spot_img

Agenda de carte, 19 mai 2010

  • Chişinău, la Librăria din centru (Bd. Ştefan cel Mare, nr. 126), în cadrul Zilelor Literaturii Române la Chişinău, scriitorul Varujan Vosganian deschide evenimentul, susţinând o lectură publică din volumul “Cartea şoaptelor”, Editura Polirom, 2009.
  • Bucureşti, ora 18:00, la Biblioteca Centrală Universitară-Galeria Galateca (str. C. A. Rosetti nr. 2-6) are loc o seară italiană, cu dezbaterea “Goldoni şi Teatrul azi”, pornind de la volumul bilingv apărut la Humanitas, “Teatru”, colecţia “Biblioteca italiană”, în traducerea lui Sică Alexandrescu, Polixenia Karambi, Lidia Sava, N. Al. Toscani şi Constanţa Trifu. Invitaţi: Mihai Mălaimare şi Vlad Zografi.
  • Bucureşti, ora 17:00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bdul Dacia nr. 12), are loc lansarea volumului “Poveştile unui mizantrop” de Daniel Octavian Bejan, Editura Tracus Arte, 2010. Evenimentul este organizat de MNLR şi Editura Tracus Arte.
  • Cluj, ora 17:30, la Librăria Humanitas (str.Universităţii nr. 4) are loc un dublu eveniment, lansarea volumului de versuri al poetei Anca Mizumschi, “Anca lui Noe”, Editura Humanitas (2009) precum şi expoziţia de pictură “Sixtine zero-Rufe divine” a artistului Vasile Mureşan-Murivale.
  • Bucureşti, ora 15:00, în Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor din România (Calea Victoriei nr. 115), are loc întâlnirea autorului Gelu Negrea cu cititorii săi, cu ocazia apariţiei volumului “Secretul lui Don Juan. 1001 aforisme”, Editura Palimpsest, 2010.
  • Bucureşti, ora 19:00, la Centrul Artelor Vizuale-Galeria Căminul Artei P+E (str. Biserica Enei nr. 16), are loc vernisarea celei de a IV-a ediţii a Salonului Mic Bucureşti (SMB4). Ediţia din acest an are ca temă ce funcţionează ca liant de bază al discursului vizual expozitiv “Imaginea corpului uman versus Geometrii subiective”. Curatorul acestui eveniment este Ionuţ-Theodor Barbu. Invitaţi: Adriana Oprea, critic de artă, şi poetul Dan Mircea Cipariu.
  • Bucureşti, ora 18:30, Club Control (Str. Academiei nr. 19), are loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale “Cafeneaua critică”. Invitatul acestei ediţii este scriitorul Mircea Cărtărescu. Tema acestei ediţii este “Mircea Cărtărescu – poet şi/sau prozator?”, iar pretextul: apariţia simultană a două noi volume ale sale: „Frumoasele străine” (proză) şi „Nimic” (poeme), ambele la Editura Humanitas. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.
  • Bucureşti, ora 18:00, la sediul F.N.S.A. (Str. Dem. I. Dobrescu (fost Oneşti) nr. 11), are loc dezbaterea pe tema “Evaluarea cercetării, evaluarea evaluatorilor”. Evenimentul vine ca o continuare firească a primei dezbateri organizate la Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă, cu titlul “Cercetarea în vremuri de criză”.
  • Stockholm, ora 18.30, va avea loc ultima întâlnire din această primăvară a Salonului de poezie de la ICR Stockholm. Invitaţii prezentei ediţii sunt poeţii Daniel Bănulescu şi Jörgen Gassilewski, doi iconoclaşti care demontează clişeele poeziei de dragoste tradiţionale, fără a-i anula încărcătura emoţională şi forţa explozivă. Vor mai participa editorul Jonas Ellerström, în calitate de moderator, şi actorul Christian Fex, care va citi o selecţie din versurile lui Daniel Bănulescu tradusă în suedeză de reputata traducătoare Inger Johansson.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508