spot_img

7 ani de cultură contemporană online: Modernism.ro

De 7 ani Modernism.ro – arhivă și platformă de promovare a culturii contemporane românești susține, promovează și expune artiști români contemporani, creativi români, evenimente culturale de anvergură, proiecte bilaterale și internaționale din toate domeniile culturii contemporane, cu accent pe artele vizuale.

15.600 de știri, articole, recenzii, interviuri sau 85.600 de imagini și fișiere audio și video

Categoriile platformei Modernism.ro au crescut și s-au diversificat de-a lungul anilor, de la Artistul lunii, Expo of the week, Gallery talk, Home Made Art, Secret Museums, Photo of the Day, la Arhitectură, Educație, Art Terapie. Evenimentele, proiectele, programele au fost integrate și în secțiuni cum ar fi Show me the money, Punctul Critic, No Comment, Q&A, VideoISM, Serial sau Concurs.

Platforma a schimbat designul, funcționalitatea și hostingul de câteva ori până acum, pentru a putea susține volumul enorm de informație uploadat. Echipa de bază a Modernism are 5 oameni și alți colaboratori pe diferite domenii de expertiză. Pentru că este o inițiativă de lucru în regim de voluntariat și pentru a asigura sustenabilitatea proiectului, echipa Modernism.ro concepe și oferă servicii și produse culturale culturale pentru industrii creative.

Peste 70.000 unici lunari, peste 60% noi vizitatori în fiecare lună, peste 45% femei, peste 90% din Europa

Platforma Modernism are un public urban, artistic, dinamic, cu studii medii și superioare, artiști, freelanceri, creativi din industrii creative și culturale, angajați în corporații, instituții, fundații, asociații culturale, ce derulează proiecte de implicare socială prin artă ori prin forme creative contemporane. Media de vârstă acoperă toată plaja de 15-65 de ani.

De la celebritate la produse video și audio

„3 minute de celebritate” este primul serial video-multimedia, cu filmări făcute în perioada decembrie 2008 – noiembrie 2011, ce prezintă scena artistică şi realizările artiștilor români contemporani. Este un proiect dezvoltat de platforma Modernism.ro, menit să încurajeze această mișcare culturală prin interviuri cu diferiți artiști şi creativi din zona artelor vizuale ori ale artelor spectacolului și prin reportaje concentrate care oferă insight-uri dintr-o zonă exclusivistă, emergentă și prea puțin cunoscută publicului român şi străin.

Proiectul a luat forma unui parteneriat cu TVR care includea difuzarea timp de un an de zile a unui film de 3 minute care prezintă prezintă artişti, creativi și locații sau spații gazdă pentru evenimente creative. În 2012, o co-producție cu A&A Records a adus proiectul în foma unui box cu 3DVD-uri și 81 de filme: „modernism art documentaries”.

În 2013 a apărut emisiunea radio „20 de minute de celebritate”, un produs online făcut în colaborare cu Radio România Internațional (și difuzat de aceștia în toată rețeaua lor de radio mondială) care constă într-un interviu lunar de 20 minute cu un creativ sau reprezentant al industriilor culturale și creative din România. Emisiunea este preluată pe site și difuzată integral online pe platformă la secțiunea RadioISM.

25.000 Facebook likes, 78.700 Youtube views, 11.000 tweets

Modernism.ro este prezent pe rețele sociale, Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin, Pinterest, Instagram, Tumblr. Un organic reach pe Facebook ajunge la 3.000 iar fanii ajung la sute sau mii per cont: peste 600 Pinterest și Tumblr, peste 1500 Twitter.

www.modernism.ro

Echipa Modernism.ro

Editor & curator: Cosmin Nasui
Cultural PR & communication consultant: Oana Ioniță Nasui
Image & Film Editor: Cristi Farcaș
Web developer: Ciprian Voicu
Photography: Lucian Muntean
Contributors: Florica Prevenda (visual arts, New York), Rares Craiut (performing arts, Bruxelles), Raluca Bogdan (photography, Bucharest/Romania)

Social:

Facebook: www.facebook.com/modernism.ro
Twitter: www.twitter.com/modernismro
Youtube: www.youtube.com/user/modernismpunctro
Linkedin: www.linkedin.com/company/modernism.ro
Pinterest: pinterest.com/source/modernism.ro
Tumblr: modernismro.tumblr.com/
Instagram: instagram.com/modernismro/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508