spot_img

27 de noi membri titularizaţi în USR

Consiliul Uniunii Scriitorilor din România (USR) a votat în şedinta sa de marţi, 12 martie 2013, lista noilor membri titulari. Astfel, USR are 27 de scriitori care au trecut de la calitatea de membru stagiar la cea de membru titlular. Cei 27 de scriitori sunt de la Filiala Arad ( T.S. Khasis, Ana Rău Lehotska, Andrei Mocuţa, Mihai Vieru), Bucureşti – Critică literară (Nicolae Constantinescu), Bucureşti-Poezie (Denisa Mirena Pişcu), Bucureşti-Proză (Ioan Matei, Alexandru Păduraru, Daniela Zeca Buzura), Bucureşti-Traduceri (Ona Frantz , Antoaneta Pleşa Lilica), Cluj (Ioana Sasu-Bolba), Craiova (Lavinia Similaru), Iaşi (Catinca Agache, Călin Ciobotari, Stelian-Traian Dumistrăcel, Luminiţa Mihai, Dumitru Necşanu, Adrian C. Romila, Alexandru-Ovidiu Vintilă), Sibiu (Rita Chirian), Sud-Est (A.G. Secară), Timişoara (Tudor Creţu, Doina Bogdan Dascălu, Bata Marianov, Aurelian Sârbu, Adriana Weimer).

AgenţiadeCarte.ro vă prezintă lista completă a titularizărilor pe filiale USR.

 

FILIALA ARAD

1. T. S. Khasis – titular

2. Ana Rău Lehotska – titular

3. Andrei Mocuţa – titular

4. George Popovici – rămâne stagiar

5. Mihai Vieru – titular

 

FILIALA BACĂU

1. Doru Ciucescu – rămâne stagiar

2. Aurel Pop – rămâne stagiar

3. Victor Stan – rămâne stagiar

 

FILIALA BRAŞOV

1. Gheorghe Postelnicu – rămâne stagiar

 

FILIALA BUCUREŞTI

A. COPII ŞI TINERET

1. Sânziana Popescu – rămâne stagiar

2. Oana Mujea Stoica – rămâne stagiar

B. CRITICĂ

1. Alexandru Bulandra – rămâne stagiar

2. Nicolae Constantinescu – titular

3. Aurică Gh. Olteanu – rămâne stagiar

4. Nicolae Scurtu – rămâne stagiar

C. POEZIE

1. Denisa Mirena Pişcu – titular

2. Theodor Răpan – rămâne stagiar

D. PROZĂ

1. Ştefan Dorgoşan – rămâne stagiar

2. Ioan Matei – titular

3. Alexandru Păduraru – titular

4. Daniela Zeca Buzura – titular

E. TRADUCERI

1. Ona Frantz – titular

2. Antoaneta Pleşa Lilica – titular

3. Mihai Novac Gruia – rămâne stagiar

FILIALA CHIŞINĂU

1. Traian Vasilcău (pseudonim Traianus) – rămâne stagiar

 

FILIALA CLUJ

1. Valer Chioreanu – rămâne stagiar
2. Eugen S. Cucerzan – rămâne stagiar
3. Ioana Sasu-Bolba – titular

FILIALA CONSTANŢA

1. Guner Acmola – rămâne stagiar

 

FILIALA CRAIOVA

1. Elena Brădișteanu – rămâne stagiar

2. Ion Catrina – rămâne stagiar

3. Ion Hirghiduș – rămâne stagiar

4. Svetlana Moisenco (pseudonim Iulia David) – rămâne stagiar

5. Nicolae Marinescu – rămâne stagiar

6. Cristian Nedelcu – rămâne stagiar

7. Lavinia Similaru – titular

 

FILIALA IAŞI

1. Catinca Agache – titular
2. Călin Ciobotari – titular
3. Muguraş Constantinescu – rămâne stagiar
4. Stelian-Traian Dumistrăcel – titular
5. Olimpia Iacob – rămâne stagiar
6. Luminiţa Mihai – titular
7. Dumitru Necşanu – titular
8. Dan Petruşcă – rămâne stagiar
9. Adrian C. Romila – titular
10. Elena-Brânduşa Steiciuc – rămâne stagiar
11. Ioan Ţicalo – rămâne stagiar
12. Alexandru-Ovidiu Vintilă – titular
13. Dionisie Vitcu – rămâne stagiar

 

FILIALA PITEŞTI

1. Liliana Rus – rămâne stagiar

 

FILIALA SIBIU

1. Rita Chirian – titular

2. Anne Junesch – rămâne stagiar

3. Vasile Ursan – rămâne stagiar

4. Lazăr Zăhan – rămâne stagiar

 

FILIALA SUD – EST

1. Virgil Costiuc – rămâne stagiar
2. A.G. Secară – titular
3. Stela Iorga – rămâne stagiar

 

FILIALA TIMIŞOARA

1. Brânduşa Armanca – rămâne stagiar

2. Arcadie Chirşbaum – rămâne stagiar

3. Tudor Creţu – titular

4. Doina Bogdan Dascălu – titular

5. Bata Marianov – titular

6. Corina Rujan – rămâne stagiar

7. Aurelian Sârbu – titular

8. Lucian Vasile Szabo – rămâne stagiar

9. Adriana Weimer – titular

Articole recomandate

2 COMENTARII

  1. […] Agenţia de carte publică lista completă a scriitorilor care au devenit membri titulari ai Uniunii Scriitorilor după şedinţa consiliului Uniunii de marţi, 12 martie. Dintre numele familiare iubitorilor de F&SF am găsit-o pe listă pe Ona Frantz, membră a filialei Bucureşti, devenită membru titular la secţiunea Traduceri. Oana Stoica-Mujea şi Lucian Vasile Szabo rămîn în continuare membri stagiari. Felicitări Onei!   Dacă v-a plăcut acest articol, recomandaţi-l şi altora! […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508