legătura acesteia cu apariția lui COVID-19 în laborator. Ce legătură ar avea Bill Gates și fundația lui, familia Rotschild și industria secretă a nanoboților; Stranie poveste a unui documentar premonitoriu difuzat pe Netflix înaintea izbucnirii pandemiei; Virusul conspiraționist lovește din toate direcțiile; Adevărul despre evoluția catastrofală a pandemiei, dar și despre unele vindecări miraculoase. Ce are a face, totuși, masoneria?; Al Treilea Război Mondial va fi un război biologic!?!

 

Vincențiu Naumescu – Ghid practic de prevenire a infectării cu COVID-19. Leacuri împotriva gripei, remedii vechi și noi, rețete sănătoase.

Al doilea volumul al proiectului Coronavirus 2020 cuprinde:

Gel dezinfectant ușor de făcut acasă din doar 3 ingrediente.

Alte 13 rețete de gel dezinfectant și soluții practice pentru dezinfectare – unele erau folosite cu succes de bunicii noștri – gel hidroalcoolic recomandat de Organizația Mondială a Sănătății; gel simplu cu apă oxigenată; gel purifiant pentru mâini, fără clătire; leşia, dezinfectant universal; sarea îndepărtează murdăria din bucătărie; oțetul curăță, șterge și dezinfectează; cât de util poate fi banalul Borax; cojile de lămâie curăţă mucegaiul; uleiurile esenţiale distrug microbii; soluții pentru dezinfecția băii și a toaletei; apa oxigenată omoară germenii; dezinfectant la purtător, în numai 3 minute; apa de argint, primul biocid.

Aloe vera – planta care purifică aerul în casă

Este vitamina C eficace în prevenția și tratamentul coronavirusului?

Ce să consumi pentru un sistem imunitar puternic: 12 reguli de bază pe care să le urmezi; 10 alimente care nu expiră niciodată; ce provizii să-ți faci dacă vrei să mănânci sănătos

Cum dezinfectezi eficient telefonul mobil

Măști de protecție făcute în casă

Care sunt cele mai expuse categorii profesionale la infecţia cu noul coronavirus

Cum te păzești de coronavirus dacă ai peste 60 de ani / 13 recomandări

8 sfaturi pentru părinți despre cum să le vorbim copiilor despre coronavirus / Ghid complet de comunicare de la UNICEF

Raed Arafat despre coronavirus și ce trebuie făcut în cazul unei asemenea pandemii.

 

Urmează volumul lui Silvian Leahu – Tehnici de supraviețuire în izolare pe perioada pandemiei.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508