spot_img

A treia ediţie a taberei de artă – Pădurea Rotundă

Între 11-17 august 2014, în Pădurea Rotundă din Reghin, are loc a treia ediţie  a taberei de artă – Pădurea Rotundă. Evenimentul organizat de Asociaţia K’ARTE, în colaborare cu Hotel Restaurant Marion-Pădurea Rotundă, propune o serie de  programe conexe: proiecţia a cinci documentare britanice, un concert de jazz susţinut de Ana Maria Galea & Daniel Csikos, precum si un atelier de artă pentru copii coordonat de Minitremu. Artişti invitaţi: Zoltan Bela | Mircea Nicolae | Antoaneta Zoltan | Larisa David | Noemi Bartis | Alina Andrei. Proiectul beneficiază şi în acest an de o importantă colaborare cu British Council, care oferă o serie de filme din cadrul „British Documentary”, producţii ce vor fi proiectate în aer liber. Ca şi în anii trecuţi, în tabără sunt prezenţi mai mulţi artişti cu origini mureșene (dar nu numai) activi pe scena națională şi internațională de artă, invitaţi să dezvolte proiecte plecând de la specificul locului.

.

De marţi până sâmbătă, de la ora 21.00:

*„Documentare britanice”, oferite de British Council*
– marti, 12 august, ora 21.00: Ziua în care John Lennon a murit
– miercuri, 13 august, ora 21.00: Copilul meu, protestatarul
– joi, 14 august, ora 21.00: Textura cosmosului: Odiseea Spaţială
– vineri 15 august, ora 21.00: Lupta pentru Barking
– sambata, 16 august, ora 21.00: Pâna în iad şi înapoi

Vineri, de la ora 19.00:

*”New landscapes”, CONCERT JAZZ:*

Ana Maria Galea (voce)      Daniel Csikos (pian) Joi, ora 10.00:

*Atelier de artă pentru copii coordonat de MINITREMU  *

*Intrarea liberă.*Acțiuni desfășurate la „amfiteatrul” Hotelului Restaurant
Marion-Pădurea Rotundă

=====

*Despre “Pădurea Rotundă”*

Așa cum sugerează şi toponimia locului, Pădurea Rotundă, pășim într-un spațiu paradoxal, deopotrivă natural și cultural, sălbatic dar antropizat, săsesc mai demult, mai românesc acum. “Pădurea Rotundă” sperăm sa devină, în timp, una din platformele în care aceste paradoxuri se întâlnesc, construiesc și eventual polemizează sau în care se comunică si se dezbat, prin artă si filme, teme comunitare importante.
Totodată ne propunem şi să stimulăm iniţiativa civică locală dar şi o reevaluare culturală a acestui spaţiu *marginal* – Pădurea rotundă.

*Despre Asociata K’ARTE*

În ultimii ani Asociata K’ARTE a activat in judetul Mures prin organizarea unui numar semnificativ de evenimente de film, artă contemporană, performance, teatru, actiuni civice, etc., in colaborare cu institutii prestigioase precum British Council, Institutul Polonez, Institutul
Francez, Institutul Balassi, Ambasada Regală a Norvegiei, Teatrul Ariel, Universitatea de ARTE Tg Mures, ICR, dar si cu mai multe alte institutii si
ONG-uri importante la nivel local.

Detalii pe
http://k-arte.ro/

https://www.facebook.com/asociatia.karte

Parteneri principali:  SNGN ROMGAZ SA, Primăria Municipiului Reghin si Consiliul Local Reghin

Parteneri:, Consiliul Judeţean Mureş, Mobila Dalin, Rotary Club Tîrgu Mure. Asociatia Culturala AMPHION, Halgeorgia. Cu sprijinul artistului visual Simion Moldovan.

Parteneri media:
Modernism.ro, Vernisaje.com, ArtClue, DAReghin TV, Grafis Art, Zi de zi, TTM, Gliga TV.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508