spot_img

Anunţ de selecție pentru poziţia de membru în Comitetul de Coordonare ARCUB

Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB anunţă lansarea procedurii de selecţie a unui număr de 4 specialiști/experți culturali pentru poziția de membru în Comitetul de Coordonare ARCUB (pentru anul 2021). 

 

Comitetul de coordonare este un organism colegial consultativ, care are următoarele atribuții:

  1. În cadrul mecanismelor de sprijin (open call-uri, granturi de sprijin) organizate de ARCUB pe parcursul anului 2021:
  • Selecția ofertelor culturale, în ședințe organizate lunar sau ori de câte ori este nevoie și conform regulamentelor aprobate în acest sens;

 

  1. În cadrul sesiunilor de finanțare organizate în conformitate cu OG 51/1998, cu modificările și completările ulterioare:
  • Propunerea cuantumului total al finanţării pentru fiecare domeniu în parte, raportat la bugetul total alocat unei sesiuni de finanțare nerambursabilă;
  • Selectarea membrilor comisiilor de evaluare şi selecţie a ofertelor culturale propuse de solicitanţi, în vederea acordării de sprijin financiar, pe baza CV-urilor depuse în acest sens;
  • Selectarea membrilor comisiei de soluţionare a contestaţiilor, formulate în urma derulării sesiunii de finanţare a ofertelor culturale, pe baza CV-urilor depuse în acest sens.

 

Profilul candidaților

Anunțul se adresează specialiștilor/experților culturali care au competențe profesionale specifice și o experienţă de minim 5 ani în cel puțin unul din următoarele domenii: arte vizuale (care includ, dar nu se limitează la: pictură, sculptură, grafică, arte decorative, fotografie, instalații, video art, artă digitală și noile media), artele spectacolului (teatru, dans, muzică), educaţie culturală, patrimoniu material şi imaterial, arhivare şi arhive. Selecția va avea în vedere acoperirea echitabilă a tuturor acestor domenii de activitate.

 

Componența Comitetului de Coordonare ARCUB

Din Comitetul de Coordonare ARCUB mai fac parte: Directorul ARCUB, Directorul Adjunct ARCUB, Șeful Serviciului de Programe și Proiecte Culturale ARCUB, un reprezentant al Primarului General și Președintele Comisiei de specialitate din cadrul C.G.M.B.

Activitatea comitetului de coordonare presupune întâlniri periodice, cel puțin o dată / lună sau mai des (la solicitarea directorului ARCUB) și este o activitate remunerată pentru cei patru experți.

 

Modalitatea de selecție

Dosarele de candidatură vor fi analizate de Consiliul Director al ARCUB, care va face o selecție preliminară (10-12 candidați, 2-3 candidați/domeniu), având în vedere următoarele criterii:

  • Experiența relevantă, de minim 5 ani, în cel puțin unul din domeniile de activitate menționate anterior (arte vizuale, artele spectacolului, educaţie culturală, patrimoniu material şi imaterial, arhivare şi arhive);
  • Buna cunoaștere a mecanismelor finanțărilor publice în domeniul culturii;
  • Buna cunoaștere a activității ARCUB;

Selecția finală a celor 4 membri și, respectiv, componența nominală a Comitetului de Coordonare vor fi stabilite prin Dispoziție a Primarului General.

 

Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă în mod obligatoriu următoarele documente:

  • Scrisoare de intenţie
  • Curriculum vitae modelul comun european

Candidaturile se transmit exclusiv online pe adresa de mail inscrieri@arcub.ro.

 

Calendarul procedurii de selecție:

  1. 8 februarie – 26 februarie: Înscrierea online a candidaturilor // 15 de zile lucrătoare de la data anunțului
  2. 1 martie – 3 martie: Verificarea  candidaturilor, evaluarea profilului experţilor și realizarea unei selecții preliminare // 4 zile lucrătoare
  3. 4 martie: Comunicare rezultatelor selecției finale // 1 zi lucrătoare

Nu se pot depune contestații.

 

Pentru informații suplimentare, puteți să ne contactați la tel. 021.795.36.02/03 sau e-mail: secretariat@arcub.ro.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508