spot_img

Artiști de notorietate națională și internațională, la ENISALA CASTELFEST 2017

La doar 100 de km de Galați, Cetatea Enisala, singura cetate medievală care a supraviețuit confruntărilor armate ruso-turce desfășurate pe teritoriul Dobrogei, va fi în acest week-end gazda festivalului multicultural „ENISALA CASTELFEST 2017”, organizat sub patronajul Consiliului Județean Tulcea, Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea și Asociației Culturale Spectaculis. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul festivalului.

Astfel, sâmbăta și duminica aceasta, numeroși artiști din sfera muzicii naționale și internaționale și-au anunțat prezența pentru a-i încânta pe turiștii spectatori cu momente artistice memorabile. Programul celor două zile cuprinde activități variate, atractive publicului de toate categoriile de vârstă. Pe lângă parcul de distracții amplasat în orășelul cu iz medieval, vizitatorii vor fi întâmpinați cu numeroase jocuri interactive, concursuri, ateliere creative de pictură pe scuturi, de olărit, pielărie, teatru și lupte medievale, concerte de cea mai bună calitate, celebrate, la final, cu un foc de artificii spectaculos.

În prima zi a festivalului, Cetatea Enisala își va deschide porțile încă de la primele ore ale dimineții, cu o serie de jocuri și concursuri interactive, prezentate și animate de MC Nino, iar muzica mixată de DJ Adi Tudor va întreține tonul distracției până la ora 14:00 când, pe scena ENISALA CASTELFEST 2017 vor urca numeroase ansambluri artistice multietnice specifice zonei dobrogene.

Începând cu ora 19:00 și până la orele 23:00, entuziasmul spectatorilor de a asculta LIVE cele mai frumoase melodii ale artiștilor legendari U2, Bon Jovi sau Queen va fi recompensat pe măsura așteptărilor prin concertele trupelor tribut internaționale, apreciate intens de publicul din întreaga lume: ZEN GARDEN, NEW JERSEY și QUEEN LEGEND.

De asemenea, artiști autohtoni precum, Radu Captari, Accuarella Band și Direcția5 vor evolua, în cea de-a doua zi, pe scena festivalului ENISALA CASTELFEST 2017, oferind spectatorilor concerte de excepție. Acestei zile pline de spectacol și culoare i se alătură și faimoasa orchestră Zuralia, formată din 11 muzicieni experimentați, recunoscuți atât pe plan local, cât și la nivel internațional. Fără doar și poate, Zuralia Orchestra va revigora atmosfera estivală printr-un concert de proporții, menit să readucă în prim plan rezultatul excelent al fuziunii muzicale obținut între folclorul românesc și muzica autentică gipsy cu influențe de  jazz, reggae sau latino.

  • Accesul publicului la ENISALA CASTELFEST 2017 este GRATUIT, iar programul complet pentru ambele zile este următorul:
  • Sâmbătă, 22 iulie:

–  orele 10:00 – 14:00 – concursuri și jocuri interactive, ateliere și muzică mixată de DJ Adi Tudor;

–  orele 14:00 – 17:00 – program artistic ansambluri multiculturale;

–  orele 17:00 – 19:00 – probe de sunet;

–  orele 19:00 – 23:00 – concerte  trupe tribut U2, Bon Jovi și  Queen.

  • Duminică, 23 iulie:
  • orele 10:00 – 14:00 – muzica DJ Adi Tudor și concursuri la scenă;
  • orele 14:00 – 17:00 –  spectacole variate susținute de ansambluri multiculturale;
  • orele 17:00 – 22:45 – concerte susținute de: Radu Captari, Accuarella Band, Zuralia Orchestra și Direcția5;
  • orele 22:45 – 23:00 – încheierea festivalului – foc de artificii.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508