spot_img

100 de reprezentaţii Lampio la Teatrul ”Stela Popescu”

Lampio și grăuntele de lumină, un spectacol de Tony Adam, după o poveste de Victoria Pătrașcu, scenografia Cristian Marin, coregrafia Ioana Macarie, va ajunge la  reprezentația cu nr. 100 vineri, 30 septembrie 2022, ora 10:00, la Sala Gloria din București, eveniment realizat în parteneriat cu Primăria sectorului 3 al Capitalei. Premiera spectacolului a avut loc în urmă cu 5 ani, în octombrie 2017. Protagonistul, interpretul rolului Lampio, actorul Alexandru Ivănoiu, declara înaintea celei de-a 100-a reprezentaţii: ”Nu mă gândeam vreodată că un spectacol în care joc va prinde 100 de reprezentații. Nici nu mă gândeam că ar trebui. Lumea se schimbă, iar teatrul este responsabil să țină pasul. Nu mă gândeam că un spectacol pentru copii poate să emoționeze atâția adulți. Tânăr fiind mă așteptam ca doar rolurile mari, serioase îmi vor aduce bucurii și împlinire. Nu mă așteptam să greșesc atât de tare. Nu mă așteptam să fiu recunoscut pe stradă ca fiind „Lampio”, așa, să fiu privit ca un mic Harry Potter local. Nu mă așteptam să apară grădinița „Lampio”. Nu m-am așteptat la nimic din ce s-a întâmplat, dar, doamne, cât vreau să le mulțumesc tuturor care au ținut povestea asta vie. De oricare parte a scenei au putut.”

În distribuţia spectacolului cu numărul 100 îi puteţi vedea pe Lampio – Alexandru Ivănoiu, Stela – Ștefania Dumitru, Luciano – Tudor Cucu Dumitrescu, Zâna – Crina Matei, Spot – Andrei Dogaru, Flash – Florentin Munteanu, Ray – Alexandru Obretin, Noctilunga – Cosmin Vasile, Pasărea Hope – Cristina Marin Neagu, Țup – Silvia Maurițiu, Zdup – Alexandra Dogaru, Yup – Denisa Ispir.

            Directorul Teatrului Stela Popescu, actorul Cristian Şofron, transmite cu ocazia celei de-a 100-a reprezentaţii cu Lampio și grăuntele de lumină: ”Teatrul pentru o copii este o datorie şi o plăcere pentru un actor. Am avut personal ocazia să îmi leg numele, la începutul carierei, de un film care a bucurat multe generaţii de tineri şi de copii, Toate pânzele sus şi, trebuie să recunosc, sentimentul reconfortant pe care îl dă actorului publicul tânăr şi foarte tânăr este inegalabil. De aceea, mă bucur că Teatrul Stela Popescu reuşeşte o astfel de performanţă, în lumea grăbită şi nerăbdătoare în care trăim şi anume să ducă o piesă de teatru pentru copii la a o suta reprezentaţie şi mai departe.”

            Lampio și grăuntele de lumină este o piesă care trebuie văzută cu sufletul, o poveste terapeutică despre curaj, hotărâre, talent și descoperirea propriei valori. 

            Lampio trăiește în fiecare dintre noi și ne oglindește căutările interioare.El este un licurici care și-a pierdut lumina. Nu știe unde și când, dar este convins că trebuie să o găseasca. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumină? Și uite așa apar miracolele, magia, prietenii, provocările, iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu își descoperă adevărata chemare.

            Coregrafa Ioana Macarie declara la rândul ei : “Unul dintre cele mai longevive spectacole pentru copii, Lampio și grăuntele de lumină stârnește multă emoție de fiecare dată când începe. Cred că la reprezentația cu numărul 100 vom plânge toți cei care am pus umărul la realizarea acestei producții. Mă bucur că vom fi martorii unei energii minunate atât pe scena cât și in sală. Lumina este intr-adevăr în interiorul nostru și depinde de noi să o arătam lumii. Emoționant. “

            Vă invităm aşadar pentru a suta oară să vedeți o poveste delicată și plină de sensibilitate, să descoperiți un altfel de supererou care își atinge scopul prin cunoaștere și perseverență.

Durata: 60 minute, fără pauză

Bilete spectacole Bucureşti pe www.mystage.ro

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Pentru acreditări de presă : Simona Iordache 0753174618,  pr@teatrulstelapopescu.ro

Organizator : Teatrul Stela Popescu

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508