spot_img

Bucharest Music Film Festival 2013

Cea de-a VIII-a ediţie a Bucharest Music Film Festival, desfăşurată în Piaţa George Enescu din Bucureşti, s-a încheiat duminică, 30 iunie 2013. Cu această ocazie a avut loc un concert susţinut de “Siprit of Vienna Orchestra” care a interpretat 14 piese şi a oferit 6 bis-uri la alegerea audienţei, între care şi “Balada” lui Ciprian Porumbescu, interpretată de violonistul român Ciprian Nenescu, membru al celebrului ansamblu. Organizator: ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti.

“Bucharest Music Film Festival a fost un adevărat periplu în universul muzicii, în care, rând pe rând, unele dintre cele mai prestigioase ansambluri s-au înfăţişat înaintea spectatorilor, care i-au aşteptat cu entuziasm în fiecare seară: Orchestra Sinfonia Bucureşti (dirijor – Florin Totan), Orchestra Naţională Radio (dirijor – Tiberiu Soare), Orchestra Simfonică Bucureşti (dirijor – Benoit Fromanjer), Silvestri Orchestra (dirijor – Tiberiu Soare), Filarmonica Oltenia (dirijor – Constantin Grigore) şi, nu în ultimul rând, Spirit of Vienna Orchestra (dirijor – Willy Buchler)

Spectatorii s-au bucurat, de asemenea, de prezenţe lirice de renume internaţional, precum: Ana Maria Donose (soprană), Maria Jinga (mezzosoprană), Liviu Indricău (tenor), Daniel Pop (Bariton), Judith Halasz (soprană) sau Marco di Sapia (bariton).

Ora de dans, atracţia serilor de weekend, a adus în faţa publicului cei mai talentaţi reprezentanţi ai şcolii DaviDans, care, cu şarm şi eleganţă, au demonstrat, că, indiferent de vârstă sau aptitudini, câţiva paşi de vals sau tango în aer liber înseninează viaţa şi entuziasmează pe oricine.

Momentele pline de ritm şi sensibilitate, susţinute de ansamblurile corale şi instrumentale Acapella, Ensemble Raro, SonoMania şi Accord Vibes, au fermecat audienţa, fiind îndelung aplaudate. Artişti de talie internaţională au oferit în cadrul BMFF recitaluri memorabile. Ion Dumitrache (pian), Horia Mihail (pian), Gabriel Croitoru (vioară), George Tudorache (vioară), Matei Ioachimescu (flaut), Boris Lipov (flaut) şi Alexander Balanescu (vioară) au creat pe scena festivalului momente unice, prin care i-au cucerit pe toţi cei prezenţi în Piaţa George Enescu.

Pe langă câştigul unei experienţe culturale de neuitat, publicului de la Bucharest Music Film Festival i s-a oferit şansa de a câştiga unul dintre premiile puse în concurs. În urma extragerii celor cinci taloane norocoase, premiile au fost obţinute de următoarele persoane:

  • Misai Doina – premiul I
  • Mustaţă Cristian – premiul II
  • Bădescu Niculina – Premiul III
  • Chiroiu Boteanu Roxana – Premiul IV
  • Săndulescu Florica – Premiul V

Urmărind un bilanţ al ediţiilor Bucharest Music Film Festival, am constatat cu plăcere că, de la an la an, creşte considerabil numărul celor atraşi de astfel de manifestări culturale. Prin urmare, dorim ca, pe viitor, să le oferim bucureştenilor o multitudine de evenimente de acest gen, prin intermediul cărora Arta şi Cultura Bucureştiului să fie ridicate la standardele marilor oraşe europene.” (organizatorii)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508