spot_img

audioART lansează zece audiobook-uri pe vinil

Luni, 26 noiembrie 2018, începând cu ora 19:00, la Club Control (Strada Constantin Mille nr. 4, București), audioART lansează zece audiobook-uri pe vinil.

În premieră pe piața de carte din România, audioART, o divizie a Grupului Editorial ART, anunță un program ambițios de a prezenta publicului cititor și audiofil o serie de audiobook-uri pe vinil, lansând pe 26 noiembrie zece titluri. Proiectul își propune să ofere spre audiție texte mari din secolul XX și al XXI și voci pe măsură, pentru a vă bucura de sunetul plin și cald al bătrânului vinil. Pentru nostalgici, pentru colecționari, pentru toti cei care descoperă sau redescoperă acum gustul inconfundabil al analogicului și care țin să-și savureze în tihnă ritualurile pe care le implică intrarea în acest univers, au fost alese cu atenție texte și fragmente din cărți ale unor autori importanți publicați de Editura ART: Primo Levi, William Faulkner, Mariana Enriquez, Mariusz Szczygieł, W.G. Sebald, Truman Capote, Tove Jansson, Bohumil Hrabal, Pierre Bourdieu și Julio Cortázar. Vocile care au dat viață acestor texte sunt tineri actori, scriitori, jurnaliști și oameni de radio: Dan Stanciu, Adela Greceanu, Șerban Pavlu, Marius Chivu, Mihaela Dedeoglu, Alexandru Potocean, Bogdan Ghiu, Lucian Iftime.

 

 

Cele zece discuri au fost produse în Germania și Italia, într-un tiraj limitat de câte 500 de exemplare/titlu, sunt numerotate, format LP, 33 R/M, 140 de grame și culoare personalizată pentru fiecare titlu și inner sleeve.

AudioART în cifre: 10 autori de pe 3 continente, traduceri din 8 limbi (italiană, engleză, germană, cehă, franceză, polonă, spaniolă, suedeză), din genuri diverse: ficțiune, teorie, reportaj literar, autobiografie și memorii, 8 voci, 10 culori.

Înregistrat, mixat și masterizat de Marius Costache la Studio 148.

Evenimentul de lansare se desfășoară în Club Control, luni, 26 noiembrie, începând cu ora 19:00 în prezența vocilor implicate în proiect și a coordonatorilor.

Invitați: Dan Stanciu (scriitor), Adela Greceanu (scriitoare și jurnalistă), Șerban Pavlu (actor), Marius Chivu (scriitor și critic literar), Alexandru Potocean (actor), Bogdan Ghiu (poet, eseist, traducător), Lucian Iftime (actor).

Hosts: Laura Albulescu (redactor-șef al Editurii ART și coordonatoarea proiectului) și Alexandru Daș (Art director Editura ART).

Audiții cu pick-up și stand cu vânzare. Vinilurile vor avea un preț promoțional de 48 de lei/bucată și 395 de lei/pachet cu toate cele zece audiobook-uri. Campania de lansare va continua pe site-ul Editurii ART până la finalul anului cu discount-uri de 25% /bucată (52 de lei), respectiv 35% /pachet (449 de lei).

Intrarea este liberă.

 

audioART // audiobook-uri pe vinil

001 Primo Levi, Mai este oare acesta un om?

Traducere din limba italiană de Doina Condrea Derer

Lectură de Dan Stanciu

Partea A

  1. Cei aleși și cei damnați (Partea I)

Partea B

  1. Cei aleși și cei damnați (Partea II)

 

002 William Faulkner, Un trandafir pentru Emily

Traducere din limba engleză de Bogdan-Alexandru Stănescu

Lectură de Dan Stanciu

Partea A

  1. (Partea I)

Partea B

  1. (Partea II)

 

003 Mariana Enriquez, Ce-am pierdut în foc

Traducere din limba spaniolă de Marin Mălaicu_Hondrari

Lectură de Adela Greceanu

Partea A

  1. Copilul jegos (Partea I)

Partea B

  1. Copilul jegos (Partea II)

 

004 Mariusz Szczygieł, Gottland

Traducere din limba polonă de Ana Maria Luft

Lectură de Șerban Pavlu

Partea A

  1. Dovada iubirii (Partea I)

Partea B

  1. Dovada iubirii (Partea II)

 

005 W.G. Sebald, Inelele lui Saturn

Lectură de Șerban Pavlu

Traducere din limba germană și note de Vasile V. Poenaru

Partea A

  1. Secțiunea III (Partea I)

Partea B

  1. Secțiunea III (Partea II)

 

006 Truman Capote, Muzică pentru cameleoni

Lectură de Marius Chivu

Traducere din limba engleză și note de Iulia Gorzo

Partea A

  1. Muzică pentru cameleoni

Partea B

  1. Așa a fost să fie

 

007 Tove Jansson, Cartea verii

Traducere din limba suedeză de Andreea Caleman

Lectură de Mihaela Dedeoglu

Partea A

  1. Vecinul
  2. Tratat despre râme rupte (Partea I)

Partea B

  1. Tratat despre râme rupte (Partea II)
  2. Schimb de pisici

 

008 Bohumil Hrabal, Vremurile bune de altă dată

Selecţie şi traducere din limba cehă de Jean Grosu

Lectură de Alexandru Potocean

Partea A

  1. Vreți să vedeți Praga de aur?
  2. Ghipsul strălucitor (Partea I)

Partea B

  1. Ghipsul strălucitor (Partea II)
  2. Vremurile bune de altădată

 

009 Pierre Bourdieu, Dominația masculină

Traducere din limba franceză de Bogdan Ghiu

Lectură de Bogdan Ghiu

Partea A

  1. Încorporarea dominației
  2. Violența simbolică

Partea B

  1. Virilitate și violență
  2. Masculinitatea ca noblețe

 

010 Julio Cortázar, Axolotul. Povestiri cu cronopi și glorii

Traducere din spaniolă de Mona și Dumitru Tepeneag

Lectură de Lucian Iftime

Partea A

  1. Axolotul
  2. Instrucțiuni privind uciderea furnicilor din Roma

Partea B

  1. Instrucțiuni privind urcatul scărilor
  2. Instrucțiuni preliminare privind întorsul ceasului
  3. Instrucțiuni privind întorsul ceasului
  4. Model de comportament la un priveghi
  5. Terapii
  6. Batiste
  7. Eugenie

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508