spot_img

Caravana Zilele Filmului Românesc străbate țara de la Iași la Arad

Ediția a VII-a a Caravanei Zilele Filmului Românesc intră în acest weekend într-o nouă fază, care începe la Iași cu proiecția peliculei „Fotbal infinit” (2018). Ieșenii vor putea vedea cel mai nou film al lui Corneliu Porumboiu la Casa Studenților duminică, 10 iunie 2018, de la ora 12:00. Subiectul filmului pleacă de la povestea reală a unui funcționar local din Vaslui care are curajul să își pună întrebări despre raporturile dintre fotbal și viață, regulile celui mai popular sport din lume și modalități de a le revoluționa. Proiecția va avea loc în prezența protagonistului filmului, Laurențiu Ginghină, care va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Caravana va ajunge apoi la Cinema Arta din Arad, unde joi, 14 iunie 2018, ora 20:00, va fi proiectat filmul „Banditul Whisky” (2017), regia Nimród Antal. Filmul se bazează pe fapte reale și îl are în prim-plan pe Attila Ambrus, un maghiar din România născut în Miercurea Ciuc şi fugit din ţară în anii ’80. Ulterior, în anii ’90, a devenit jucător de hochei pe gheaţă, timp în care a comis jafuri asupra a 27 de bănci în Ungaria.

Alte destinații ale Caravanei Filmului Românesc sunt: Bacău (29, 30 iunie, 1 iulie), Buzău (în zilele de 14, 16, 21, 22, 28, 29 iunie, 5, 6 iulie) și Pucioasa, Dâmbovița (în perioada 22 – 24 iunie). Puteți vedea programul actualizat pe site-ul pe www.filmedefestival.ro/zfr.

Caravana Zilele Filmului Românesc continuă să promoveze producţia autohtonă de film şi să reînvie ideea spectacolului de cinema ca eveniment, prezentând proiecții cu cele mai recente producții românești premiate la festivaluri.

Selecția include filme precum: Fotbal Infinit (2018), regia Corneliu Porumboiu, Un pas în urma serafimilor (2017), regia Daniel Sandu, Marița (2017), regia Cristi  Iftimie, Banditul Whisky (2017), regia: Nimród Antal, Scurtcircuit (2017), regia Cătălin Saizescu, Hawaii (2017), regia Jesús del Cerro, Pororoca (2017), regia Constantin Popescu, 6,9 pe scara Richter (2017), regia Nae Caranfil, Bacalaureat (2016), regia Cristian Mungiu.

Proiecțiile rulează cu precădere în orașe din țară în care nu mai există cinematografe și obiceiul de a merge la cinema este pe cale de dispariție.

Harta Caravanei Zilele Filmului Românesc 2018 a inclus până acum orașele Timișoara, Slobozia, Suceava, Brașov, Sibiu, Iași și Arad.

Program Caravana Zilele Filmului Românesc

Buzău – Amfiteatrul Parcul Tineretului, 14 iunie – 6 iulie

Joi, 14 iunie – „Fotbal Infinit”, r. Corneliu Porumboiu

Sâmbătă, 16 iunie – „Un pas în urma serafimilor”, r. Daniel Sandu

Joi, 21 iunie – „Marița” r. Cristi Iftime

Vineri, 22 iunie – „Banditul Whisky”, r. Nimród Antal

Joi, 28 iunie – „Pororoca”, r. Constantin Popescu

Vineri, 29 iunie – „Hawaii”, r. Jesús del Cerro

Joi, 05 iulie – „Bacalaureat”, r. Cristian Mungiu

Vineri, 06 iulie – „6.9 pe scara Richter”, r. Nae Caranfil

Programul va fi actualizat pe site-ul pe www.filmedefestival.ro

Caravana Zilele Filmului Românesc este un proiect organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop, prezentat de BCR și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

Partener media: Radio România Cultural

Partener de comunicare: PiArt Vision

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508