spot_img

„My Friend” – Instalație performativă

Vineri, 16 octombrie și sâmbătă, 17 octombrie 2015, începând cu ora 19:00, la Muzeul Național de Artă Contemporană (Str. Izvor, nr.2-4, București), „My Friend” te provoacă să explorezi, într-un spațiu atipic, un nou limbaj artistic, susținut de noile tehnologii și mediul digital, care transformă o experiență virtuală într-o experiență live.

Ce este o instalație performativ experimentală?

„My Friend” este mai mult decât un spectacol, este un mecanism în care performerii prezintă diferite etape ale unei povești. Pornind de la ideea unui joc digital, spectatorii sunt invitați să se conecteze prin intermediul propriului cont de Facebook pentru a decide în timp real cum va evolua traseul personajelor.

„My Friend” pornește de la o poveste despre căutare și regăsire, cu și despre cei care s-au întrebat cel puțin o dată cine sunt și unde vor să ajungă, care vor să descopere noi perspective, care cred că un om din șapte miliarde poate face diferența si care sunt pregătiți să pornească într-o călătorie-experiment către noi orizonturi.

Cu o echipă interdisciplinară, de peste 15 artiști, „My Friend” îmbină elemente din artele spectacolului, dramaturgie contemporană, instalații new media, muzică electronică, cultură urbană, sociologie și cercetare.

Proiectul este dezvoltat de Compania PunctArt în parteneriat cu Asociația „Compania de Teatru Labirint” și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Uniunea Teatrală din România (UNITER).

PARTICIPĂ ȘI TU!

Pentru a participa la una dintre cele două reprezentații din București trebuie să completezi formularul disponibil pe www.punctart.ro . Nu uita să aduci cu tine un dispozitiv care permite conectarea la o rețea Wi-Fi (smartphone, tabletă etc.) pentru că tu vei construi în timp real, conform unor reguli enunțate la începutul evenimentului, alături de artiști, conținutul performance-ului! Înscrierea se face exclusiv online, iar accesul la spectacole este gratuit și valabil doar în baza invitației primite pe mail.

MY FRIEND LA CLUJ ȘI IAȘI!

„My Friend” va merge în localitățile cu cel mai mare număr de utilizatori de rețele de socializare. Reprezentatiile vor avea loc la Spațiul Reactor, Cluj-Napoca pe datele 23 și 24 octombrie, și la Teatrul Fix, Iași, pe 31 octombrie și 1 noiembrie.

Compania „PunctArt” are ca misiune transpunerea realității fizice și digitale în mediul artistic contemporan. Compania este formată dintr-un grup de artiști tineri interesați de modul în care schimbările sociale, demografice și culturale influențează relația dintre artă și comunitate.

Creată în 2012, Asociația „Compania de Teatru Labirint“ are ca activități principale promovarea tinerilor artiști, susținerea ideilor inovatoare și a creativității, prin dezvoltarea de spectacole de teatru alternativ, ateliere, conferințe, festivaluri.

Pentru mai multe informații puteți accesa: www.punctart.ro.

PARTENERI: Muzeul Național de Artă Contemporană, Asociația Reciproca, Transilvania Digital Humanities Center, DigiHubb, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Asociația Reactor de creație și experiment, Teatrul Fix, Asociația Ephemair, UnTeatru, Asociația Artes, Asociația Actor.Art

PARTENERI MEDIA: Radio România Cultural, Senso Tv, Șapte Seri, 4arte.ro, AltIasi, Artindex, Modernism, Feeder, Orașul meu, Metropotam, Urban.ro, Getlokal

„My Friend” este un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea I/2015. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508