spot_img

Bursa de Spectacole de la Sibiu lansează înscrierile pentru întâlnirile cu mari coregrafi

Cea de-a XIX-a ediție a Bursei de Spectacole de la Sibiu (15-20 iunie 2015) va pune un accent deosebit pe conexiuni în domeniul dansului, în contextul prezenței la Sibiu a unui mare număr de artiști din domeniu. Întâlnirile și atelierele cu mari coregrafi ai lumii vor avea loc la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu și vor fi informale și demonstrative, cu accent pe comunicare. Coregrafii își vor prezenta metoda de lucru și tehnicile folosite, pe care apoi le vor demonstra prin exerciții, într-o sesiune interactivă. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul atelierelor.

15 iunie 2015, orele 14:00 – 16:30: Amir Kolben

16 iunie 2015, orele 14:00 – 16:30: Gigi Căciuleanu și Barak Marshall

17 iunie 2015, orele 14:30 – 16:30: Jin Xing

18 iunie 2015, orele 14:30 – 16:30: Brenda Angiel și Silvia Macrea

Înscrierea la ateliere este gratuită și se face pe baza unei aplicații, până pe 10 iunie 2015, ora 24:00 (GMT+2).

Detaliile pentru înscrieri se găsesc pe site-ul  www.sibiuartsmarket.ro.

Amir Kolben este fondatorul și directorul artistic al companiei de dans Kolben Dance Company, din 1996. Kolben a fost dansator principal al companiei Batsheva și solist al Baletului din Israel și al Baletului Operei din Freiburg, Germania, dar a activat și în Statele Unite. Pentru Kolben, limbajul dansului se caracterizează prin fizicalitatea atletică și teatralitate.

Gigi Căciuleanu, director artistic, coregraf, pedagog și „animator” de Teatru Coregrafic, s-a format sub influența directă a două dintre stelele dansului contemporan: Mimi Răducanu și Pina Bausch. De-a lungul unei cariere prestigioase, a primit numeroase premii, printre care Premiul Special UNITER (2010) și Premiul ROMAinDANZA pentru întreaga carieră (2011).

Barak Marshall este director artistic al companiei Inbal Dance Theatre. „Creaţiile lui sunt contemporane în aceeaşi măsură în care sunt etnice. Sunt comice, inteligente şi transmit mai multă umanitate decât creaţiile multor altor coregrafi israelieni. Prin faimoasele numere în sincron ale mişcării descompuse cadru cu cadru, el nu pierde niciodată incredibila esenţă energetică a dansatorilor” – The Jerusalem Post.

Jin Xing, director al companiei Jin Xing Dance Theatre, înființată în 1999, prima companie independentă de dans din China. Jin Xing este un simbol al curajului, libertății, responsabilității și nesfârșitei energii a spiritului artistic.

Brenda Angiel este director artistic și coregraf al companiei Brenda Angiel Aerial Dance. Artista argentiniană folosește metoda dansului în aer, ajutându-se de sfori şi corzi elastice, astfel că se creează o nouă formă de spaţialitate, dansul în aer având un vocabular special.

Silvia Macrea, coregraf, director şi manager al Ansamblului Profesionist “Cindrelul – Junii” Sibiu. În repertoriul ansamblului se regăsesc jocurile populare din Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia, Banat, Dobrogea, dansuri din patrimoniul muzical-coregrafic european, toate prezentate în costume specifice care concură la crearea momentelor muzical-coregrafice.

S-au prelungit înscrierile pentru Festival Readings și Marketingul artelor!

Organizatorii Bursei de Spectacole de la Sibiu anunță că pentru cele două ateliere din cadrul Bursei de Spectacole – Festival Readings și Marketingul artelor – termenul limită de înscriere s-a prelungit până în data de 6 iunie. Cele două evenimente fac parte din programul intens al Bursei de Spectacole – spațiu în care artiștii și directorii de festivaluri și institute culturale vor descoperi noi oportunități de parteneriate și proiecte comune.

Festival Readings reprezintă o ocazie unică de întâlnire cu manageri de festivaluri din întreaga lume. Moderatorul întâlnirilor este Hugo de Greef, co-fondator al Academiei Festivalului (inițiativă a Asociației Festivalurilor Europene), care va intra în dialog cu experții invitați: Joseph V. Melillo (Statele Unite ale Americii), director artistic la Academia de Muzică Brooklyn (BAM), Marie – Hélène Falcon (Canada), fondator și director general al Festivalului Théâtre des Amériques,Grace Lang (Hong Kong), director de programe la Hong Kong Arts Festival Society și Esther Charron (Canada).

Cu o experiență de peste 20 de ani în cultură, Esther Charron va susține în 17 iunie seminarul Marketingul artelor, dedicat exportului artelor spectacolelor și conceput pentru impresarii companiilor și reprezentanții din lumea teatrului, a dansului, a muzicii și a sectorului artelor multidisciplinare.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508