spot_img

CARAVANA EUB – BOOKFEST 2019

Cu peste 250 de titluri din varii domenii de cercetare științifică, subsumate macro-domeniilor științe ale naturii, științe exacte, litere române și străine, științe socio-umane, Caravana EUB va participa la Salonul Internațional de Carte BOOKFEST 2019, desfășurat la ROMEXPO în perioada 29 mai – 2 iunie 2019. Editura Universității din București se va afla în Pavilionul B2, la standul F22, unde se vor desfășura și lansările de carte EUB.

JOI, 30 mai, 11.00: ALEXANDRA IANCU, ANTONY TODOROV (coord.), REFORMS, DEMOCRATIZATION AND ANTI-CORRUPTION IN ROMANIA AND BULGARIA: TEN YEARS OF EU MEMBERSHIP / RÉFORMES, DÉMOCRATISATION ET ANTI-CORRUPTION EN ROUMANIE ET BULGARIE : DIX ANS D’ADHÉSION À L’UNION EUROPÉENNE – Invitați: Ioan Stanomir, Raluca Alexandrescu

 

JOI, 30 mai, 13.00: ANNE-MARIE CODRESCU, ODILE RIONDET (coord.), VISAGES FÉMININS DU PASSEUR CULTUREL. LA CIRCULATION DES IDÉES ET DES ŒUVRES AUX XIXe ET XXe SIÈCLES EN EUROPE – Invitați: prof. univ. dr. Radu Toma (Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București), lect. univ. dr. Alexandru Matei (Facultatea de Litere, Universitatea „Ovidiusˮ din Constanța)

 

JOI, 30 mai, 18.00: MIHAELA MORARU (coord. și autor), MARTA-TEODORA BOBOC, LIMBA RUSĂ PENTRU NOI (TRADUCEREA ÎNTRE TEORIE ȘI PRACTICĂ) – Invitați: prof. univ. dr. Anca Irina Ionescu, prof. univ. dr. Octavia Nedelcu

 

VINERI, 31 mai, 16.00: MARIA-LUISA FLONTA, LUCIAN HRIȚCU, CORINA ROȘIORU, ISTORIA FIZIOLOGIEI ANIMALE LA UNIVERSITĂȚILE DIN ROMÂNIA /  HISTORY OF ANIMAL PHYSIOLOGY IN THE ROMANIAN UNIVERSITIES – Invitați: conf. univ. dr. Beatrice Radu, cercetător Silviu Apostol

 

SÂMBĂTĂ, 1 iunie, 11.00: ALEXANDRA ILINA, SAMBLANCES. IMAGES ANIMÉES DANS LE ROMAN FRANÇAIS MÉDIÉVAL – Invitați: prof. univ. dr. Ioan Pânzaru, prof. univ. dr. Radu Toma

 

SÂMBĂTĂ, 1 iunie, 12.00: MIRUNA TĂTARU-CAZABAN, QUOD OMNES TANGIT. UNE HISTOIRE MÉDIÉVALE DU CONSENTEMENT POLITIQUE (XIIIe-XIVe SIÈCLES) – Invitați: prof. univ. dr. Cristian Preda (Universitatea din București), prof. univ. dr. Alexander Baumgarten (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca)

 

SÂMBĂTĂ, 1 iunie, 13.00: ALEXANDRU-IONUȚ CRUCERU, JUDEȚUL SĂCUIENI. STUDIU DE GEOGRAFIE ISTORICĂ – Invitați: Marian Coman (Facultatea de Istorie, Universitatea din București), Cezar Buterez (Facultatea de Geografie, Universitatea din București)

 

SÂMBĂTĂ, 1 iunie, 14.00: SEBASTIAN GRAMA, MINA DE AER – Invitați: prof. univ. dr. Valeria Sitaru, Alexandru Bejinariu

 

SÂMBĂTĂ, 1 iunie, 18.00: VALENTIN ILIE, UMMA. TRADIŢIE, MODERNITATE ŞI POSTMODERNITATE – Invitați: pr. prof. univ. dr. Nicolae Achimescu; Iusuf Murat, Muftiul Cultului Musulman din România.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508