spot_img

Călătorie muzicală barocă, la Palatul Mogoșoaia

Duminică, 14 mai 2017, de la ora 12.00,  ediţia a VI-a a Mogoşoaia ”ClasicFest”, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, programează  un concert de muzică barocă, prilejuit de împlinirea a 250 de ani de la moartea lui Georg Philipp Telemann. Sonate din creația marelui compozitor german vor fi interpretate de tineri extrem de valoroși, remarcați în cadrul Concursului “Drumul spre celebritate”: oboista Cristina Cincan, fagostitul Mihai Boboiescu, flautista Ioana Turcuși pianistul Iulian Ochescu. AgențiadeCarte.ro este partener  media al evenimentului.

Flautista Ioana Turcu a studiat la Bucureşti și în Elveția la Berna, unde a obținut diploma de master la clasa prof. Heidi Peter Indermuhle. În 2015 a obținut ”cum laude”  titlul de Doctor European în Muzică la Universitatea din Granada, Spania, unde este  membru al grupului de cercetare din cadrul programului de doctorat european „Educatia muzicală din perspectivă multidisciplinară”, semnând studii şi articole publicate în reviste de specialitate. Este laureată a numeroase premii naționale la Concursuri desfășurate în Brașov, Pitești, Constanța și de asemenea în anul 2002 a obținut Premiul I la Concursul Internațional de Flaut de la Riddes (Elveția), precum şi titlul „Muzicianul Anului 2003 în Elveția”. A fost profesor la Malaga, iar în prezent este profesor de flaut la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” din București. Din anul 2015 s-a alăturat Academiei ICon Arts.

Oboista Cristina Cincan a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucuresti, este profesoară la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” şi la Şcoala gimnazială de arte nr.1 „Iosif Sava”. Este artist instrumentist al Operei Comice pentru Copii. A colaborat cu mai multe orchestre din ţară, a obţinut premii la concursuri naţionale şi a participat la cursuri de măiestrie susţinute printre alţii de: Guido Titze,  Joris van den Hauwe, Christian Schmitt. De asemenea a obţinut o bursă Sonoro şi a participat la emisiuni de radio.

Născut la Bucureşti în 1989, Mihai Boboiescu începe studiul fagotului cu Alexandru Popa la Şcoala de Muzică Nr.3 “Cuibul cu Barză” din Bucureşti și își desăvârşeşte studiile în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A obţinut numeroase premii dintre care amintim: Premiul I la Olimpiada Naţională de Muzică – Cluj, ediţia 2007, Premiul I  la Concursul Naţional de Fagot  ediţia 2013, Premiul al III-lea la concursul “Drumul spre celebritate” – ediţia a III-a şi  Premiul al II-lea la Concursul “Drumul spre celebritate”, ediţia din anul 2013. Atât pe perioada studiilor universitare, cât şi după încheierea lor, susţine numeroase recitaluri atât ca solist cât şi în formaţii camerale. Este prezent ca solist pe scena Filarmonicii din Bacău, Ploieşti  şi Râmnicu Vâlcea, la care se adaugă două concerte alături de Orchestra de Cameră Radio.

Pianistul Iulian Ochescu s-a născut în 1993 la Bucureşti, iar acum este student la Master la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Este câştigator a numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale: premiul I, premiul “J.S.Bach” şi marele premiu la concursul internaşional “Millenium Piano”, premiul I la concursul international “Pro Piano-Romania”, premiul al II-lea la “Vienna International Piano Competition – Panmusica Austria”. La concursul „Drumul spre celebritate” de la Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, a obţinut două premii III, la edițiile din anii 2014 şi 2017. A studiat în cadrul unor cursuri de măiestrie cu pianiști și profesori de largă recunoaştere internaţională: Justus Frantz, Dan Grigore, Martin Hughes, Diana Ketler, Mihaela Ursuleasa. Este bursier al festivalului internaţional de muzică de cameră “SoNoRo” şi membru al fundaţiei “Remember Enescu”. În decembrie 2016, împreună cu Duo Cello Jaya a susţinut un turneu în Vietnam.

Taxa de vizitare a Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia asigură şi accesul la concert.

Programul complet pe: mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, ExcesMusic şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitivă, Roportal.ro, EstTV.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508