spot_img

2021 este anul Culturii la TVR 3!

Primăvara aduce, săptămânal, la TVR 3, peste 40 de ore de programe culturale. Sezoane noi ale emisiunilor consacrate, dar şi producţii realizate în premieră, vă aşteaptă din 29 martie, la TVR 3!

Cultură, informaţie și educaţie, la TVR 3, unde creatori din toate domeniile, de la Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Chişinău, se întâlnesc cu telespectatorii lor.

 

Principalele evenimente, din timpul unei săptămâni bucureștene, își vor găsi locul la ”Tură prin cultură”sâmbătă, ora 21.50, la emisiunea al cărei titlu șugubăț este o ilustrare perfectă a conținutului.

Marius Constantinescu și Irninis Miricioiu vor povesti ce cărți s-au mai lansat, ce spectacole se mai joacă – chiar și online, ce expoziții s-au mai vernisat sau – noutăţile pregătite de TVR 3, unde cultura se află la ea acasă.

 

”Cult@press” vă propune, sâmbăta, de la ora 19.50, să rămâneţi conectați la realitatea culturală, proiectată în paginile presei de profil. Titlurile şi articolele vă sunt semnalate de Carmen Târnoveanu şi Irninis Miricioiu. Revista presei culturale oferă informații percutante și îndeamnă la reflecţie.

 

Tot sâmbăta, de la ora 21.00, avem ”Seara de dans contemporan”, un parteneriat cu Centrul Național al Dansului București, care ne propune spectacole reper din anii 2000, dar şi proiecte coregrafice noi. Bogdana Pascal ne invită să urmărim legătura între generațiile de artiști ce se vor intersecta în fiecare seară de sâmbătă.

 

Nici artele plastice nu sunt uitate: zilnic, de luni până duminică, de la ora 22.50, Ileana Ploscaru Panait va administra fiecărui telespectator ”Pastila de artă”.

 

Ne întâlnim cu ”A doua Românie”, cea de dincolo de graniţe, în emisiunea moderată de Corina Dobresâmbăta, de la 15.30, după aceea sunteţi invitaţi „La un pas de România”, emisiune realizată de Aura Dobre, la ora 16.30, în Maramureșul Istoric din dreapta Tisei, Regiunea Transcarpatia, Ucraina.

TVR 3 continuă să vă aducă acasă, opere dramaturgice de excepţie, la Teatrul Naţional de Televiziune, în fiecare duminică, de la ora 20.00, un proiect al Casei de Producţie TVR.

 

Programele care au fidelizat telespectatorii TVR 3 se regăsesc în oferta noastră. Vineri, ora 21.00, mergeţi pe Drumul lui Leșe”! Sezonul 13 îl aduce pe Maestrul Grigore Leşe cu propriile chipuri ale umilinţei, dar şi cu amintiri, destăinuiri, mărturii ale personalităţilor invitate. De la ora 23.00”Deportații” lui Radu Găină își mărturisesc, cutremurător, în noi episoade, lupta pentru supraviețuire.

 

Sâmbăta, la 13.30Daniela Mitache reia incursiunea în istoria de 155 de ani a instituţiei etalon a ţării, sub genericul ”Academia Română-prezentul continuu”. De la ora 20.30, la  ”Vizual”,  Marius Constantinescu ne descoperă arta din perspectiva fotografiei, a arhitecturii, a designului, a urbanismului, sau peisagisticii. Sâmbăta continuă cu ritmuri de rock aduse de Doru Ionescu la ”Remix” şi se încheie cu film.

 

Duminica, de la ora 13.00Monica Nicolescu îi aduce la TVR 3 pe românii care trec prin ”A doua emigrare”, după ce se întorc din străinătate. Mircea Neacşa ne invită, de la ora 16.00, la „Cântec şi poveste”, în București, Muntenia și Dobrogea. În cursul săptămânii, de luni până vineri, la ora 19.00, programul ajunge în toate regiunile ţării.

 

Între orele 20.00 şi 23.00, dăm startul unui veritabil maraton cultural prin întreaga ţară, cu emisiunile „Cap de afiş”„CULT@rt”„Piper pe limbă””Ghici cine vine la cină?””Picătura de cultură””Cu cărțile pe față”Dialogurile lui Andrei Marga vor putea fi urmărite duminica.

 

Casa de Producţie TVR ne prezintă sâmbăta, la prânz, ”Locuri, oameni şi comori” cu Emilia Nicolaescu, iar seara, ”Regatul sălbatic” cMihai Enea. Nu lipsesc nici documentarele, care vor fi difuzate nu doar sâmbăta ci și duminica, de la ora 19.00.

 

”Recitalurile Concursului Internațional George Enescu”, Festivaluri de muzică din 2020, ”Poesis” cu momente din arhiva de aur a Televiziunii Române, ”Spectacolul lumii””Nocturne”, nu lipsesc din grila TVR 3, iar duminica dimineaţa este rezervată spiritualităţii.

 

Rămâneți pe TVR 3 ca să trăiţi Primăvara din plin!

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508