spot_img

18 proiecte din 5 țări, selectate în ediția a VI-a a programului FILM+

FILM+, programul alternativ de susținere a producțiilor cinematografice independente cu buget redus, anunță rezultatele selecției celei de-a șasea ediții. Din cele 91 de proiecte înscrise de tineri cineaști din Bulgaria, Moldova, România, Serbia și Grecia au fost selectate 18 proiecte, dintre care: patru lungmetraje documentare, un lungmetraj de ficțiune, 11 scurtmetraje de ficțiune, un scurtmetraj de animație și un mediu metraj de ficțiune.

 

Ne bucurăm că anul acesta am avut parte  de cea mai bogată selecție și astfel am stabilit un record al proiectelor pe care ne angajăm să le susținem într-o singură ediție – 18. De asemenea, extindem cu această ocazie granițele programului nostru și către o a cincea țară, Grecia. Participanții celei de-a șasea ediții a FILM+ vor avea parte de tot sprijinul nostru, atent personalizat pentru fiecare dintre cele trei mari module – Dezvoltare, Producție și Work in Progress – și secțiunea Expanded. Suntem alături de realizatorii de film care au nevoie de structuri, îndrumare și ajutorul necesar care să le faciliteze un debut de succes în industrie, cu atât mai mult în această perioadă marcată de dificultăți”, spune Ana Drăghici, coordonatoarea programului FILM+.

 

Reprezentanții proiectelor selectate din cele cinci țări se vor întâlni în această toamnă într-o rezidență de o săptămână, în cadrul căreia vor participa la masterclass-uri cu cineaști consacrați, sesiuni de îndrumare individuală, laboratoare și grupuri de lucru, urmate de stabilirea calendarului de acțiune pentru fiecare proiect în parte, croit pe necesitățile sale particulare. Totodată, în prima jumătate a anul viitor, programul FILM + va include noi sesiuni de lucru și masterclass-uri cu invitați din domeniu.

 

Proiectele selectate pentru cea de-a șasea ediție FILM + sunt: 

 

Modulul Work in Progress: cinci scurtmetraje de ficțiune

  • Aurică, viață de câine, de Mihai Dragolea – România
  • Berliner Kindl, de Lucia Chicoș – România
  • September Dawn, de Ivan Djurovic – Serbia
  • The Course of the Dutchman, de Noura Al Kadri – Bulgaria
  • Vreau să sparg sera, de Teona Galgoțiu – România

 

Modulul Producție: patru scurtmetraje de ficțiune și un scurtmetraj de animație

  • Cats, de Danilo Stanimirovic – Serbia, scurtmetraj ficțiune
  • Închis. Deschis. de Teodora Mihaila și Catalina Pistol – Moldova | România, scurtmetraj animație
  • Karina, de Ilinca Hărnuț – România, scurtmetraj ficțiune
  • Nu mânca dacă nu-ți place, de Doru Vatavului – România, scurtmetraj ficțiune
  • Revedere, de Vasile Todincă – România, scurtmetraj ficțiune

 

Modulul Dezvoltare: trei lungmetraje documentare, un lungmetraj documentar de ficțiune, un mediu metraj și un scurtmetraj de ficțiune

  • Boro / Ramiz, de Ana Dragic – Serbia, lungmetraj documentar
  • Bărbatul de velur, de Emil Vasilache – România, mediumetraj
  • Classics Never Go Out Of Style, But… They Do, de Ivelin Kostadinov – Bulgaria, scurtmetraj
  • Last Man Standing, de Maria Bălănean  – România, lungmetraj documentar
  • Unacknowledged, de Elena Borcea – România, lungmetraj documentar
  • The Poor Dove, de Călin Laur – Moldova, lungmetraj, ficțiune

 

Acestora li se adaugă alte două proiecte, incluse în noua secțiune, introdusă anul trecut,

Expanded: 

  • Lethe, de Nefeli Rapti – Grecia, scurtmetraj ficțiune
  • More Than Love, de Maria Cîrstea – România, lungmetraj, documentar

 

FILM+ a fost inițiat în 2016 de o echipă de tineri cineaști, formată din directoarea de imagine Ana Drăghici, producătoarea Anamaria Antoci, regizorul Paul Negoescu și Alex Trăilă, consultant în cinematografie și audiovizual, fiind primul program din Europa Centrală și de Est ce reunește resurse și expertiză în cadrul unei platformei de colaborare unice.

Conceput ca un laborator de lucru, sprijin și promovare dedicat proiectelor de film independent, FILM+ este singurul program din România și din regiune destinat formării profesionale în domeniu, cu un caracter practic, axat pe dezvoltarea, realizarea și promovarea producțiilor audiovizuale de microbuget. Proiectele sunt propuse și derulate de tineri artiști proaspăt absolvenți sau autodidacți din România, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova și Grecia, ce beneficiază în cadrul programului de experiența acumulată de profesioniștii români din cinematografie.

 

Programul inițiat de Asociația Graphis 122 este implementat alături de parteneri și specialiști implicați în programul de mentorat.

Cea de-a șasea ediție FILM+ este cofinanțată de către programul Europa Creativă – MEDIA, derulat de Comisia Europeană.* 

 

Parteneri media: AaRC.ro, Cinemap, Zile și Nopți, Cooperativa Urbană, Radio România Cultural, IQAds, Modernism.ro, Ziarul Metropolis, Films in Frame.

 

* Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru realizarea acestui program nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opinia autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în acesta.


INFORMAȚII: contact@film-plus.ro

Website | Facebook | Instagram

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508