spot_img

”50 and swingin’”: Concert și lansare de album Berti Barbera, alături de Big Band-ul Radio

Joi, 24 noiembrie 2022 (de la 19.00), pe scena Sălii Radio îl veți reîntâlni pe apreciatul solist vocal Berti Barbera, care va cânta alături de BIG Big Band-ul Radio și își va lansa noul său album ”50 and swingin’”– realizat cu prilejul aniversării a 50 de ani, marcate în luna ianuarie a acestui an printr-un alt eveniment prezentat alături de ansamblul Radio România. Seara de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru. Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

Despre albumul său, Berti Barbera declară:

„50, ce număr rotund! Sună plin, e atrăgător, poate defini tot felul de vârfuri sau punctează cicluri existențiale, dar, înainte de toate, e un motiv pentru a sărbători. Un număr ca un acord major, satisfăcător, care, printre altele, îți poate da iluzia completării unei jumătăți din viață, chiar dacă ai trecut clar de acel moment cu ani în urmă. Oricum, un moment care merită marcat cu bucurie, împărtășit cu ceilalți. 

Și nu cred că există o variantă mai bună, ca solist vocal, decât să faci acest lucru alături de un ”big band”, într-o sală de concerte minunată. Eram într-o călătorie în Africa atunci când am primit un mesaj de la Radio România, cu o invitație de a cânta din nou cu fabuloasa lor orchestră. O oportunitate grozavă de fiecare dată, o desfășurare plenară de putere și stil, iar când mi-am dat seama că acest concert ar putea avea loc exact în ziua în care voi împlini 50 de ani, am rămas uluit, nu mi-am putut imagina o idee mai bună pentru mine, o astfel de petrecere de ziua mea. Oameni grozavi în public, oameni grozavi pe scenă și un concert în ziua de naștere. 

50 de ani de viață, dintre care 30 i-am petrecut observând fenomenul muzical din interior, bucurându-mă de fiecare moment de a fi pe scenă sau în studio cu cei mai buni muzicieni. Astfel mi-am dat seama că ritmul dominant al muzicii pe care o iubesc, al vieții însăși, este echilibrul fluent între contracție și relaxare, suflul liber al pasiunii între două momente de tensiune, esența dintre spații, pulsul care descrie pe deplin relația în interiorul unui grup, fluxul comun, interacțiunea perfectă. Este swing-ul, una dintre cele mai strălucitoare reflectări muzicale ale existenței, conturul eleganței ritmice. Deci, acest album cuprinde tot ceea ce sunt și ceea ce îmi place cu adevărat. Iubitor de muzică, om de familie, împărtășind o pasiune a vieții, într-o clipă în care mă simt foarte bine cu mine, păstrând cel mai potrivit groove. Am 50 de ani și mențin swing-ul! Nu se poate mai bine, vă spun!”

Pe afișul serii de regăsesc piese ca LET THE GOOD TIMES ROLL,  THE DIRTY BOOGIE, WHEN IT RAINS IT POURS, EARLY IN THE MORNING, THIS CAT IS ON THE HOT TIN ROOF,  THAT’S LIFE, LATE IN THE EVENING, FEVER  ș.a.

Cu un spectru vocal flexibil și cu un instinct ritmic care îi oferă posibilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuție, Berti Barbera reușește, cu multă pasiune, dezinvoltură și umor, să dea o formă originală, spectaculoasă și accesibilă oricărei piese muzicale pe care o abordează. Din discografia sa fac parte titluri ca: RADIO BIG BAND BLUES – LET THE GOOD TIMES ROLL – 2002, Confident Stories – Live In Timișoara – 2005 (alături de Nicu Patoi), Flick Flack – Live at the Philharmonic – 2006 (alături de 4Given), BIG BAND BOOGIE – 2007 ș.a. 

Berti Barbera este și un apreciat realizator și prezentator de emisiuni radio și tv și a prezentat, de asemenea, numeroase festivaluri de jazz și de blues. A fost coprezentator, alături de Iulian Vrabete (Holograf) al emisiunii muzicale „Taverna”, difuzată săptămânal pe TVR 1 și gazda „Nopților Albe de lângă Biserica Neagră”, emisiune muzicală în direct, din cadrul festivalului „Cerbul de Aur”. S-a bucurat, de asemenea, de ipostaza de realizator și prezentator al emisiunilor „Berti Barbera vă recomandă”,  „CD Man Berti Barbera” și „Jazzy Hour” la Radio România Muzical și, în aceeași ipostază, a fost apreciat în cadrul emisiunii „Blues Drop” de la Rock FM. A semnat articole de specialitate în publicații ca Stage Pass, Musical Report, Art&Roll, Revista Radio, Sunete, Time Out, Dilema Veche etc.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.


Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508