spot_img

Call for artists: ”Decorativ Art 2014”

Filiala de Arte Decorative Bucureşti organizează, în noiembrie 2014, la Palatul Parlamentului, sala de expoziţii „Constantin Brâncuşi”, a doua ediţie a Bienalei de Arte Decorative, sub denumirea „Decorativ Art 2014”, având ca temă „Dialogul cu materia”. AgențiadeCarte.ro vă prezintă regulamentul și condițiile de participare.

Expoziţia îşi propune să înfăţişeze preocupările actuale în artele decorative, în domenii specifice precum artele textile, ceramica, sticla, metalul, cu diversele lor forme de prezentare.

CONDIŢII DE PARTICIPARE:

● Artiştii interesaţi trebuie să fie membrii ai Uniunii Artiştilor Plastici din România sau absolvenţi ai Universităţilor de Arte;
● Lucrările prezentate să aibă ca material de exprimare unul din materialele specifice, respectiv: material textil, material ceramic, sticlă, metal;
● Număr de lucrări : până la 2 (prin lucrare înţelegînd şi ansamblu);
● Dimensiuni maxime lucrări – lucrări parietale:L – 4 m/H – 3 m; lucrări spaţiale: L – 4 m/H – 3 m
● Lucrările să aibă posibilitatea de a fi deplasate/montate manual.
● Plata cotizaţiei U.A.P (pentru membrii)
● Respectarea calendarului expoziţional
● Taxă de participare: 50 lei. Suma poate fi virată în contul UAP din România: RO83BACX0000003005108002, deschis la Banca Unicredit Ţiriac sau plătită cash la predarea lucrărilor la sală.

Participarea se va face pe baza selecţiei aplicaţiilor trimise.

APLICAŢII:

● Scurt C.V. care va cuprinde:
– data şi locul naşterii;
– studii;
– activitate profesională (max. 6 rânduri);
– date contact (telefon, adresă, e-mail).
● Maxim 2 imagini digitale pentru fiecare lucrare, în format JPEG/TIFF, rezoluţie 300 DPI.
Imaginile trebuie să îndeplinească standardele de calitate menţionate, necesare tipăririi.
Una dintre imaginile selectate va figura în catalogul expoziţiei.
Imaginile necorespunzătoare nu vor fi publicate!
● Datele lucrării/lucrărilor:
Nume autor;
Titlu;
An execuţie;
Dimensiuni;
Tehnica;
Concept – exprimat pe scurt (o frază);
● Fotografie autor tip paşaport

APLICAŢIILE VOR FI TRIMISE PÂNĂ LA DATA DE 1 AUGUST 2014 PE ADRESA DE E-MAIL:
decorativ_art2014@yahoo.com

CALENDARUL MANIFESTĂRII:

● Faza preliminară: trimiterea aplicaţiilor pentru participare – până la 1 august 2014
● Selecţia lucrărilor prin jurizare de specialitate – 1-15 august 2014
● Comunicarea rezultatelor selecţiei – până pe 1 septembrie 2014
● Trimiterea şi primirea lucrărilor – 29, 30 şi 31 octombrie, între orele 10.00 şi16.30, la Palatul Parlamentului, sala de expoziţii „Constantin Brâncuşi”str. Izvor nr.2-4, sector 5, Bucureşti
● Deschiderea expoziţiei şi lansarea catalogului – data exactă a deschiderii expoziţiei şi lansarea catalogului vor fi comunicate în timp util.
● Închiderea expoziţiei – 28 noiembrie 2014
● Ridicarea lucrărilor – 28 noiembrie 2014 – 1, 2, 3 decembrie 2014

COLECTIV ORGANIZARE:

Lucian Butucariu
Vasile Cercel
George Gogescu
Gheorghe Maftei
Dan Alexandru Liviu Roşeanu

PERSOANĂ DE CONTACT:

Mihai Precup – Serviciul Expoziţii
Tel: 0758247491

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508